Sanat ve Tasarım Fakültesi
Çizgi Film ve Animasyon

BİTİRME PROJESİ II

ANM0002 8 BİTİRME PROJESİ II 2/2/0 Z TÜRKÇE 16
Bitirme Projesi öğrencinin uzmanlaşmak istediği alanda oluşturacağı bir yapım projesidir. Öğrencilerin kendi başlarına araştırma, işbirliği ya da yeni bir fikrin geliştirilmesi alanında çalışmalarına dayalı, önceki dönemlerde öğrendiklerini kullanımlarını sergileyebilecekleri, sonunda bir bitirme tezi üretecekleri, kendilerine birer danışman atanmasıyla yürütülen derstir. Öğrencinin ilk dönem gerçekleştirmek istediği proje hakkında dosya hazırlaması ve jüri önünde hazırladığı proje dosyasını  sunmasını kapsayan bir derstir.
Ön Koşullar _
Eş Koşullar _
Özel Koşullar _
Öğretim Üyeleri Öğr.Gör. Özlem Malatyalıoğlu, Öğr. Gör. Yılmaz Erdoğan
Asistanlar _
Ders Gün,Saat ve Yeri Perşembe , 09.00: 12.45, İkü Atakoy Kampus 1B / 12-14
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğr. Gör. Özlem Malatyalıoğlu, Çarşamba, 11.00-12.00, İku Atakoy Kampus 1 D 16 Öğr. Gör.Yılmaz Erdoğan, Perşembe, 10.00 - 11.00, İku Atakoy Kampüs 1 D 16
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Sözlü ifadeler ve uygulama alıştırmaları
Temel Kaynaklar Jane Barnwell. Film Yapımının Temelleri, Literatür Yayıncılık, İstanbul, 2011. Peter W. Rec. Sinema ve Videoda Kısa Film. 1.2.3. Es Yayıncılık, İstanbul, 2004. Yıldırım, Ali,  Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri. Ankara, Seçkin yayınları, 2008.Herschel B. Chipp (Author), Peter Selz (Contributor), Joshua C. Taylor (Contributor) ‘Theories of Modern Art: A Source Book by Artists and Critics’, 1984, California Studies Publishing. Charles HarrisonDr Paul J. Wood, ‘Art in Theory 1900 – 2000: An Anthology of Changing Ideas’,2002, Blackwell Publishing.
Diğer Kaynaklar  -
1. Hafta Bitirme Projesi konusunda ön bilgilendirme ve tasarladığı proje önerileri getirmesi istenmesi. Uygulama
2. Hafta Proje önerilerilerinin tartışılıp oluşturulması ve karar verilmesi. Uygulama
3. Hafta Proje önerilerinin değerlendirilmesi. Uygulama
4. Hafta Tasarım elemanlarını kullanarak görsel dilini oluşturmaya başlaması. Uygulama
5. Hafta Görsel dilinin oluşum süreci, kontroller. Uygulama
6. Hafta Görsel dilinin oluşum süreci, kontroller. Uygulama
7. Hafta Görsel dilinin oluşum süreci, kontroller. Uygulama
8. Hafta Görsel dilinin oluşum süreci, kontroller. Uygulama
9. Hafta Görsel dilinin oluşum süreci, kontroller. Uygulama
10. Hafta Ara Değerlendirme
11. Hafta Projelerin sunum için hazırlanması. Uygulama
12. Hafta Projelerin sunum için hazırlanması. Uygulama
13. Hafta Projelerin sunum için hazırlanması. Uygulama
14. Hafta Projelerin sunum için hazırlanması. Uygulama
15. Hafta Değerlendirme Değerlendirme
16. Hafta Değerlendirme Değerlendirme
17. Hafta Değerlendirme Değerlendirme

ÖÇ-1Bölüm ders içeriklerine göre hazırlanan projenin geliştirilmesi
ÖÇ-2Bölüm ders içeriklerine göre projenin tamamlanması
ÖÇ-3Lisans döneminde edinilen bilgi ve beceri ile bağımsız üretilen projenin biçimsel olarak sunuma hazır hale getirilmesi
ÖÇ-4Görsel iletişimi, tasarım bağlamında yorumlayabilir duruma erişmek
ÖÇ-5Özgün dili gelişmiş, üretmeye hazır bireyler olmak.
PÇ-1Tasarım, sanat ve kültürle ilgili kavramlar öncelikli olmak üzere farklı alanlarla ilgili her türlü kavramı tanımlayabilecek.
PÇ-2Teknolojik gelişmeleri ve buna bağlı olarak değişen sanatsal ve kültürel algılama biçimlerini yorumlayabilecek.
PÇ-3Çağdaş/güncel çizgi film ve animasyon pratiklerini anlayabilecek.
PÇ-4Sanat, iletişim ve toplum arasındaki organik ilişkileri çözümleyebilecek.
PÇ-5Yaratıcı süreci öğrenecek ve yaratıcılığı ön plana çıkaran eserler üretebilecek.
PÇ-6Disiplinli ve kendi yarattığı çizgide yaratıcı, esnek ve bağımsız bir şekilde çalışabilecek.
PÇ-7Mesleklerinde gerekli olan araçları ve donanımları doğru yer ve doğru zamanda kullanabilecek, projelerini belirlenen süre içinde uygulayabilecek.
PÇ-8Yaratıcı fikirlerini görsel iletiler kullanarak ifade edebilecek.
PÇ-9Grafik tasarım, fotoğraf, sinema gibi farklı disiplinler arası alanlarda özgün ürünler verebilecek.
PÇ-10Modelleme, karakter tasarımı, mekan tasarımı ve kurgu alanlarında deneyim sahibi olacak.
PÇ-11Bilgisayar tabanlı uygulamaları kullanarak çizgi film ve animasyon için görsel efekt hazırlama becerisi kazanacak.
PÇ-12Animatör, canlandırma, sanat yönetmeni, doğaçlama alanlarında deneyim sahibi olacak.
PÇ-13Kitle iletişim alanında yeniliklere açık ve yenilikleri alana uyarlayabilir olmak.
PÇ-14Ulusal ve uluslararası alanlarda deneyimli uzmanlarla birlikte proje üretebilme yeteneği kazanmış olacak.
PÇ-15Ulusal ve uluslararası alanlarda yarışma, sergi, festival, seminer vb. etkinliklere katılmış olacak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15