|
Haftalık Ders Programı |
Hafta |
Dersin İçeriği |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1. Hafta |
Beslenme, Beslenme Bilimi, Besin ve Besin Hijyeninin önemi |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
2. Hafta |
Hijyen, sanitasyon ve temizlik kavramları |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
3. Hafta |
Besin kirliliğine yol açan etmenler |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
4. Hafta |
Toplu Beslenme Yapan Kuruluşlarda Besin Hijyeni |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
5. Hafta |
Besinleri satın alırken ve depolarken uyulması gereken hijyen kuralları |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
6. Hafta |
Besinleri hazırlama, pişirme ve servis esnasında uyulması gereken hijyen kuralları |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
7. Hafta |
Personel Hijyeni |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
8. Hafta |
Vize |
|
9. Hafta |
Gıda kaynaklı hastalıklar ve korunmak için uyulması gereken hijyen kuralları |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
10. Hafta |
Gıda güvenliği yönetim sistemleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
11. Hafta |
HACCP sistemi çerçevesinde potansiyel risklerin ve önleyici faaliyetlerin belirlenmesi |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
12. Hafta |
Mutfak ve araç gereç hijyeni |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
13. Hafta |
Gıda Zehirlenmeleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
14. Hafta |
HACCP (ISO 22000) Sistemi Yapısı İşleyişi |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
15. Hafta |
Final Haftası |
|
16. Hafta |
Final Haftası |
|
17. Hafta |
|
|
ÖÇ-1 | Hijyen ve sanitasyon kurallarını öğrenmek | ÖÇ-2 | Gıda üretiminde hijyen kurallarını uygulama becerisi kazanmak | ÖÇ-3 | ISO 22000 uygulamalarını öğrenmek | ÖÇ-4 | Hijyende eğitimin önemini kavramak | ÖÇ-5 | Toplu yemek işletmelerinde HACCP planını oluşturup uygular |
|
Program Çıktıları |
PÇ-1 | Konukla iletişim Sağlamak | PÇ-2 | Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak | PÇ-3 | İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak | PÇ-4 | Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak | PÇ-5 | Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek | PÇ-6 | Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak | PÇ-7 | Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek | PÇ-8 | Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak | PÇ-9 | Turizmde pazarlamayı kavratmak | PÇ-10 | Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek | PÇ-11 | Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak |
|