Uluslararası İlişkiler

Ders, stratejik yönetimin değerini ve sürecini vurgular. Öğrencileri yeni konuya alıştırmaya ek olarak, öğrencilerden önceki öğrenmelerini organizasyonlarda stratejik karar alma sürecine entegre etmeleri ve uygulamaları beklenir. Stratejik Yönetim dersi, bir kuruluşun vizyonunu, misyonunu keşfetmek, örgütsel ve çevresel analiz ilkelerini, tekniklerini ve modellerini incelemek, etkili stratejik liderliğin gelişimi için kurumsal yönetişim ve iş etiği gibi strateji formülasyonu ve uygulamasının teorisini ve uygulamasını tartışmak için tasarlanmıştır.
Ön Koşullar
Eş Koşullar
Özel Koşullar
Öğretim Üyeleri
Ders Gün,Saat ve Yeri
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Temel Kaynaklar
Diğer Kaynaklar
1. Hafta Strateji ve Stratejik Yönetim Süreci Nedir? Sözlü Anlatım, tartışma
2. Hafta Bir Firmanın Dış Ortamının Değerlendirilmesi Sözlü Anlatım, tartışma
3. Hafta Bir Firmanın Dahili Yeteneklerini Değerlendirme Sözlü Anlatım, tartışma
4. Hafta İşletme Düzeyinde Stratejiler - Maliyet Liderliği Sözlü Anlatım, tartışma
5. Hafta İşletme Düzeyinde Stratejiler - Ürün Farklılaştırma Sözlü Anlatım, tartışma
6. Hafta İşletme Düzeyinde Stratejiler - Esneklik ve Gerçek Seçenekler Sözlü Anlatım, tartışma
7. Hafta İşletme Düzeyinde Stratejiler - Gizli Anlaşma Sözlü Anlatım, tartışma
8. Hafta Ara sınav SINAV
9. Hafta Kurumsal Stratejiler - Dikey Entegrasyon Sözlü Anlatım, tartışma
10. Hafta Kurumsal Stratejiler - Kurumsal Çeşitlendirme Sözlü Anlatım, tartışma
11. Hafta Kurumsal Stratejiler - Kurumsal Çeşitlendirmeyi Uygulamak İçin Organizasyon Sözlü Anlatım, tartışma
12. Hafta Kurumsal Stratejiler - Stratejik Ortaklıklar Sözlü Anlatım, tartışma
13. Hafta Kurumsal Stratejiler - Birleşme ve Devralmalar Sözlü Anlatım, tartışma
14. Hafta Kurumsal Stratejiler - Birleşme ve Devralmalar Sözlü Anlatım, tartışma
15. Hafta FINAL SINAV
16. Hafta FINAL SINAV
17. Hafta FINAL SINAV
Kısa sınav(lar) 1 20

ÖÇ-1Strateji ve stratejik planlar oluşturmadaki bilgi ve becerileri gösterir.
ÖÇ-2Bir şirketin stratejisinin değiştirilmesi ve geliştirilmesi için öneriler geliştirir.
ÖÇ-3Dinamik küresel iş ortamı ile uğraşırken rekabet durumunu ve stratejik ikilemi, hızla değişen pazar eğilimleri ve teknolojik ilerleme açısından analiz eder.
ÖÇ-4İşletmenin doğasına, endüstriye ve kültürel farklılıklara dayalı stratejileri uygulama ve değerlendirmede yöneticilerin karşılaştığı zorlukları değerlendirir.
ÖÇ-5Stratejik yönetimde temel faaliyetleri tanımlayan stratejik yönetim sürecinin pratik ve bütünleştirici modelini açıklar.
PÇ-1Uluslararası İlişkiler disiplinine ait teorik ve pratik bilgileri tanımlar ve kullanır.
PÇ-2Uluslararası İlişkiler ile ilgili tartışmalarda düşünce ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak ifade eder.
PÇ-3Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında sorumlu olduğu bilimsel ve etik değerleri bilir.
PÇ-4Alanında İngilizce yayınlanmış çalışmaları takip eder ve yorumlar.
PÇ-5İkinci bir yabancı dili orta düzeyde kullanır.
PÇ-6Yerel, bölgesel ve küresel gelişmeleri çözümler, karşılaştırır ve ilişkilendirir.
PÇ-7Uluslararası İlişkiler disipliniyle ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere dair temel teorik ve pratik bilgileri tanımlar, kullanır, bunları birbiriyle ilişkilendirir ve edindiği bilgilerle alana dair öneriler geliştirir.
PÇ-8Kariyerlerini kamu kuruluşları, özel sektör ve akademide devam ettirecek bilgi düzeyini edinir.
PÇ-9Öne çıkan bölgesel ve küresel aktörlerin ortaya çıkışlarını ve işleyişlerini çözümler ve bunların geleceğiyle ilgili tahminde bulunur.
PÇ-10Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika alanlarındaki olay ve olguları teorik ve pratik olaraksorgular, geçmişlerini, bugünlerini ve geleceklerini bilimsel bir perspektifle değerlendirir.