Bu dersin amacı öğrencilere turizm alanında İngilizceyi etkin, anlaşılır, düzgün kullanmayı öğretmektir. Turizm alanında görev esnasında rutin yada rutin olmayan bir durumla karşılaştıkları zaman, anlaşılır, doğrudan, olaya hakim kararlı olarak kültürel farklılıkları da göz önünde bulundurarak İngilizceyi etkin bir şekilde kullanarak iletişim kurmayı öğretmeyi hedeflemiştir.
Ön Koşullar
-
Eş Koşullar
-
Özel Koşullar
Temel İngilizce bilgisi
Öğretim Üyeleri
ÖĞR.GÖR. MUSTAFA TANER PEKTAŞ
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri
Ders bu yarıyıl açılmamıştır
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Öğrencileri kendi alanları ile ilgili İngilizce bilgilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Onları merkeze alarak konuşma, yazma ve kelime bilgilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Temel Kaynaklar
-Hotels and Catering (Student's Book-1, Teacher's Book, CDs)
Virginia Evans, Jenny Dooley, Veronica Garza
Express Publishing
Diğer Kaynaklar
- Essential Grammar in Use, Raymond Murphy, Cambridge University Press
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Güz Dönemi Dersine giriş ve ders içeriğinin tanıtımı.
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
2. Hafta
Unit 1 Meet Our Staff
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
3. Hafta
Unit 2 Welcome!
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
4. Hafta
Unit 3 Hotel Amenities
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
5. Hafta
Unit 4 Family Friendly Lodging
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
6. Hafta
Unit 5 Valet Service
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
7. Hafta
Unit 6 The Guest Room
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
8. Hafta
Ara Sınav
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
9. Hafta
Unit 7 Checking in
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
10. Hafta
Unit 8 Meet the Restaurant Staff
Unit 9 - Taking A Reservation
Unit 10 Breakfast Service
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
11. Hafta
Unit 9 Taking a reservation
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
12. Hafta
Unit 10 Breakfast Service
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
13. Hafta
Unit 11 At the Bar
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
14. Hafta
Genel Tekrar
Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
15. Hafta
Final Sınavı
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar)
1
40
Final
1
60
ÖÇ-1
1. İngilizce dilini etkin olarak kullanabilmek.
ÖÇ-2
2. Müşteri problemlerini belirleyip çözüm üretirken duruma uygun İngilizce kalıplarını kullanmak.
ÖÇ-3
3. İş hayatında ingilizce dilini etkin olarak kullanabilmek.
ÖÇ-4
4. Turizm alanında İngilizce dilini etkin bir şekilde kullanabilmek.
ÖÇ-5
5. Otel ve seyehat işletmeciliği alanında İngilizce dilini etkin olarak kullanabilmek.
Program Çıktıları
PÇ-1
Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2
Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3
İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4
Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5
Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6
Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7
Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8
Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9
Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10
Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11
Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak