Program Amacı Elektronik Teknolojisi, endüstrideki donanım ve üretimin, elektronik devre sistemleri kullanarak, kontrol edilmesi diye tanımlayabiliriz. Elektronik Teknolojisi programının amacı; sanayide kullanılan elektronik araçların montajı, bakım ve onarımı konularında çalışacak, elektronik sistem ve donanımlarını tanıyan, özelliklerini bilen, bilgisini endüstriyel sistem ve donanımlara uygulayabilen ara insan gücünü yetiştirmektir.
Kuruluş Elektronik Teknolojisi programı 2019 yılında üniversitemiz Meslek Yüksekokulu bünyesinde İncirli Yerleşkesi’nde kurulmuştur ve 2019-2020 Akademik Yılı başında, eğitime başlanmıştır.
Kazanılan DereceÖnlisans Mezunu
2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS’ye sahip öğrencilere Elektronik Teknolojisi alanında ön lisans derecesi verilir.
Öğretim Dili Türkçe
Çalışma Şekli* %40’a kadar Dijital Uzaktan Eğitim olarak planlanmış olup Güz Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek sektörel E-Webinarlar ile desteklenecektir.
** Örgün olarak planlanmış ancak pandemi sürecinde yaşanan gelişmeler sonrası YÖK tavsiye kararları çerçevesinde dersin Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle sürdürülmesine kara verilmiştir. Dersin teorik kısımı Güz Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek sektörel E-Webinarlar ile desteklenecektir. Dersin Uygumalı kısımlarından verilebilenlerin ise yine Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle verilecek, verilemeyen uygulamaların pandemi sürecinde yaşanan gelişmelere göre Güz Yarıyılı içerisinde Yarıyılın son döneminde CATs V3.0 sistemi üzerinden isteğe bağlı randevu yöntemi ile dönüşümlü seyretilmiş hibrit yöntem ile verilecektir.
*** İş yeri ve İş yeri uygulaması gibi derslerin [varsa teorik kısımlarının] YÖK tavsiye kararları çerçevesinde dersin Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle sürdürülmesine kara verilmiştir. Dersin teorik kısımı Güz Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek sektörel E-Webinarlar ile desteklenecektir. Dersin Uygumalı kısımlarından verilebilenlerin ise yine Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle verilecek, verilemeyen uygulamaların pandemi sürecinde yaşanan gelişmelere göre Güz Yarıyılı içerisinde Yarıyılın son döneminde CATs V3.0 sistemi üzerinden isteğe bağlı randevu yöntemi ile dönüşümlü seyretilmiş hibrit yöntem ile İş yerinin gerekli koşulları sağlaması ile verilecektir.
**** Staj çalışmaları YÖK tavsiye kararları ve Senato kararı çerçevesinde ertelenmiştir. E-staj imkânı olan öğrencilerimiz Güz Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek sektörel E-Webinarlar kullanılacaktır. Stajın Uygulamalı kısımlarından verilebilenlerin ise yine Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle verilecek, verilemeyen uygulamaların pandemi sürecinde yaşanan gelişmelere göre Güz Yarıyılı içerisinde Yarıyılın son döneminde CATs V3.0 sistemi üzerinden isteğe bağlı randevu yöntemi ile dönüşümlü seyretilmiş hibrit yöntem ile İş yerinin gerekli koşulları sağlaması ile verilecektir.] gibi.
Program ders planına tıklayarak, ilgili dersin “Öğretim Yöntem ve Tekniklerine” ulaşabilirsiniz.
Yerleşme Şartları Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Elektronik Teknolojisi Programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Elektronik Teknolojisi Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.
Çift Anadal - Yandal Elektronik Teknololojisi programı öğrencilerinin diğer önlisans programları ile Çift Anadal Olanağı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için program başkanlığından bilgi alınabilir.
Elektronik Teknolojisi programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir.
Bilgisayar Programcılığı
Çocuk Gelişimi
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi
İnşaat Teknolojisi
Radyo ve Televizyon Teknolojisi
Uçak Teknolojisi
Uçuş Harekât Yöneticiliği
Bankacılık ve Sigortacılık
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı
Dış Ticaret
Grafik Tasarımı
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Hava Lojistiği
İşletme Yönetimi
Lojistik
Moda Tasarımı
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Staj İstanbul Kültür Üniversitesi Elektronik Teknolojisi Programı öğrencilerinin; mesleklerinin sahadaki uygulama alanlarını görmek, eğitim sürecinde edindikleri bilgileri kullanabilmek amacıyla 20+20=40 iş günü süreyle staj yapma zorunlulukları vardır.
Mezuniyet Koşulları Elektronik Teknolojisi Programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olabilmeleri için öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.
Uluslararası İşbirliği
Mezunların İstihdam Profilleri -Elektronik teknikeri, çeşitli elektronik sistemleri veya cihazları test etmek ve onarmakla sorumludur.
-Elektronik malzeme üretim şirketleri, bilgisayar firmaları, telekomünikasyon şirketleri, kamu kurumları ve elektrik mühendisliği firmalarında istihdam edilebilir.
Elektrik-elektronik montaj ve demontaj işleri yapan firmalarda görev alabilir.
-Mikrokontrolör programlama yapan yerlerde iş bulabilir.
-Güç elektroniği sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde çalışabilir.
-Elektrik-elektronik cihaz imalat fabrikalarında çalışabilir.
-Elektronik tasarım bürolarında görev alır.
-Kontrol sistemleri, güvenlik sistemleri (kamera vb.) üretimi ve montajında görev alır.

Üst Derece Programlara Geçiş Meslek Yüksekokulları Programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin, örgün öğrenim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ÖSYM tarafından yürütülmektedir.
Sunulan OlanaklarElektronik Laboratuvarı, Dijital Elektronik Labaratuvarı, Kontrol Sistemleri Labaratuvarı
Program Etkinlikleri
İletişim Bilgileri Program Başkanı: Öğr.Gör Faruk KARA
Tel: 0212 498 49 39
E-Mail: f.kara@iku.edu.tr
Program Danışmanı: Öğretim Görevlisi Gözde YILMAZ
E-Mail: g.yilmaz@iku.edu.tr