-Hesap çizelgelerinin temel kavramları hakkında bilgi ve kişisel bilgisayarda hesap çizelgeleri ile çalışabilme becerisi kazandırmayı hedefler. Grafik programlarını kullanarak araştırmalarını profesyonel dosyalar haline getirmek ve sunum dosyası üreterek bilgilerini aktarmak, karşılaştığı problemlere çözümler bulmak. Veri tabanının ne olduğunu ve nasıl organize edildiğini anlamak, veri tabanı oluşturmak ve sorgular yaparak raporlar elde etmek.
Now, Option, Vlookup, Hlookup, Combo Box ve uygulamalar.
Sunum, Bilgisayar uygulamaları, Araştırma
12. Hafta
Access veri tabanına giriş. Nesneler, tablo, Form ve Rapor oluşturmak.
Sunum, Bilgisayar uygulamaları, Araştırma
13. Hafta
Veri tabanı oluşturmak, OLE Object, Text Object, Rapor. Sorgularda SQL kodlarını kullanmak, tabloyu excel 'e aktarmak.
Sunum, Bilgisayar uygulamaları, Araştırma
14. Hafta
Birden fazla tablo ile çalışmak, sorgu ile tablo oluşturmak ve Access uygulaması.
Sunum, Bilgisayar uygulamaları, Araştırma
15. Hafta
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri
Adet
Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar)
1
20
Final
1
80
ÖÇ-1
MS Excel aracı ile yazı, çizim, düzenleme ve tablo oluşturma işlemlerini yapar. (BİLGİ)
ÖÇ-2
MS Excel aracını kullanarak grafik oluşturur. (BİLGİ)
ÖÇ-3
MS PowerPoint aracını kullanarak sunum oluşturma ve düzenleme işlemlerini yapar. (BECERİ)
ÖÇ-4
MS Excel aracındaki Dosya, Giriş, Sayfa Düzeni, Formüller, Veri Gözden Geçir, Görünüm ve Geliştirici menülerini kullanır. (BİLGİ)
ÖÇ-5
Birden fazla tablo ile çalışır, sorgu ile tablo oluşturma işlemlerini ve Access uygulamasını kullanır. (BİLGİ)
Program Çıktıları
PÇ-1
Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
PÇ-2
Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3
Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4
Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5
Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
PÇ-6
Disiplin için ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7
Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9
Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10
Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11
Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.