Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


MESLEKİ YABANCI DİL I

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
ITO3919 3 MESLEKİ YABANCI DİL I 3/0/0 Z TÜRKÇE 3
Dersin Amacı
Bu dersin amacı öğrencilere turizm alanında İngilizceyi etkin, anlaşılır, düzgün kullanmayı öğretmektir. Turizm alanında görev esnasında rutin yada rutin olmayan bir durumla karşılaştıkları zaman, anlaşılır, doğrudan, olaya hakim kararlı olarak kültürel farklılıkları da göz önünde bulundurarak İngilizceyi etkin bir şekilde kullanarak iletişim kurmayı öğretmeyi hedeflemiştir.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar Temel İngilizce bilgisi
Öğretim Üyeleri ÖĞR.GÖR. MUSTAFA TANER PEKTAŞ
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Öğrencileri kendi alanları ile ilgili İngilizce bilgilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Onları merkeze alarak konuşma, yazma ve kelime bilgilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Temel Kaynaklar -Hotels and Catering (Student's Book-1, Teacher's Book, CDs)

 Virginia Evans, Jenny Dooley, Veronica Garza

Express  Publishing
Diğer Kaynaklar - Essential Grammar in Use, Raymond Murphy, Cambridge University Press


 

Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Güz Dönemi Dersine giriş ve ders içeriğinin tanıtımı. Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
2. Hafta Unit 1 Meet Our Staff Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
3. Hafta Unit 2 Welcome! Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
4. Hafta Unit 3 Hotel Amenities Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
5. Hafta Unit 4 Family Friendly Lodging Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
6. Hafta Unit 5 Valet Service Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
7. Hafta Unit 6 The Guest Room Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
8. Hafta Ara Sınav Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
9. Hafta Unit 7 Checking in Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
10. Hafta Unit 8 Meet the Restaurant Staff Unit 9 - Taking A Reservation Unit 10 Breakfast Service Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
11. Hafta Unit 9 Taking a reservation Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
12. Hafta Unit 10 Breakfast Service Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
13. Hafta Unit 11 At the Bar Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
14. Hafta Genel Tekrar Öğrenci odaklı, eklektik, interaktif,Görsel ve İşitsel Anlatım
15. Hafta Final Sınavı
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 40
Final 1 60


ÖÇ-11. İngilizce dilini etkin olarak kullanabilmek.
ÖÇ-22. Müşteri problemlerini belirleyip çözüm üretirken duruma uygun İngilizce kalıplarını kullanmak.
ÖÇ-33. İş hayatında ingilizce dilini etkin olarak kullanabilmek.
ÖÇ-44. Turizm alanında İngilizce dilini etkin bir şekilde kullanabilmek.
ÖÇ-55. Otel ve seyehat işletmeciliği alanında İngilizce dilini etkin olarak kullanabilmek.
Program Çıktıları
PÇ-1Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11
ÖÇ 1           
ÖÇ 2           
ÖÇ 3           
ÖÇ 4           
ÖÇ 5