|
Dersin Amacı |
Bu dersle öğrencilere barda alkolsüz içecek servisi yapılmasını sağlamak, barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak, kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak, barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak, bar kapanış işlemleri yapmak ve yeni kokteyl reçeteleri tasarlamak yeterliliği kazandıracaktır. |
Ön Koşullar |
- |
Eş Koşullar |
- |
Özel Koşullar |
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi) |
Öğretim Üyeleri |
ÖĞR.GÖR. PELİN TUNA |
Asistanlar |
|
Ders Gün,Saat ve Yeri |
Ders bu yarıyıl açılmamıştır. |
Görüşme Saatleri ve Yeri |
|
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ders notları, görsel ve işitsel anlatım ve soru-cevap yöntemi |
Temel Kaynaklar |
İçki Teknolojisi
Prof.Dr. Ahmet Aktaş
Doç.Dr. Bahattin Özdemir
Detay Yayıncılık
|
|
Diğer Kaynaklar |
- |
|
Haftalık Ders Programı |
Hafta |
Dersin İçeriği |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1. Hafta |
Barın tanımı, bar çeşitleri, F&B departmanı içindeki yeri ve önemi |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
2. Hafta |
Bar personeli, görevleri ve özellikleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
3. Hafta |
Barda kullanılan araç gereçler ve bardak çeşitleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
4. Hafta |
Alkollü içkiler ve sunumu |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
5. Hafta |
Alkolsüz içecekler ve sunumu |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
6. Hafta |
Sıcak ve soğuk içecekleri hazırlamak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
7. Hafta |
Aperatiflerin servisi, alkollü ve alkolsüz kokteylleri hazırlamak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
8. Hafta |
Vize Hafatsı |
|
9. Hafta |
İçeceklerle birlikte servis edilecek yiyeceklerin standartlarını oluşturmak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
10. Hafta |
Aperatif yiyecekler, meyve ve tatlıların servis edilmesini sağlamak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
11. Hafta |
Kokteyl reçetesinin maliyetini çıkarmak/fiyatlandırmak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
12. Hafta |
Ürün Talep formunu düzenlemek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
13. Hafta |
Kasa kapanış işlemleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
14. Hafta |
Bar temizliği ve stoklama işlemleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
15. Hafta |
Final Haftası |
|
16. Hafta |
Final Haftası |
|
17. Hafta |
|
|
ÖÇ-1 | Barda alkolsüz içecek servisi yapılmasını sağlamak | ÖÇ-2 | Barda alkollü içecek servisi yapılmasını sağlamak | ÖÇ-3 | Kokteyllerin hazırlanmasını sağlamak | ÖÇ-4 | Barda servis edilen yiyecekleri hazırlatmak | ÖÇ-5 | Bar kapanış işlemleri yapmak ve yeni kokteyl reçeteleri tasarlamak |
|
Program Çıktıları |
PÇ-1 | Konukla iletişim Sağlamak | PÇ-2 | Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak | PÇ-3 | İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak | PÇ-4 | Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak | PÇ-5 | Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek | PÇ-6 | Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak | PÇ-7 | Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek | PÇ-8 | Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak | PÇ-9 | Turizmde pazarlamayı kavratmak | PÇ-10 | Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek | PÇ-11 | Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak |
|