Sanat ve Tasarım Fakültesi

Ön Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Hasan Asan
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe, 09:00-11:45 / 12.00-14.45 İKU Ataköy Kampüsü 1B / 03-05
Görüşme Saatleri ve Yeri Perşembe,15.00 - 16.00 İKU Ataköy Yerleşkesi, 1D 16
Öğretim Yöntem ve Teknikleri 1. Senaryo ve senaryo yazım süreçlerini açıklayabilecektir.

1.1.Senaryo yazım aşamalarını tanımlar.

2. Senaryo yazım süreçlerini filmlerinde uygulayabilecektir.

2.1. Sinopsis yazar

2.2. Treatment yazar

2.3. Çekim senaryosu hazırlar

3. Stoaryboard hazırlayabilecektir.

3.1. Çekim senaryosu görselleştirir

4. Çizgi film senaryosu hazırlayabilecektir.

4.1. Çizgi film senaryosu yazar

4.2. Çizgi film senaryosu için stoaryboard çizer.
Temel Kaynaklar

Brown, B.,Cinematography: Theory and Practice: Image Making for Cinematographers and Directors , Layout and Composition for Animation, Focal Press; 3 edition (September 17, 2016)

Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Animatik yapım aşamaları Sözlü Anlatım
2. Hafta Animatik yapımında kullanılan dijital ortamlar Uygulama
3. Hafta Bir sahne yaratmak, Plan ve Sekanslarla tanışmak ve animatik üzerinde uygulamak Uygulama
4. Hafta Animatik yapımında ses kullanımı Uygulama
5. Hafta Hareketli sahneleme Uygulama
6. Hafta Proje Uygulama
7. Hafta Ara Sınav -
8. Hafta Bir Çizgi filmden alıntı yaparak animatik çizimi Sözlü Anlatım /Uygulama
9. Hafta Resimli taslakta karakter ve mekan tasarımı Uygulama
10. Hafta Resimli taslakta karakter ve mekan tasarımı Sözlü Anlatım
11. Hafta Proje Reel .Bir filmden alınan ses üzerine hayali animatik yapımı Uygulama
12. Hafta Proje Uygulama
13. Hafta Proje Uygulama
14. Hafta Final Sınavı Uygulama
15. Hafta Değerlendirme Değerlendirme
16. Hafta Değerlendirme Değerlendirme
17. Hafta Değerlendirme Değerlendirme

ÖÇ-1Senaryonun aslında edebi bir metinden çok hayalgücünü görselleştirmek için gerekli olan ilk aşaması olduğunu öğrenecekler.
ÖÇ-2Story board çizebilecekler.
ÖÇ-3Sinopsis, tretman ve senaryo yazmayı içselleştirecekler.
ÖÇ-4Story board üstünden çekim yapabilecek, plan ve sahne kurmayı bilecekler.
ÖÇ-5Edindikleri bilgileri animasyona aktarabilecekler.
PÇ-1Tasarım, sanat ve kültürle ilgili kavramlar öncelikli olmak üzere farklı alanlarla ilgili her türlü kavramı tanımlayabilecek.
PÇ-2Teknolojik gelişmeleri ve buna bağlı olarak değişen sanatsal ve kültürel algılama biçimlerini yorumlayabilecek.
PÇ-3Çağdaş/güncel çizgi film ve animasyon pratiklerini anlayabilecek.
PÇ-4Sanat, iletişim ve toplum arasındaki organik ilişkileri çözümleyebilecek.
PÇ-5Yaratıcı süreci öğrenecek ve yaratıcılığı ön plana çıkaran eserler üretebilecek.
PÇ-6Disiplinli ve kendi yarattığı çizgide yaratıcı, esnek ve bağımsız bir şekilde çalışabilecek.
PÇ-7Mesleklerinde gerekli olan araçları ve donanımları doğru yer ve doğru zamanda kullanabilecek, projelerini belirlenen süre içinde uygulayabilecek.
PÇ-8Yaratıcı fikirlerini görsel iletiler kullanarak ifade edebilecek.
PÇ-9Grafik tasarım, fotoğraf, sinema gibi farklı disiplinler arası alanlarda özgün ürünler verebilecek.
PÇ-10Modelleme, karakter tasarımı, mekan tasarımı ve kurgu alanlarında deneyim sahibi olacak.
PÇ-11Bilgisayar tabanlı uygulamaları kullanarak çizgi film ve animasyon için görsel efekt hazırlama becerisi kazanacak.
PÇ-12Animatör, canlandırma, sanat yönetmeni, doğaçlama alanlarında deneyim sahibi olacak.
PÇ-13Kitle iletişim alanında yeniliklere açık ve yenilikleri alana uyarlayabilir olmak.
PÇ-14Ulusal ve uluslararası alanlarda deneyimli uzmanlarla birlikte proje üretebilme yeteneği kazanmış olacak.
PÇ-15Ulusal ve uluslararası alanlarda yarışma, sergi, festival, seminer vb. etkinliklere katılmış olacak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15