Yapıların deprem yüklemesi altındaki davranışları ve depreme karşı dayanıklı yapı tasarım ilkeleri hakkında temel bilgileri vermek
Ön Koşullar
Eş Koşullar
-
Özel Koşullar
-
Öğretim Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA CÖMERT
Asistanlar
Şahabeddin RIFAI
Ders Gün,Saat ve Yeri
Cuma 09:00-11:00 ve Cuma 11:00-13:00 Sanal Sınıf
Görüşme Saatleri ve Yeri
Cuma 13:00-13:30 Sanal Sınıf
Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Uygulama,Ödev
Temel Kaynaklar
- Chopra,A. (2009) Dynamics of Structures, Global SI Edition
Diğer Kaynaklar
- Rajasekaran, S. (2009) Structural dynamics of earthquake engineering: Theory and application using MATHEMATICA and MATLAB, CRC Press
- Elnashai, S.A., Di Sarno, L., (2008). Fundamentals of Earthquake Engineering From Source To Fragility Second Edition, Wiley
- Yousef Bozorgnia, Vitelmo V.Bertero (2006) EARTHQUAKE ENGINEERING: From Engineering Seismology to Performance-Based Engineering, CRC Press
- Sucuoğlu, H., Akkar, S. (2014) Basic Earthquake Engineering: From Seismology to Analysis and Design, Springer, ISBN 978-3-319-01025-0 ISBN 978-3-319-01026-7
Depreme karşı dayanıklı yapı tasarlanması için gerekli temel bilgileri açıklar (BİLGİ)
Program Çıktıları
PÇ-1
Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
PÇ-2
Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3
Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4
Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5
Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
PÇ-6
Disiplin için ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7
Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9
Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10
Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11
Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.