Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / TURİSTİK İŞLETMELERDE FİZİKSEL PLANLAMA

TURİSTİK İŞLETMELERDE FİZİKSEL PLANLAMA

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
ITO0014 TURİSTİK İŞLETMELERDE FİZİKSEL PLANLAMA 2/0/0 SA TÜRKÇE 2
Dersin Amacı

Turistik işletmelerde, işletmenin yer seçimi aşamasından faaliyete geçme süresine kadar olan tasarım, düzenleme ve ekipmanlarının öğretilmesi amaçlanmaktadır.

 

Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri ÖĞR.GÖR. AHMET ARSLAN
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri İncirli Yerleşkesi, Salı, 15:00-16:50, 4B-04
Görüşme Saatleri ve Yeri İncirli Yerleşkesi, Salı, 15:00-16:50, 4B-04
Öğretim Yöntem ve Teknikleri  
 Ders notları, görsel ve işitsel anlatım ve soru-cevap yöntemi
Temel Kaynaklar Girişimcilik ve küçük İşletme Yöneticiliği, Yrd.Doç.Dr. Serpil Döm, Detay Yayıncılık
Diğer Kaynaklar Ders Notları
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Turizm ve Otel İşletmeleri Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
2. Hafta Otel Yapıları ve Planlaması Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
3. Hafta Otel odalarının tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
4. Hafta Otel yemek alanlarının (restoran, kafe, bar vb.) tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
5. Hafta Otel ekstra hizmet alanlarının (spa, fitness, kapalı yüzme havuzu vb.) tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
6. Hafta Genel değerlendirme Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
7. Hafta Vize Haftası
8. Hafta Otel iç mekanlarının (lobi, merdiven, asansör vb.) tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
9. Hafta Otel dış mekanlarının (bahçe, teras, yürüyüş yolları vb.) tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
10. Hafta Otel konferans ve toplantı alanlarının tasarımı, düzenlenmesi ve ekipmanları Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
11. Hafta Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
12. Hafta Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Planlaması Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
13. Hafta Genel değerlendirme Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
14. Hafta Genel değerlendirme Görsel ve İşitsel Anlatım. Soru Cevap Yöntemi
15. Hafta
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 1 40
Final 1 60


ÖÇ-1Turizm ve Otel İşletmelerinde yer seçimi ve kurulumun öğrenilmesi
ÖÇ-2Turizm ve Otel İşletmelerinde fiziksel planlama ve tasarımın öğrenilmesi
ÖÇ-3Turizm ve Otel İşletmelerinde konaklama, yeme içme ve ekstra alanların fiziksel planlamasının öğrenilmesi
ÖÇ-4Turizm ve Otel İşletmelerinde, çevreye, yerel toplumla işbirliği ve sürdürülebilirlik kavramların öğrenilmesi
ÖÇ-5Turizm ve Otel İşletmelerinin faaliyete geçirilme sürecinin öğrenilmesi
Program Çıktıları
PÇ-1Konukla iletişim Sağlamak
PÇ-2Mesleki yabancı dilde konaklama hizmetleri işlemlerinin yapılmasını ve konuklara bilgi verilmesini sağlamak
PÇ-3İnsan kaynaklarını yönetmek, Mesleki eğitim tanıtmak, Otel işletmeciliği ilkelerini açıklamak
PÇ-4Temel Seyahat-Turizm kavramlarını açıklamak turizmin ekonomiye etkisini tanıtmak
PÇ-5Ön büro hizmetlerinin yürütülmesinde rehberlik yapmak, konuk giriş/çıkış işlemlerinin kontrolünü yapmak, Oda işlemlerini yürütmek, vardiya işlemlerini yürütmek, raporlama işlemlerini yürütmek
PÇ-6Turizm Mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, Bakanlıkla ilgili yazışmaları yapmak
PÇ-7Kat hizmetlerinde işe hazırlık yapmak, kat kontrolü yapmak, kat hizmetlerinde temizlik işlemlerini yürütmek
PÇ-8Türkiye'nin kıyı bölgelerini tanıtmak, Türkiye'nin iç bölgelerini tanıtmak
PÇ-9Turizmde pazarlamayı kavratmak
PÇ-10Kalite yönetim sistemlerini uygulamak, bilişim olanaklarını kullanarak kendini geliştirmek
PÇ-11Acil durumlarda hastaya/yaralıya ilk yardım yapmak
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11
ÖÇ 1           
ÖÇ 2           
ÖÇ 3           
ÖÇ 4           
ÖÇ 5