Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


TURİZM SEMİNERLERİ

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
ITO0030 TURİZM SEMİNERLERİ 2/0/0 SA Türkçe 2
Dersin Amacı
 Öğrencilere güncel konuları takip ederek araştırma yapabilme, öğretim sürecine katkı sağlayacak bir çalışmayı araştırma yöntemlerine uygun olacak şekilde hazırlayabilme ve sunabilme becerisi kazandırmak.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri ÖĞR.GÖR. PELİN TUNA ARSLAN
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Ders notları, görsel ve işitsel anlatım ve soru-cevap yöntemi
Temel Kaynaklar -Turizm Alanı İle İlgili Bilimsel Yayınlar.

 
Diğer Kaynaklar -
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Dersin amacının ve öneminin belirlenmesi. Görsel ve İşitsel Anlatım.
2. Hafta Turizm alanında güncel konuların belirlenmesi. Görsel ve İşitsel Anlatım.
3. Hafta Güncel bir konuda ödev hazırlanması. Görsel ve İşitsel Anlatım.
4. Hafta Hazırlanan ödevlerin sunulması Görsel ve İşitsel Anlatım.
5. Hafta Alanla ilgili iki farklı güncel konunun belirlenmesi Görsel ve İşitsel Anlatım.
6. Hafta Belirlenen konunun araştırılması ve hazırlanması Görsel ve İşitsel Anlatım.
7. Hafta Vize Haftası
8. Hafta Temel güncel konunun belirlenmesi Görsel ve İşitsel Anlatım.
9. Hafta Belirlenen konuyla ilgili yapılmış çalışmaların kavramsal açısından incelenmesi Görsel ve İşitsel Anlatım.
10. Hafta Belirlenen konuyla ilgili yapılan çalışmaların amaç ve yöntem açısından incelenmesi. Görsel ve İşitsel Anlatım.
11. Hafta Belirlenen konuyla ilgili kaynak taramasının yapılması Görsel ve İşitsel Anlatım.
12. Hafta Yazım kurallarının belirlenmesi. Görsel ve İşitsel Anlatım.
13. Hafta Hazırlanan ödevin kontrol edilmesi. Görsel ve İşitsel Anlatım.
14. Hafta Ödevin teslimi ve değerlendirilmesi. Görsel ve İşitsel Anlatım.
15. Hafta Final Haftası
16. Hafta Final Haftası
17. Hafta Final Haftası
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Final 1 100


ÖÇ-1Turizm alanında güncel gelişmeleri tartışabilir.
ÖÇ-2Araştırma problem ve sorularını saptayabilir
ÖÇ-3Araştırma yöntemleriyle ilgili temel kavramları açıklayabilir.
ÖÇ-4Araştırma yöntemleriyle ilgili bilgileri kullanarak, turistik işletmelerde karşılaşılan problemleri çözecek araştırmalar tasarlayabilir.
ÖÇ-5Araştırılan konuyla ilgili bulguları tarafsız ve eleştirel bir şekilde raporlayabilir.
Program Çıktıları
PÇ-1Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11
ÖÇ 1           
ÖÇ 2           
ÖÇ 3           
ÖÇ 4           
ÖÇ 5