Uçuş süresi boyunca, yolculara sunulmakta olan servislerin bütünüdür. Gelişen teknik ve modernizasyona, ayrıca günümüz koşullarına bağlı olarak, ikram planlaması geniş kapsamlı ve detaylı bir faaliyettir. Uçuşta sunulan ikram tepsisi yolcunun önüne çıkana kadar birçok aşamadan geçmektedir. Bu aşamalar, havayolu, ikram firmaları ve malzeme sağlayıcı firmalar arasında oluşan, "İkram Servis Sistemi" içinde gerçekleşmektedir. Ders Havaalanlarında yolculara hizmet eden Lounge Servisini de kapsamaktaıdr.
Ön Koşullar
İkram ve Servis Hizmetleri
Eş Koşullar
İkram ve Servis Hizmetleri
Özel Koşullar
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri
Dr.Öğr.Üyesi Neyir Tekeli
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri
2023-2024 GUZ DÖNEMİNDE DERS AÇILMAMIŞTIR
Görüşme Saatleri ve Yeri
2023-2024 GUZ DÖNEMİNDE DERS AÇILMAMIŞTIR
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
-Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
Temel Kaynaklar
-Flight Catering -Peter Johns/ Turkish DO&CO şirket notları
Diğer Kaynaklar
-Flight Catering -Peter Johns / Turkish DO&CO şirket notları
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
İkram ve Servis Hizmetlerine Giriş
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
2. Hafta
İkram Nedir
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
3. Hafta
Servis Nedir, ServisTeknikleri Nelerdir
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
4. Hafta
Uluslararası Servis Terimleri
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
5. Hafta
Hava Alanlarında Yolcu İkram ve Servisi
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
6. Hafta
Uçakta İkram
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
7. Hafta
Ara Sınav
Ara Sınav
8. Hafta
Uçakta Servis Teknikleri
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
9. Hafta
Uçakta Servis Terimleri
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
10. Hafta
Uçakta Servis Terimleri
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
11. Hafta
Uçakta Servis Terimleri
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
12. Hafta
Hava Alanı Lounge Servisi
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
13. Hafta
Hava Alanı Lounge Servisi
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
14. Hafta
Hava Alanı Lounge Servisi
Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
15. Hafta
Final
Final
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar)
1
20
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum
1
10
Final
1
70
ÖÇ-1
İkram hakkında yeterli bilgi sahibi olmak
ÖÇ-2
Servis hakkında yeterli bilgi sahibi olmak
ÖÇ-3
İkram ve Servis Hizmetleri hakkında yeterli bilgi sahibi olmak
ÖÇ-4
Havalanı lounge servisi hakkında bilgi sahibi olmak
ÖÇ-5
Uçakta ikram ve servis hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
Program Çıktıları
PÇ-1
Sivil havacılık hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-2
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği -Havacılıkta yer hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-3
İktisad , işletme alanları hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-4
Sayısal işlemler hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-5
Yabancı dili etkin kullanabilmek
PÇ-6
Türkçeyi etkin kullanabilmek
PÇ-7
Atatürk ilke ve inkilaplarını özümseyebilmek
PÇ-8
Temel hukuk hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-9
Ziyafet ve ikram hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak