|
Dersin Amacı |
Menü yönetimi ve denetimi konularında bilgi ve beceri kazanarak, gıda planlamada Besin Piramidini anlamak, gıda grupları ve menü planlamada birbiri yerine geçebilecek gıda listelerini öğrenmek, menü planlama ilke ve yöntemlerini öğrenmek ve çeşitli gruplara yönelik menüler planlayabilmektir. |
Ön Koşullar |
- |
Eş Koşullar |
- |
Özel Koşullar |
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi) |
Öğretim Üyeleri |
ÖĞR.GÖR. ATİLLA OZAN |
Asistanlar |
- |
Ders Gün,Saat ve Yeri |
Ders bu yarıyıl açılmamıştır. |
Görüşme Saatleri ve Yeri |
|
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ders notları, görsel ve işitsel anlatım ve soru-cevap yöntemi |
Temel Kaynaklar |
-Menü Planlama ve Yönetimi Hüseyin Altınel Detay Yayıncılık 2011 |
Diğer Kaynaklar |
- |
|
Haftalık Ders Programı |
Hafta |
Dersin İçeriği |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1. Hafta |
Menü tanımı ve menü çeşitleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
2. Hafta |
Beslenmenin temelleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
3. Hafta |
Menülerin sınıflandırılması |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
4. Hafta |
Menü planlamayı etkileyen etmenler |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
5. Hafta |
Menü tipleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
6. Hafta |
Menü örnekleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
7. Hafta |
Vize Haftası |
|
8. Hafta |
Menü planlama ilkeleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
9. Hafta |
Menü planlama adımları |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
10. Hafta |
Menü denetimi ve menü değerlendirilmesi |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
11. Hafta |
Çeşitli gruplara yönelik menüler planlama 1 |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
12. Hafta |
Çeşitli gruplara yönelik menüler planlama 2 |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
13. Hafta |
Örnek uygulama 1 |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
14. Hafta |
Örnek uygulama 2 |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
15. Hafta |
Final Haftası |
|
16. Hafta |
Final Haftası |
|
17. Hafta |
Final Haftası |
|
ÖÇ-1 | Menü planlama ilke ve yöntemlerini sıralayabilecektir | ÖÇ-2 | Menü planlamada dikkat edilmesi gereken ilkeleri değerlendirir | ÖÇ-3 | Değişik menü tiplerini birbiriyle karşılaştırır | ÖÇ-4 | Menü planlarken uygulanacak yöntemler planlar | ÖÇ-5 | Menü yönetim ve denetimini uygulayabilecektir |
|
Program Çıktıları |
PÇ-1 | Konukla iletişim Sağlamak | PÇ-2 | Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak | PÇ-3 | İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak | PÇ-4 | Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak | PÇ-5 | Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek | PÇ-6 | Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak | PÇ-7 | Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek | PÇ-8 | Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak | PÇ-9 | Turizmde pazarlamayı kavratmak | PÇ-10 | Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek | PÇ-11 | Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak |
|