Girişimcilik

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Girişimcilik Bölümü, çevresel faktörlerden doğan fırsatlardan yararlanabilen ya da yeni fırsatlar yaratabilme amacıyla ekonomik mal ya da hizmet üretmek için üretim faktörlerini bir araya getirebilecek, örgütleme yeteneği ile risk alma faktörlerini bağdaştırabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, öğrencilere çeşitli sektörlerde ve değişen pazar koşullarında başarılı olabilmeleri için gerekli olan stratejik düşünme becerileri kazandırılır. Aynı zamanda, sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı bir yaklaşımla, öğrencilerin gelecekteki iş dünyasına uyum sağlamaları için gereken bilgi ve yetenekler geliştirilir. Bu çerçevede, öğrencilere riskleri göze alabilme cesareti ve kararlılıkla hedeflerine ulaşma motivasyonu sağlanır. Ayrıca, iş dünyasında etkili iletişim ve işbirliği becerileri üzerinde de vurgu yapılır, böylece öğrencilerin liderlik rollerini üstlenebilmeleri ve takımlarını başarıya taşıyabilmeleri sağlanır.

Kuruluş

Girişimcilik Bölümü, İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 2016 yılında kurulmuş olup, 2016-2017 Güz Dönemi Akademik Yılı' nda eğitim faaliyetine başlamıştır.

Kazanılan Derece

4 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 240 AKTS’ye sahip öğrencilere Girişimcilik alanında lisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Yerleşme Şartları

GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YERLEŞTİRME KONTENJANLARI VE ÜCRETLER
  PUAN TÜRÜ KONTENJAN 2016 TABAN PUANI 2016 BAŞARI SIRASI 2017/2018 ÜCRETLER
GİRİŞİMCİLİK % 50 BURSLU    TM1        10  216,30258 587.000 18.425,000
GİRİŞİMCİLİK %75 BURSLU    TM1         17 Yeni Kont. Yeni Kont. 9.212,50
GİRİŞİMCİLİK TAM BURSLU    TM1         3 313,30258 190.000 Ücretsiz

Çift Anadal - Yandal

Özelleştirilmiş Çift anadal ve Yandal olanakları: İstanbul Kültür Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak herhangi bir programda Anadal öğrenimlerini sürdüren başarılı öğrenciler, tüm bölümlerin lisans öğrenimine belirli bir program çerçevesinde kısmen katılabilirler. Bu Eğitim-Öğretim programına, “Yandal Programı” denir. kendi programı ile birlikte Yandal Programını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize kendi bölümünün Lisans Diploması ile birlikte bir Yandal Sertifikası verilir. Üniversitemizin herhangi bir programında öğrenimlerini sürdüren başarılı öğrenciler, öğrenimlerinin belirli sürelerinde yapılan başvuruların değerlendirme sonucuna göre üniversitemizin bölümlerinden istedikleri herhangi birinde ikinci lisans öğrenimlerini aynı zamanda gerçekleştirebilirler. Çift Anadal programını başarı ile bitirip, okuduğu iki bölümünde lisans derecesine hak kazanmış olan öğrencilerimize iki ayrı Lisans Diploması verilir.

Staj

Girişimcilik Bölümü'nde zorunlu staj yoktur. Ancak isteyen öğrencilerimize staj yeri bulma konusunda destek olunmaktadır.

Mezuniyet Koşulları

240 akts karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayarak en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasını elde etmek

Uluslararası İşbirliği

Genel not ortalaması 2.20 ve üzerinde olmak programa başvuru için yeterlidir. Öğrenci, İngilizce Dil Sınavı ve mülakat sonucunda değerlendirilir ve bölümümüzün anlaşmalı olduğu üniversiteleri arasından seçeceği birine bir ya da iki dönem için gider.

Mezunların İstihdam Profilleri

Girişimcilik bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye'deki her kurumda kamu veya özel ayırt etmeksizin idareciliik ve yöneticilik görevi yapabilir. - -Sanayinin her kolunda, -Bankacılığın her kademesinde ve konusunda, -Sermaye piyasalarının her türlü kurumlarında, -Hazine müsteşarlığında, -Bankalarda, -Sigorta Şirketlerinde, -Leasing, factooring şirketlerinde...

Üst Derece Programlara Geçiş

Bölüm mezunlarımız Tezli ve Tezsiz tüm Yüksek Lisans programlarına başvuru yapabilmektedir. Ayrıca Girişimcilik Anabilim dahilinde "Yenilik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans" programı bulunmaktadır. Detaylara bu linkten ulaşabilirsiniz.

Sunulan Olanaklar

Program Etkinlikleri