Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Çocuk Gelişimi

Çocuk Gelişimi Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / ÖĞRENME VE ÖĞRETME TEKNİKLERİ

ÖĞRENME VE ÖĞRETME TEKNİKLERİ

SCG2003 2 ÖĞRENME VE ÖĞRETME TEKNİKLERİ 2/2/0 Z TÜRKÇE 4
Bu ders ile öğrenciye, öğrenme kuramları ve öğretme tekniklerinin ışığında çocukların öğrenme süreçlerini anlama, destekleme ve geliştirme yetkinliği kazandırılacaktır
Ön Koşullar YOK
Eş Koşullar YOK
Özel Koşullar AF SKALASI (F) ALT DEĞER 50, AF SKALASI (A) ÜST DEĞER 85
Öğretim Üyeleri ÖĞR.GÖR. EYLEM BAYRAM TUNCAY
Asistanlar YOK
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı 12:00.-15.50 AK1C0305 Cuma 14:00-17:50 AK1B0406
Görüşme Saatleri ve Yeri ÇARŞAMBA 13:00-13:30
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Derslerde sözlü anlatım, sunum ve tartışma yöntemleri kullanılacaktır.
Temel Kaynaklar Öğrenme Psikolojisi, Jeanne Ellis Ormond

Öğrenme Teorileri, Dale H.Shunk
Diğer Kaynaklar Gelişim ve Öğrenme, Prof.Dr.Nuray Senemoğlu
1. Hafta Gelişim ve öğrenme Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
2. Hafta Gelişim ve öğrenme Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
3. Hafta Öğrenme Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
4. Hafta Öğrenme Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
5. Hafta Vize sınavı
6. Hafta Öğrenme Kuramları Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
7. Hafta Öğrenme Kuramları Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
8. Hafta Çocuklarda Öğretme Süreçleri Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
9. Hafta Çocuklarda Öğretme Süreçleri Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
10. Hafta Etkili Öğretim Yöntemleri ve Teknikleri Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
11. Hafta Etkili Öğretim Yöntemleri ve Teknikleri Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
12. Hafta Etkili öğretim yöntem ve tekniklerini uygulamak Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
13. Hafta Etkili öğretim yöntem ve tekniklerini uygulamak Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
14. Hafta Etkili öğretim yöntem ve tekniklerini uygulamak Sözlü anlatım, sözlü sunum, araştırma
15. Hafta Final sınavı

ÖÇ-1Gelişim ve öğrenme arasındaki ilişki öğrenilecektir.
ÖÇ-2Öğrenme kuramları öğrenilecektir.
ÖÇ-3Çocukların öğrenim sürelerinin belirlenmesine destek olunacaktır.
ÖÇ-4Etkili öğretim yöntemlerini uygulamada sınıf öğretmenine destek olmak ve sınıf düzenini korumak öğrenilecektir.
ÖÇ-5Etkili öğretim yöntem ve tekniklerinin kullanımı öğrenilecektir.
PÇ-1Bu programdan mezun olan öğrenciler, çocuk gelişiminin temel kavramlarına hakim olacaklardır.
PÇ-2Bu programdan mezun öğrenciler okul öncesi ve özel eğitim kurumlarında çalışabilecekyeterli teorik ve pratik eğitime sahip olacaklardır.
PÇ-3Bu programdan mezun öğrenciler gerek kurum içi gerekse de yaptıkları kurum dışı stajlarla 2 yıllık eğitimleri sonucu sahada çalışmaya hazır olacaklardır.
PÇ-4Bu programdan mezun olan olan öğrenciler çocuk psikolojisi ve ruh sağlığı, konularına temel konularara vakıf olacaklardır.
PÇ-5Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, dünyada kullanılan en modern öğrenme veöğretme tekniklerini ders programlarını dahilinde öğrenmiş olacaklardır.
PÇ-6Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, çocuklarla iletişim konusunda uzmanlaşmış olacaklardır.
PÇ-7Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, çocuk eğitiminin yanı sıra, aile eğitimi üzerinede eğitim alacak ve velileri profesyonel anlamda yönlendirebileceklerdir.
PÇ-8Bu programdan mezun olan olan öğrenciler davranış yönetimi konusunu teorik ve pratik alanlarda öğrenecekler, böylelikle hem öğrenciyi bireysel olarak hem de tüm sınıfı yönlendirecek bilgi ve beceriye sahip olacaklardır.
PÇ-9Bu programdan mezun olan olan öğrenciler meslek etiği kapsamlı bilgi sahibi olacaklardır.
PÇ-10Bu programdan mezun olan olan öğrenciler çocuk hakları konusunda dünyada ve Türkiye'de çıkan en son mevzuatı karşılaştırmalı olarak öğreneceklerdir.
PÇ-11Bu programdan mezun olan olan öğrenciler çocukların sanatsal yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi konularında yeterli eğitimi alacaklardır.
PÇ-12Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, çocuk ve sağlığı ve hastalıkları konularındatemel bilgi sahibi olacaklardır.
PÇ-13Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, aldıkları işletme ve kurumsal yönetim dersleriyle, çalışma alanında olan kurumların işleyişi ayrıntılı bir şekilde öğreneceklerdir.
PÇ-14Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, etkili sunum tekniklerini öğrenecek ve mesleki stajını yaparken bunu uygulamalı olarak yapacaktır.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14