|
Dersin Amacı |
Öğrenci bu dersle ziyafet anlaşması yapmak ziyafet öncesi hazırlık yapmak ziyafet servisi yapmak outside catering organizasyonu yapmak müzik eğlence aktivitesini organize etmek catering servisini yapmak yeterliklerini alacaktır. |
Ön Koşullar |
- |
Eş Koşullar |
- |
Özel Koşullar |
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi) |
Öğretim Üyeleri |
DR. ÖĞR. ÜYESİ HİLAL GÜNDOĞAN |
Asistanlar |
|
Ders Gün,Saat ve Yeri |
İncirli Yerleşkesi, Pazartesi, 13:00-15:50, 2B-04 |
Görüşme Saatleri ve Yeri |
İncirli Yerleşkesi, Perşembe, 12:00-13:00, 4A-03 |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Ders notları ve eğitim materyalleri. sunum, anlatım vb. |
Temel Kaynaklar |
Ziyafet Servisi Yönetimi ders notları |
Diğer Kaynaklar |
- |
|
Haftalık Ders Programı |
Hafta |
Dersin İçeriği |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1. Hafta |
Menü oluşturmak Talepleri kabul etmek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
2. Hafta |
Ziyafet sözleşmesi yapılmasını sağlamak Örnek sunum (Demo) hazırlamak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
3. Hafta |
Ücreti tahsil edilmesini sağlamak Salon yerleşim planını yapmak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
4. Hafta |
Ziyafete göre personel organizasyonu yapmak Kullanılacak Ekipman, araç ve gereçleri temin etmek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
5. Hafta |
Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak Catering çalışma planı yapmak/kontrol etmek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
6. Hafta |
Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
7. Hafta |
Cateringde kullanılacak ekipman, araç-gereç ve ürünleri Cateringde Çalışacak Elemanları temin etmek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
8. Hafta |
Vize |
|
9. Hafta |
Catering operasyonunu Yönetmek Gereçleri temizlemek/ Depolamak temin etmek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
10. Hafta |
Catering de kullanılan ekipman, Araç ve Teknik donanımı organize etmek Sunum ve Animasyon hizmetlerini organize etmek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
11. Hafta |
Dekorasyon işlemlerini organize etmek Lojistik hizmetlerini organize etmek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
12. Hafta |
Ödeme planını yapmak İçecek servisi yapmak
|
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
13. Hafta |
Uygun müzik grubunu organize etmek Talepleri değerlendirmek/yardımcı olmak
|
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
14. Hafta |
Yiyecek servisi yapmak İçecek servisi yapmak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
15. Hafta |
|
|
16. Hafta |
|
|
17. Hafta |
|
|