Dersin amacı öğrencilerin tarım ekonomisi hakkında temel prensipleri öğrenmesidir.
Ön Koşullar
XXX Ders Adı...
Eş Koşullar
XXX Ders Adı...
Özel Koşullar
Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri
Dr. Öğretim Üyesi Merve Hamzaoğlu
Asistanlar
İsmail Ertek
Ders Gün,Saat ve Yeri
Bu Ders, 2022-2023 Akademik Yılında Açılmamıştır...
Görüşme Saatleri ve Yeri
BK608 Pazartesi 13:00-14:00
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Sözlü anlatım, tartışma, problem çözümü
Temel Kaynaklar
Dinler Z. (2014), “Tarım Ekonomisi”, Ekin Yayınevi:Bursa.
Rehber E.( 2013), “Tarım Ekonomisi”, Ekin Yayınevi:Bursa.
Diğer Kaynaklar
-
Haftalık Ders Programı
Hafta
Dersin İçeriği
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta
Giriş/Tarım Ekonomisine Genel Bakış
Sözlü anlatım, tartışma
2. Hafta
Tarımın Tarihsel Süreci ve iktisat
Sözlü anlatım, tartışma
3. Hafta
2007 Gıda Krizi, Gıda Güvenliği
Sözlü anlatım, tartışma
4. Hafta
Gıda Sektöründe Tüketici Tercihleri
Sözlü anlatım, tartışma, problem çözümü
5. Hafta
Tarımın İşlevleri I
Sözlü anlatım, tartışma, problem çözümü
6. Hafta
Tarımın İşlevleri II
Sözlü anlatım, tartışma, problem çözümü
7. Hafta
Tarımın Ekonomik Kalkınmadaki Payı
Sözlü anlatım, tartışma
8. Hafta
Tarımsal Üretim Fonksiyonu
Sözlü anlatım, tartışma, problem çözümü
9. Hafta
Ara Sınav
Ölçme ve değerlendirme
10. Hafta
Ara Sınav
Ölçme ve değerlendirme
11. Hafta
Tarımda Devlet Müdahaleleri
Sözlü anlatım, tartışma, problem çözümü
12. Hafta
Sürdürülebilir Tarım
Sözlü anlatım, tartışma
13. Hafta
Tarım Politikaları I
Sözlü anlatım, tartışma
14. Hafta
Tarım Politikaları II
Sözlü anlatım, tartışma
15. Hafta
Final Sınavı
Ölçme ve değerlendirme
16. Hafta
Final Sınavı
Ölçme ve değerlendirme
17. Hafta
Final Sınavı
Ölçme ve değerlendirme
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar)
1
30
Kısa sınav(lar)
4
30
Final
1
40
ÖÇ-1
Tarımın tarihsel süreci ve iktisat tarihindeki yerini tanımlar
ÖÇ-2
Gıda sektörü ile ilgili güncel sorunları ve kavramları tanır.
ÖÇ-3
Gıda piyasasında tüketici tercihlerini tanır
ÖÇ-4
Tarımsal üretim fonksiyonunu tanır.
ÖÇ-5
Tarım piyasasında üreticinin farklı piyasa koşullarındaki davranışını inceler.
ÖÇ-6
Tüketici ve üretici artığını hesaplar
ÖÇ-7
Sürdürlüebilir tarımı tanımlar
ÖÇ-8
Ekonomik analiz ile tarım politikalarını inceler.
Program Çıktıları
PÇ-1
Girişimcilik kuramı çerçevesinde girişimcilik kavramını ve türlerini tarihi gelişimi içinde tanımlar
PÇ-2
Kişisel ve kurumsal yenilikçilik ve yaratıcılığı geliştirme yolları hakkında farkındalık geliştirir
PÇ-3
KOBİ yönetiminin ve sorunlarının Büyük İşletme yönetiminden ve sorunlarından farklı yanlarını ayırt eder.
PÇ-4
Yeni iş kurmak için iş planı tasarlar.
PÇ-5
Yeni kurulan işletmelerin kurumsallaşma sürecini değerlendirir.
PÇ-6
Girişimcilik ile ilgili edindiği bilgi ve beceriyi kariyer yaşamında kullanır ve iş yeri ortamında uygular.
PÇ-7
Sosyal sermaye ve iletişim yetkinliği sayesinde yeni bir işi sosyal çevrede açıklar.
PÇ-8
Eğitim hayatı boyunca edindiği yenilik ve inovasyon bilgisini güncel bilgilerle yorumlar ve iş yaşamına uyarlar.
PÇ-9
Girişimcilik konusunda edindiği temel ve güncel bilgiler sayesinde, girişimcilik desteklerine nasıl ulaşılacağını saptar, girişimcilik ekosisteminde yaşanan değişim ve paradigma kaymaları hakkında tahminde bulunur.
PÇ-10
Alanında elde ettiği kavramsal ve bilişsel bilgiyi, iş yaşamının gerektirdiği uzmanlık bilgisi ile birleştirir.