Betonarme sistemlerin tanıtılıp, örnek proje üzerinde betonarme tasarımın tüm aşamalarının mevcut yönetmelikler çerçevesinde uygulamalı olarak öğrencilere anlatılması
Ön Koşullar
CE6102 Betonarme I
Eş Koşullar
-
Özel Koşullar
-
Öğretim Üyeleri
Doç. Dr. AHMET MURAT TÜRK
Asistanlar
-
Ders Gün,Saat ve Yeri
Ders bu dönem açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Ders bu dönem açılmamıştır.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
-Anlatım, Uygulama, Proje
Temel Kaynaklar
- "TS 500 Betonarme Yapıların Tasarım ve Yapım Kuralları", TSE Türk Standartları Enstitüsü, 2000.
- "TS 498 Yapı Elemanlarının Boyutlandırılmasında Alınacak Yüklerin Hesap Değerleri", TSE Türk Standartları Enstitüsü, 1997.
- TBDY 2017.
Diğer Kaynaklar
- ERSOY, U., OZCEBE, G. TANKUT, T. "Reinforced Concrete", METU Press, 2008.
- SOZEN, M.A., ICHINOSE, T., PUJOL, S. "Principles of Reinforced Concrete Design", CRC Press, 2014.
Tipik betonarme çerçeve türü bir yapının analizi hakkında bilgilenir ve kavrar (BİLGİ)
ÖÇ-2
Tipik betonarme çerçeve türü bir yapının betonarme tasarımında mevcut yönetmelikleri ve ilgili kuralları kavrar (BİLGİ)
ÖÇ-3
Tipik betonarme çerçeve türü bir yapının betonarme tasarımını uygular (BECERİ)
ÖÇ-4
Tipik betonarme çerçeve+perdeli türü bir yapının betonarme tasarımında ilgili kuralları kavrar ve uygular (BECERİ)
ÖÇ-5
Tipik betonarme yapıların mevcut bilgisayar yazılımları aracılığı ile projelendirilmesini ve sonuçların yorumlanabilmesini kavrar (BECERİ)
Program Çıktıları
PÇ-1
Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
PÇ-2
Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3
Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4
Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5
Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
PÇ-6
Disiplin için ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7
Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9
Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10
Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11
Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.