Lisansüstü

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Programın amacı; katılımcıların kalite ve üretim yönetimi alanlarında uzmanlaşarak, küresel rekabeti anlayan ve bilen yönetici adayları olmalarına olanak sağlamaktadır. Program ayrıca yeterli sayıda talep olduğu takdirde ayrıca ücretlendirilerek, katılımcıların, Türkiye'de akredite edilmiş belgelendirme kuruluşunun "IPC (International Personnel Certification Association) Uluslararası Personel Sertifikasyon Birliği" onayı ve şemasına gore düzenlediği bir eğitime katılarak "Sistem Denetçisi" ve "Baş Sistem Denetçisi" unvanlarını almalarına olanak sağlamaktadır.

Program 1999 yılından itibaren faaliyet göstermektedir.

Kazanılan Derece

Programdan mezun olan öğrencilerimize Kalite ve Üretim Yönetimi Yüksek Lisans diploması verilmektedir.

Öğretim Dili

Programın öğretim dili Türkçe'dir.

Çalışma Şekli

Program hafta içi 5 gün 18:30 - 21:30 arasında yürütülmektedir.

Yerleşme Şartları

* 4 yıllık lisans programı mezunu olmak

* ALES sınavına girip, EA grubundan minimum 55 puan almış olmak.( ALES sınav belgesi giriş tarihinden itibaren üç yıl geçerlidir.)

Çift Anadal - Yandal

Programda Çift Anadal ve Yandal Olanakları bulunmamaktadır.

Staj

Programda staj zorunluluğu yoktur.

Ölçme ve Değerlendirme

Programda okuyan öğrencilerimize A ( 4.00) , A- (3.70), B+ (3.30), B ( 3.00) , B- ( 2.70) ve           F (0.00) notları verilmektedir. Öğrenci A, A-,B+,B,B- aldığı derslerden başarılı sayılmakta, F aldığı derslerden ise başarısız sayılmaktadır.Öğrenci F aldığı dersleri tekrarlamak zorundadır.

Mezuniyet Koşulları

Programda okuyan öğrencilerin, tüm derslerden minimum B- almış olup, Tezsiz programda "Dönem Projesi" yazma zorunlulukları vardır.

Uluslararası İşbirliği

ERASMUS ile ilgili detaylı bilgiler WEB adresimizde mevcuttur.

Mezunların İstihdam Profilleri

Mezunlarımız Kalite ve Üretim Yönetimi alanlarında mesleklerini icra etmektedirler.

Üst Derece Programlara Geçiş

Programımızdan mezun olan öğrecilerimiz , doktora eğitimlerine devam etmek için tüm üniversitelere başvuru yapabilmektedirler.

Sunulan Olanaklar

Programımız İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü 4.Katta, İşletme Bölümüne ait dersliklerde faaliyet göstermekte olup, her derslikte bilgisayar, projeksiyon ve tepegöz ile hizmet verip,45 kişlilik kapasiteye sahip modern dersliklerde eğitimini sürdürmektedir.

Program Etkinlikleri

Programımız güz ve bahar dönemleri olmak üzere toplam 28 haftadan oluşan ( Final Sınavları hariç) bir akademik takvime sahiptir.Güz ve bahar dönemlerinde toplam 14 adet zorunlu ders verilmektedir.Tezsiz öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için aldıkları derslerin yanında dönem projelerini başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.

Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Evren Ayrancı e.ayranci@iku.edu.tr