Lisansüstü
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
İşletme-Kalite Ve Üretim Yönetimi
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Ders - Program Çıktıları Matrisi

PÇ-1Kalite ve üretim konularında çağdaş bir bakış açısına sahip olan ve sanayi kesimi tarafından tercih edilen elemanlar ile kalite ve üretim yönetimine temel oluşturan diğer disiplinlere(işletme, ekonomi, sayısal bilimler v.s.) ilişkin temel bilgileri uygulayacak karar vericileri yetiştirmektir.
PÇ-2Kalite alanındaki uygulamalarda karşılaşacağı öngörülmeyen karmaşık durumlarda, yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilecek ve sorumluluk alarak, sanayi kesiminin kalite ve üretimde dijitalleşme konuları açısından ihtiyaç duyduğu çözümleri üretecek yetkinlikleri kazandırmaktır.
PÇ-3Programa kabul aşamasında, çalışan kesimden gelecek öğrenci adaylarına öncelik vererek endüstriyel bakış açısını, mezunlarının danışmanları ile birlikte en az bir yayın yapmış olmalarını sağlayarak akademik bakış açısı ile harmanlamaktır.
PÇ-4Kalite ve üretim alanlarında; öğrencilerin, mezunların ve ilgili öğretim elemanlarının katkı sağladıkları bilimsel nitelikli ve sanayi kesiminde yüksek düzeyde uygulanabilirliği bulunan projelerde yer almaktır.
PÇ-5Sadece kalite ve üretim konularında değil, bilimsel nitelikli düşünmeye ve hareket etmeye yönelik bakış açısını da kazandıracak bir eğitim vererek, mezunlarına matematik, fen ve sosyal bilgilerini güncel yönetim sorunlarını analiz edip senteze varabilme becerisini kazandırmaktır.
PÇ-6Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, aynı ya da farklı bir alandaki bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşabilme, bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama yaparak kalite alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgulamak, çözüm yöntemi geliştirmek, çözmek, sonuçları değerlendirmek ve gerektiğinde uygulayabilmek.
PÇ-7Tanımlanmış bir hedef doğrultusunda kalite ve üretim yönetimi işlevleri ile ilgili bir süreci her aşamasında tasarlamayı, yaratabilmeyi ve değerlendirebilmeyi becererek, kalite alanındaki sınırlı ya da eksik verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilmek, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile kullanabilmek.
PÇ-8Kalite alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarabilmek doğrultusunda en az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olmak (European Language Portfolio Global Scale, Level B2)
PÇ-9Kalite alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak kalite ve üretim yönetimi ile ilgili alanlarda faaliyetleri ve ilişkileri tanımlayabilecek, değerleyebilecek; sorunları tanımlama, modelleme ve yorumlar yaparak çözümleyebilecek, çözüm önerileri yapabilecek ve gerekli kritik kararları verebilmek.
PÇ-10Mesleki ve etik sorumluluk bilinci kazanacak, olayları değerleyebilecek ve kalite alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilmek ve denetlemek.
PÇ-11Tüm bu hedeflerin ölçüm ve izlemelerini, Üniversitemiz kalite süreçleri kapsamında gerçekleştirmek; sanayi kesiminin mezunlarımızdan beklenti anketleri, öğrenci ve ders anketleri, düzenli müfredat değerlendirme toplantıları, yıllık yayın döküm cetvelleri ve Üniversitemiz Teknoloji ve Proje Destek Birimi (TPDB) ile işbirlikleri v.b. uygulamalardan yararlanmak; gerekli görülen iyileştirici, geliştirici ve çağdaşlaştırıcı önlemleri almaktır.

Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11
ISK 111 T3Z           
ISK 112 T3Z           
ISK 113 T3Z           
ISK 114 T3Z           
ISK 116 T2Z           
ISK 211 T2Z           
ISK 213 T2Z           
ISK 215 T2Z           
ISK 216 T2Z           
ISKY 2006           
ISKY 2007           
ISKY 3001