Tanımsız
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik
Anlık RSS Bilgilendirmesi İçin Tıklayınız.Düzenli bilgilendirme E-Postaları almak için listemize kaydolabilirsiniz.


Seminer II

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
BES8004 8 Seminer II 2/0/0 Z Türkçe 2
Dersin Amacı
Dersin amacı, konu ile ilgili kaynak taramadan yola çıkarak rapor hazırlamak ve sunum becerilerini geliştirmektedir.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Sevil Nas
Asistanlar
Ders Gün,Saat ve Yeri çarşamba, 16:00-18:00, CB-03-02
Görüşme Saatleri ve Yeri cuma, 16,00-17:00, SBF 2.kat
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Literatür tarama, Tartışma, Soru-Cevap
Temel Kaynaklar -Konu ile ilgili bilimsel makaleler
Diğer Kaynaklar -
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Bilimsel yayın tarama, rapor hazırlama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
2. Hafta Bilimsel yayın tarama, rapor hazırlama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
3. Hafta Bilimsel yayın tarama, rapor hazırlama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
4. Hafta Bilimsel yayın tarama, rapor hazırlama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
5. Hafta Bilimsel yayın tarama, rapor hazırlama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
6. Hafta Bilimsel yayın tarama, rapor hazırlama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
7. Hafta Bilimsel yayın tarama, rapor hazırlama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
8. Hafta Ara Sınav Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
9. Hafta Bilimsel yayın tarama, rapor hazırlama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
10. Hafta Bilimsel yayın tarama, rapor hazırlama Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
11. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
12. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
13. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
14. Hafta Bilimsel yayın sunumu Soru-Cevap Tartışma Alıştırma ve Uygulama Bireysel Çalışma
15. Hafta Seminer Teslimi
16. Hafta Seminer Teslimi
17. Hafta Seminer Teslimi
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 40
Final 1 60


ÖÇ-1İncelenen materyallerden yola çıkarak rapor hazırlar.
ÖÇ-2Sunumu hazırlar ve sunar.
ÖÇ-3Sunulan konular üzerinde tartışma 
yapar.
Program Çıktıları
PÇ-1Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını belirleyebilme ve değerlendirebilme konularını kapsar. Bireyler arası yazılı ve sözlü etkin iletişim kurabilme, disiplinler arası ekip çalışması yapabilme.
PÇ-2Beslenme ve Diyetetik uygulamalarını, bu alandaki bilgi birikimini kullanarak açıklayabilme, materyal geliştirme ve kanıta dayalı veri sunabilme.
PÇ-3Danışanların sorunlarına yönelik, çeşitli beslenme ve diyet önerileri sunabilmek için gereksinimlerini saptama yöntemleri ile tanımlanması, bireysel tedavi protokolü yapılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi gibi uygulamaları gerçekleştirebilme.
PÇ-4Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa, yönetmelik, mevzuatları izleyebilme, mesleki uygulamalarda ve alınan kararlarda kişisel sorumluluk üstlenebilme
PÇ-5Diyetisyen-danışan ilişkilerinde oluşabilecek etik sorunları tanımlayıp çözümleyebilme, danışanların güvenli, sağlıklı ve ulaşılabilir yiyecekleri seçmesini destekleyecek stratejiler geliştirebilme
PÇ-6Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine ve stayjerlerine, uygulamalı eğitimlerde ve stajlarında mesleki danışmanlık yapabilir.
PÇ-7Nitelikli bir beslenme ve diyetetik hizmeti sunabilme, sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinde, yiyecek-içecek sektöründe mesleki bilgi ve becerilerini uygulayabilme
PÇ-8Besinler, beslenme, diyetetik, yönetim ve diğer alanlarda temel bilgi, bilimsel duruş ve mesleki yeteneklere, yeterli donanıma sahip olabilme
PÇ-9Farklı yaş gruplarındaki hasta bireylerin sosyokültürel ve ekonomik yapısını, beslenme alışkanlıklarını dikkate alarak bireye uygun tıbbi beslenme tedavisini planlama, uygulama, takibi ve değerlendirme
PÇ-10Besin üretim-tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirebilme ve besin güvenliği, güvencesine yönelik standartlar ve yasal düzenlemeleri uygulayabilme bilgisine sahip olabilme
Alan Yeterlilikleri Matrisi
Program Çıktıları - Öğrenim Çıktıları Matrisi
--
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10
ÖÇ 1          
ÖÇ 2          
ÖÇ 3