Önlisans
Hava Lojistiği

Modern Sanat

ITMU0008 Modern Sanat 2/0/0 SAD Türkçe 2
Resim, Heykel, Mimariyi de içeren Modern Sanat veTasarımın doğuşu ve gelişiminin ele alınması. Öğrenciye ilgili akımların ardındaki ilişkileri bunları temsil eden görselliği okumasını ve değerlendirmesini sağlayıcı temellerin verilmesi.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ayşe Yıldıran
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı, 15:00-16:45
Görüşme Saatleri ve Yeri -
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Ders uzaktan öğretim yoluyla İKÜ CATs dijital platformunda senkron (eş zamanlı) olarak yapılacak olup, görsel iletişim göstergebilimi aracılığıyla bakış ve disiplinlerarası eleştiri yordamı aktarılacaktır.
Temel Kaynaklar

1- A.Yıldıran, Görsel İletişimde Gösterge ve Simge/ Görüntü Göstergebilimi üzerine bir çözümleme örneği, Yayınlanmamış Doktora Tezi, 1986.

2- Ferdinand de Saussure, Course in General Linguistics, Mc Graw Hill Book Company, London, 1966.

3- Roland Barthes, Göstergebilim İlkeleri, Kültür Bakanlığı,1979.

4- İsmail Tunalı, Tasarınm Felsefesine Giriş, Yapı Yayın, İstanbul, 2004.

5- İsmail Tunalı, Felsefenin Işığında Modern Resim,rh+yay, 2003

8- Penny Sparke, A Century of Design- Design Pioneers of the 20th Century, M.Beazly, London, 1998.

9-   Sezer Tansuğ, Resim Sanatının Tarihi, Remzi, 2011

Diğer Kaynaklar
1. Hafta Dersin tanımı, amaç ve hedefler Sözlü Anlatım
2. Hafta Sanat ve Tasarımın anahtar terimleri ve görsel iletişime bakış I Sözlü Anlatım