Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


İkram ve Servis Hizmetleri

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
HHU0003 İkram ve Servis Hizmetleri 2/1/0 SA Türkçe 2
Dersin Amacı
Uçuş süresi boyunca, yolculara sunulmakta olan servislerin bütünüdür. Gelişen teknik ve modernizasyona, ayrıca günümüz koşullarına bağlı olarak, ikram planlaması geniş kapsamlı ve detaylı bir faaliyettir. Uçuşta sunulan ikram tepsisi yolcunun önüne çıkana kadar birçok aşamadan geçmektedir. Bu aşamalar, havayolu, ikram firmaları ve malzeme sağlayıcı firmalar arasında oluşan, "İkram Servis Sistemi" içinde gerçekleşmektedir. Ders Havaalanlarında yolculara hizmet eden Lounge Servisini de kapsamaktaıdr.
Ön Koşullar İkram ve Servis Hizmetleri
Eş Koşullar İkram ve Servis Hizmetleri
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Neyir Tekeli
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri 2023-2024 GUZ DÖNEMİNDE DERS AÇILMAMIŞTIR
Görüşme Saatleri ve Yeri 2023-2024 GUZ DÖNEMİNDE DERS AÇILMAMIŞTIR
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon

 

Temel Kaynaklar -Flight Catering -Peter Johns/ Turkish DO&CO şirket notları
Diğer Kaynaklar -Flight Catering -Peter Johns /  Turkish DO&CO şirket notları
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta İkram ve Servis Hizmetlerine Giriş Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
2. Hafta İkram Nedir Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
3. Hafta Servis Nedir, ServisTeknikleri Nelerdir Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
4. Hafta Uluslararası Servis Terimleri Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
5. Hafta Hava Alanlarında Yolcu İkram ve Servisi Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
6. Hafta Uçakta İkram Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
7. Hafta Ara Sınav Ara Sınav
8. Hafta Uçakta Servis Teknikleri Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
9. Hafta Uçakta Servis Terimleri Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
10. Hafta Uçakta Servis Terimleri Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
11. Hafta Uçakta Servis Terimleri Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
12. Hafta Hava Alanı Lounge Servisi Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
13. Hafta Hava Alanı Lounge Servisi Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
14. Hafta Hava Alanı Lounge Servisi Görsel,İşitsel anlatım,Tartışma, Demostrasyon
15. Hafta Final Final
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 20
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 1 10
Final 1 70


ÖÇ-1İkram hakkında yeterli bilgi sahibi olmak
ÖÇ-2Servis hakkında yeterli bilgi sahibi olmak
ÖÇ-3İkram ve Servis Hizmetleri hakkında yeterli bilgi sahibi olmak
ÖÇ-4Havalanı lounge servisi hakkında bilgi sahibi olmak
ÖÇ-5Uçakta ikram ve servis hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
Program Çıktıları
PÇ-1Sivil havacılık hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-2Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği -Havacılıkta yer hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-3İktisad , işletme alanları hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-4Sayısal işlemler hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-5Yabancı dili etkin kullanabilmek
PÇ-6Türkçeyi etkin kullanabilmek
PÇ-7Atatürk ilke ve inkilaplarını özümseyebilmek
PÇ-8Temel hukuk hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-9Ziyafet ve ikram hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-10Servis hakkında bilgi sahibi olmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10
ÖÇ 1          
ÖÇ 2          
ÖÇ 3          
ÖÇ 4          
ÖÇ 5