Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
//
Dersin Amacı
Dersin amacı konaklama işletmelerindeki muhasebe uygulamaları konusunda öğrencilere temel yeterliliklerin kazandırılmasıdır.
Ön Koşullar
Eş Koşullar
Özel Koşullar
Öğretim Üyeleri
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Temel Kaynaklar
Diğer Kaynaklar
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Turizm Sektörü ve Turizm Faaliyetleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
2. Hafta Turizm İşletmelerinin Özellikleri ve Organizasyonu Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
3. Hafta Turizm İşletmelerinde Faaliyetler ve Süreçler I Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
4. Hafta Turizm İşletmelerinde Faaliyetler ve Süreçler II Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
5. Hafta Turizm İşletmelerinde Kullanılan Belgeler Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
6. Hafta Tekdüzen Hesap Planı Uygulamaları I Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
7. Hafta Vize Haftası
8. Hafta Tekdüzen Hesap Planı Uygulamaları II Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
9. Hafta Turizm İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi Uygulamaları Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
10. Hafta Hizmet Maliyetinin Ölçülmesi Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
11. Hafta Maliyet Planlaması Aracı Olarak Başabaş Analizleri I Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
12. Hafta Maliyet Planlaması Aracı Olarak Başabaş Analizleri II Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
13. Hafta Turizm İşletmelerinde Bütçeleme Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
14. Hafta Genel Uygulama Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
15. Hafta Final Haftası
16. Hafta Final Haftası
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)


ÖÇ-1Genel anlamda konaklama işletmeciliği muhasebe sisteminin tanınması sağlanır.
ÖÇ-2Konaklama tesislerinde muhasebe uygulamalarının detaylıca öğrenilmesi sağlanır.
ÖÇ-3Konaklama tesisleri muhasebesi uygulanarak öğrenilir.
Program Çıktıları
PÇ-1Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 
ÖÇ 1 
ÖÇ 2 
ÖÇ 3 
ÖÇ 4 
ÖÇ 5 
ÖÇ 6 
ÖÇ 7 
ÖÇ 8 
ÖÇ 9 
ÖÇ 10 
ÖÇ 11 
ÖÇ 12 
ÖÇ 13 
ÖÇ 14 
ÖÇ 15 
ÖÇ 16 
ÖÇ 17 
ÖÇ 18 
ÖÇ 19 
ÖÇ 20 
ÖÇ 21 
ÖÇ 22 
ÖÇ 23 
ÖÇ 24 
ÖÇ 25 
ÖÇ 26 
ÖÇ 27 
ÖÇ 28 
ÖÇ 29 
ÖÇ 30 
ÖÇ 31 
ÖÇ 32 
ÖÇ 33