Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


MENÜ PLANLAMA

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
ITO0037 MENÜ PLANLAMA 2/0/0 SA TÜRKÇE 2
Dersin Amacı

Menü yönetimi ve denetimi konularında bilgi ve beceri kazanarak, gıda planlamada Besin Piramidini anlamak, gıda grupları ve menü planlamada birbiri yerine geçebilecek gıda listelerini öğrenmek, menü planlama ilke ve yöntemlerini öğrenmek ve çeşitli gruplara yönelik menüler planlayabilmektir.

Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri ÖĞR.GÖR. ATİLLA OZAN
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ders notları, görsel ve işitsel anlatım ve soru-cevap yöntemi
Temel Kaynaklar -Menü Planlama ve Yönetimi Hüseyin Altınel Detay Yayıncılık 2011
Diğer Kaynaklar -
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Menü tanımı ve menü çeşitleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
2. Hafta Beslenmenin temelleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
3. Hafta Menülerin sınıflandırılması Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
4. Hafta Menü planlamayı etkileyen etmenler Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
5. Hafta Menü tipleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
6. Hafta Menü örnekleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
7. Hafta Vize Haftası
8. Hafta Menü planlama ilkeleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
9. Hafta Menü planlama adımları Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
10. Hafta Menü denetimi ve menü değerlendirilmesi Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
11. Hafta Çeşitli gruplara yönelik menüler planlama 1 Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
12. Hafta Çeşitli gruplara yönelik menüler planlama 2 Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
13. Hafta Örnek uygulama 1 Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
14. Hafta Örnek uygulama 2 Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
15. Hafta Final Haftası
16. Hafta Final Haftası
17. Hafta Final Haftası
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 1 40
Final 1 60


ÖÇ-1Menü planlama ilke ve yöntemlerini sıralayabilecektir
ÖÇ-2Menü planlamada dikkat edilmesi gereken ilkeleri değerlendirir
ÖÇ-3Değişik menü tiplerini birbiriyle karşılaştırır
ÖÇ-4Menü planlarken uygulanacak yöntemler planlar
ÖÇ-5Menü yönetim ve denetimini uygulayabilecektir
Program Çıktıları
PÇ-1Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11
ÖÇ 1           
ÖÇ 2           
ÖÇ 3           
ÖÇ 4           
ÖÇ 5