Önlisans
Radyo ve Televizyon Teknolojisi

Etkili Sunum Teknikleri

MRT0505 Etkili Sunum Teknikleri 2/0/0 SA Türkçe 2
İletişim, insan ilişkilerinde en önemli ve yadsınamaz konulardan biridir. Kişilerin hedeflerine ulaşmaları gerek özel, gerekse iş hayatında doğru iletişim kurmaları ile mümkündür. Doğru iletişim kurmak, öncelikle benlik tanıma, doğru kanalları seçebilme, etkili iletişim tekniklerini ve beden dilini doğru kullanmakla olasıdır. Kişilerarası iletişim, iletişim kurulan kişileri değerlendirerek varılan yargıya göre davranma sanatı olarak da tanımlanmaktadır. Buna dayanarak, dersimizde sözlü ve sözsüz iletişim tekniklerinin sentezlenmesiyle hedeflenen noktaya nasıl varılabileceğinin incelikleri işlenecektir.
Ön Koşullar ---
Eş Koşullar ---
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Kübra Mertel
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu yarıyıl açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri ----
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

* %40’a kadar Dijital Uzaktan Eğitim olarak planlanmış olup Bahar Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek sektörel E-Webinarlar ile desteklenecektir.

** Örgün olarak planlanmış ancak pandemi sürecinde yaşanan gelişmeler sonrası YÖK tavsiye kararları çerçevesinde dersin teorik kısmı Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle sürdürülmesine karar verilmiştir.

Dersin teorik kısmı Bahar Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek sektörel E-Webinarlar ile desteklenecektir. Pandemi sürecinde yaşanan gelişmelere ve senatoya göre, CATs V3.0 Dijital Uzaktan Eğitim ile verilen teorik derslerin müfredatı ve süresi isteğe bağlı randevu yöntemi aracılığıyla dönüşümlü seyreltilmiş [hızlandırılmış] hibrit örgün yöntem ile verilecektir.

Dersin uygulamalı kısımlarından verilebilenlerin ise yine Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle verilecek, verilemeyen uygulamaların pandemi sürecinde yaşanan gelişmelere ve senatoya göre Bahar Yarıyılı içerisinde CATs V3.0 sistemi üzerinden isteğe bağlı randevu yöntemi aracılığıyla dönüşümlü seyreltilmiş [hızlandırılmış] hibrit ve/veya Bahar Yarıyılı son döneminde örgün yöntem ile verilecektir.

Temel Kaynaklar
Diğer Kaynaklar
1. Hafta GENEL DEĞERLENDİRME Dijital Eğitim
2. Hafta İLETİŞİM KAVRAMI VE SÜRECİ Dijital Eğitim