Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


HAVACILIKTA YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
HHU0002 HAVACILIKTA YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ 3/0/0 SA Türkçe 3
Dersin Amacı
Yiyecek içecek hizmetleri hızlı bir gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli bir istihdam alanı hâline gelmiştir. Bu alanda; rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlikleri kazanmış, dünya standartlarında hizmet verecek kaliteli insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.Ulaşım sektöründeki yolcu hareketlerindeki artış ve yolcu hizmetlerinin önem kazanması, havacılık mesleğinin gelişmesine ve istihdam alanlarının artmasına neden olmuştur. Hava seyahati sırasındaki yolcu hizmetlerinin yanı sıra yiyecek içecek hizmetlerini de vermektedirler. Bu ortak yeterlikleri sebebiyle de havacılık  mesleğinin yiyecek içecek hizmetleri alanı içinde yer alması uygun görülmüştür.
Ön Koşullar Havacılıkta Yiyecek ve İçecek İşletmeleri
Eş Koşullar Havacılıkta Yiyecek ve İçecek İşletmeleri
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Neyir Tekeli
Asistanlar -----
Ders Gün,Saat ve Yeri ÇARŞAMBA 16:00-17:50 1B05
Görüşme Saatleri ve Yeri ÇARŞAMBA 16:00-17:50 1B05
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Görsel, İşitsel anlatım, Demostrasyon

*

Temel Kaynaklar -YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ UÇUŞ ÖNCESİ HAZIRLIKLARI /MEGEB YAYINLARI
Diğer Kaynaklar -YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİUÇUŞ ÖNCESİ HAZIRLIKLARI /MEGEB YAYINLARI
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Yiyecek ve İçecek Hizmetlerine Giriş Sunum, anlatım, tartışma
2. Hafta Havacılk Alanında Yiyecek ve İçecek Hizmetlerine Giriş Sunum, anlatım, tartışma
3. Hafta Sivil Havacılık Alanında Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Sunum, anlatım, tartışma
4. Hafta Havacılıkta Yer Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Sunum, anlatım, tartışma
5. Hafta Kabin Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Sunum, anlatım, tartışma
6. Hafta Servis ve İkrama Giriş Sunum, anlatım, tartışma
7. Hafta Ara Sınav Ara Sınav
8. Hafta Hava Hizmetleri ve Servis -İkram İlişkisi Sunum, anlatım, tartışma
9. Hafta Sunum ve Yiyecek -İçecek Sunum, anlatım, tartışma
10. Hafta Uçakta İkram ve Yiyecek -İçecek Sunum, anlatım, tartışma
11. Hafta Yer Hizmetlerinde servis ve ikram Sunum, anlatım, tartışma
12. Hafta Yer Hizmetlerinde yiyecek-icecek Sunum, anlatım, tartışma
13. Hafta Yer Hizmetlerinde yiyecek-icecek Sunum, anlatım, tartışma
14. Hafta Genel Tekrar Sunum, anlatım, tartışma
15. Hafta Final Final
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 20
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 1 10
Final 1 70


ÖÇ-1Yiyecek İçecek Hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
ÖÇ-2Yiyecek ,İçecek Hizmet alanları hakkında bilgi sahibi olmak
ÖÇ-3Havacılık Sektöründe yiyecek içecek hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
ÖÇ-4Havacılıkta Yer Hizmetleri ve Yiyecek içecek alanları
ÖÇ-5Uçuşta yiyecek içecek hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
Program Çıktıları
PÇ-1Sivil havacılık hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-2Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği -Havacılıkta yer hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-3İktisad , işletme alanları hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-4Sayısal işlemler hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-5Yabancı dili etkin kullanabilmek
PÇ-6Türkçeyi etkin kullanabilmek
PÇ-7Atatürk ilke ve inkilaplarını özümseyebilmek
PÇ-8Temel hukuk hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-9Ziyafet ve ikram hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak
PÇ-10Servis hakkında bilgi sahibi olmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10
ÖÇ 1          
ÖÇ 2          
ÖÇ 3          
ÖÇ 4          
ÖÇ 5