Öğrenciyi turizm endüstrisinde konuşulan mesleğe yönelik İngilizceye pratik ve teorik bazda hazırlamak.
Ön Koşullar
-
Eş Koşullar
-
Özel Koşullar
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri
DR. ÖĞR. ÜYESİ HİLAL GÜNDOĞAN
Asistanlar
-
Ders Gün,Saat ve Yeri
İncirli Yerleşkesi, Perşembe, 13:00-14:50, 1B-08
Görüşme Saatleri ve Yeri
İncirli Yerleşkesi, Perşembe, 12:00-13:00, 4A-03
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım tekniğinin yanısıra görsel anlatım ve tartışma ile ders desteklenmektedir.
Temel Kaynaklar
Tekir, S. (2012). Tourism English forVocational Schools (Ed. Breton, Michel), İstanbul: Gündüz Eğitim ve Yayıncılık.
Dubicka, IwonnaandO’Keeffe, Margaret (2004) ‘English for International Tourism – Pre-intermediate’ – Longman.
Diğer Kaynaklar
-
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Introduction To The Hospitality Industry
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
2. Hafta
Introducing Hotel Departments ; Front Office
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
3. Hafta
Introducing Hotel Departments ; HouseKeepings
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
4. Hafta
Introducing Hotel Departments Marketing And Sales Department
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
5. Hafta
Introducing Hotel Departments Food And Beverage Department
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
6. Hafta
Hotel CheckIn/ CheckOuts
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
7. Hafta
Midterm
8. Hafta
Hotel Facilities
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
9. Hafta
Describing Hotels
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
10. Hafta
Staff Positions And Duties, Job Decriptions
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
11. Hafta
Bathroom & Porter
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
12. Hafta
Services in a Hotel
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
13. Hafta
Location Of Facilities
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
14. Hafta
The Hotel Bedroom
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yönetimi
15. Hafta
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar)
1
30
Derse Devam / Katılım
1
20
Final
1
50
ÖÇ-1
Turizme yönelik mesleki İngilizce terimlerini pratik ve teorik bazda öğrenerek sektörde konuşulan İngilizceye hakim olacaklardır.
ÖÇ-2
Öğrencilerin İngilizce, konuşma becerileri gelişecek.
ÖÇ-3
Öğrencilerin İngilizce, yazma becerileri gelişecek.
ÖÇ-4
Öğrenciler iletişim becerilerini kullanabilecek.
ÖÇ-5
Öğrenciler, turizm literatürüne etkin bir şekilde hakim olacak.
Program Çıktıları
PÇ-1
Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2
Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3
İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4
Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5
Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6
Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7
Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8
Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9
Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10
Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11
Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak