|
Dersin Amacı |
Günümüz rekabet koşullarında öğrencinin, müşteri değeri yaratmak, değeri süreklileştirme, memnuniyetini ölçme tekniğini öğrenmesi ve müşteri şikâyetlerini yönetebilmesini amaçlar.
|
Ön Koşullar |
- |
Eş Koşullar |
- |
Özel Koşullar |
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi) |
Öğretim Üyeleri |
ÖĞR.GÖR. PELİN FATMA TUNA ARSLAN |
Asistanlar |
- |
Ders Gün,Saat ve Yeri |
. |
Görüşme Saatleri ve Yeri |
ÇARŞAMBA 09:30-11:20
2B01 |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
Anlatım, tartışma ve sunum |
Temel Kaynaklar |
Ders Notları |
Diğer Kaynaklar |
- |
|
Haftalık Ders Programı |
Hafta |
Dersin İçeriği |
Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
1. Hafta |
Misafirler ile iletişim kurmak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
2. Hafta |
Misafirler ile iletişim kurmak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
3. Hafta |
Misafir türleri |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
4. Hafta |
Misafir türlerine göre stratejiler |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
5. Hafta |
Hizmet sunumu |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
6. Hafta |
Hizmet sunumu |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
7. Hafta |
Sunum Haftası |
|
8. Hafta |
Randevu düzenlemek ve izlemek |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
9. Hafta |
Misafir kazanma ve elde tutma çalışmaları |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
10. Hafta |
Misafir değeri yaratmak |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
11. Hafta |
Misafir memnuniyeti ölçümü |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
12. Hafta |
Misafir memnuniyeti ölçümü |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
13. Hafta |
Misafir şikayetleri yönetimi |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
14. Hafta |
Misafir şikayetleri yönetimi |
Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi |
15. Hafta |
Final Haftası |
|
16. Hafta |
Final Haftası |
|
17. Hafta |
|
|
ÖÇ-1 | Misafir ilişkilerini tanımlayabilme ve yönetimini açıklayabilme | ÖÇ-2 | Misafirlerle empati kurarak müşteri kazanma ve elde tutma çalışmalarını tasarlayabilme | ÖÇ-3 | Misafir ilişkileri yönetimini tasarlayabilme | ÖÇ-4 | Misafir şikâyetlerini yönetebilme | ÖÇ-5 | Misafir ilişkilerini ölçebilme ve yorumlayabilme |
|
Program Çıktıları |
PÇ-1 | Konukla iletişim Sağlamak | PÇ-2 | Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak | PÇ-3 | İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak | PÇ-4 | Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak | PÇ-5 | Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek | PÇ-6 | Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak | PÇ-7 | Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek | PÇ-8 | Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak | PÇ-9 | Turizmde pazarlamayı kavratmak | PÇ-10 | Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek | PÇ-11 | Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak |
|