Mühendislik Fakültesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Bu ders ile öğrencilere Atmega328P ve C programlama vasıtası ile günümüz sayısal algılayıcılarında kullanılan seri haberleşme protokolleri (UART, I2C, SPI) anlatılmaktadır. Ayrıca datasheet inceleme ve yorumlama da ders hedefleri arasındadır.
Ön Koşullar
12. Hafta SPI protokolü ve uygulamalar
13. Hafta EEPROM kullanımı
14. Hafta Tekrar

ÖÇ-1Pratik gömülü sistem programlama için giriş / çıkış sayı ve niteliklerini belirleyebilme
ÖÇ-2LCD vb. göstergeye dayalı gömülü sistem temel arayüzü tasarlayabilmek
ÖÇ-3RS232, I2C, SPI gibi önemli seri haberleşme protokollerindeki gerekli tel sayısı, veri iletimi için üretilen dalga şekli ve veri hızı kavramlarını bilmek
ÖÇ-4Herhangi bir sensörün veri kataloğunu inceleyebilme, sağladığı veri ve kontrol yazmaçlarını anlayabilme.
ÖÇ-5 Bilgisayar ile haberleşebilen gömülü sistem için uygun programlama yapabilmek
ÖÇ-6EEPROM kullanabilmek/komutları anlayabilmek
PÇ-1Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
PÇ-2Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme veyorumlama becerisi.
PÇ-6Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.