Bu dersin amacı turizm ve konaklama işletmelerinde girişimsel eylem fikirlerini öğrenmelerini sağlamaktır.
Ön Koşullar
Dinleme, okuma, anlama ve araştırma becerisi
Eş Koşullar
Ders takibi, tekrar, sorgulama ve araştırma
Özel Koşullar
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri
ÖĞR.GÖR. DR. BARIŞ SAFRAN
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri
Ders bu yarıyıl açılmamıştır
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Üyesinin ismi, Gün, XX.XX-XX.XX, xxx Yerleşkesi Ofis no
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Ders notları, görsel ve işitsel anlatım ve soru-cevap yöntemi
Temel Kaynaklar
Turizmde girişimcilik ders notları
Diğer Kaynaklar
- CATS'ten paylaşılan tüm kaynaklar
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Girişimcilik
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
2. Hafta
Turizm endüstrisinde girişimciliğin önemi
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
3. Hafta
Kadın ve genç girişimciler
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
4. Hafta
Girişimciliğin tarihsel bakış açıları
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
5. Hafta
Yaratıcılık
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
6. Hafta
İşsel fikir geliştirme
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
7. Hafta
İş planı yazma
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
8. Hafta
Vize
Değerlendirme
9. Hafta
İş planı yazma
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
10. Hafta
Pazarlama planı
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
11. Hafta
İmtiyaz verme: farklı bir girişimcilik fırsatı
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
12. Hafta
Girişim stratejisi geliştirme
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
13. Hafta
Yeni girişim kararı
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
14. Hafta
Genel Değerlendirme
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
15. Hafta
Final Haftası
Değerlendirme
16. Hafta
Final Haftası
Değerlendirme
17. Hafta
Final Haftası
Değerlendirme
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar)
1
40
Derse Devam / Katılım
1
10
Final
1
50
ÖÇ-1
Girişimcinin temel karakteristiklerini ortaya koymak
ÖÇ-2
Eleştirel ve yenilikçi düşünmenin önemini anlatmak
ÖÇ-3
Turizm endüstrisindeki girişimcilik aktivitesinin önemini anlatmak
ÖÇ-4
Girişimcilik kavramına hakim olabilmek
ÖÇ-5
Turizmde girişimci kimdir sorunu anlamak
Program Çıktıları
PÇ-1
Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2
Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3
İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4
Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5
Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6
Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7
Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8
Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9
Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10
Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11
Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak