Turistik işletmelerde, işletmenin yer seçimi aşamasından faaliyete geçme süresine kadar olan tasarım, düzenleme ve ekipmanlarının öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar
-
Eş Koşullar
-
Özel Koşullar
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri
ÖĞR.GÖR. AHMET ARSLAN
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri
İncirli Yerleşkesi, Salı, 15:00-16:50, 4B-04
Görüşme Saatleri ve Yeri
İncirli Yerleşkesi, Salı, 15:00-16:50, 4B-04
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Ders notları, görsel ve işitsel anlatım ve soru-cevap yöntemi
Temel Kaynaklar
Girişimcilik ve küçük İşletme Yöneticiliği, Yrd.Doç.Dr. Serpil Döm, Detay Yayıncılık
Diğer Kaynaklar
Ders Notları
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Turizm ve Otel İşletmeleri
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
2. Hafta
Otel Yapıları ve Planlaması
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
3. Hafta
Otel odalarının tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
4. Hafta
Otel yemek alanlarının (restoran, kafe, bar vb.) tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
5. Hafta
Otel ekstra hizmet alanlarının (spa, fitness, kapalı yüzme havuzu vb.) tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
6. Hafta
Genel değerlendirme
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
7. Hafta
Vize Haftası
8. Hafta
Otel iç mekanlarının (lobi, merdiven, asansör vb.) tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
9. Hafta
Otel dış mekanlarının (bahçe, teras, yürüyüş yolları vb.) tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
10. Hafta
Otel konferans ve toplantı alanlarının tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
11. Hafta
Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
12. Hafta
Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Planlaması
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
13. Hafta
Genel değerlendirme
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
14. Hafta
Genel değerlendirme
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
15. Hafta
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum
1
40
Final
1
60
ÖÇ-1
Turizm ve Otel İşletmelerinde yer seçimi ve kurulumun öğrenilmesi
ÖÇ-2
Turizm ve Otel İşletmelerinde fiziksel planlama ve tasarımın öğrenilmesi
ÖÇ-3
Turizm ve Otel İşletmelerinde konaklama, yeme içme ve ekstra alanların fiziksel planlamasının öğrenilmesi
ÖÇ-4
Turizm ve Otel İşletmelerinde, çevreye, yerel toplumla işbirliği ve sürdürülebilirlik kavramların öğrenilmesi
ÖÇ-5
Turizm ve Otel İşletmelerinin faaliyete geçirilme sürecinin öğrenilmesi
Program Çıktıları
PÇ-1
Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2
Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3
İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4
Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5
Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6
Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7
Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8
Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9
Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10
Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11
Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak