Sanat ve Tasarım Fakültesi
İletişim Tasarımı (Multimedya)

Resim I

ITM3012 Resim I 1/2/0 SA Türkçe 4
Öğrencilere resim sanatının temel prensiplerini kavratmak, renk, ışık, kompozisyon, ritm, denge ve armoni kurallarını benimsetmek, nesne-figür ve doğa ilişkisi üzerine uygulamalar gerçekleştirmek, klasik ve modern sanat tarihi örneklerinden yola çıkarak, görsel okuma deneyimi kazanmak ve bireysel özgün yapıtlar ortaya koyabilmek.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Teoman Südor
Asistanlar Ders bu dönem teklif edilmemiştir.
Ders Gün,Saat ve Yeri -
Görüşme Saatleri ve Yeri -
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Sanatsal örnekler inceleme, tartışma ve proje geliştirme, uygulama.

Temel Kaynaklar

- Tracy Chevalier; ‘İnci Küpeli Kız’ ), (Çev.: Gökçen Ezber), 2002, Bilge Kültür Sanat.

- Edward Lucie Smith, ‘Art Today’, 1997.

- Edward Lucie Smith, ‘ A Cultural Calendar of the 20th Century, 1979, Blackwell Publishing.

- Thomas Bayrle, ‘New Perspectives in Painting’, 2002, Phaidon.

- Tony Godfrey, ‘Painting Today’, 2009, Phaidon Press.

- Anne Ring Petersen, Mikkel Bogh, Hans Dam Christensen, Peter Nørgaard Larsen, ‘Contemporary Painting in Context’, 2010, Museum Tusculanum Press.

- Edward Lucie Smith, ‘Movements in Modern Art’, with Donald Carroll, 1973, Blackwell Publishing.

Diğer Kaynaklar
1. Hafta Tanışma, resim sanatının temel kavramları. Sözlü anlatım
2. Hafta Renk-armoni kuralları, boya kimyası ve sanat teknolojisi üzerine bilgi ve uygulamalar. Uygulama
3. Hafta Atölyeden yağlı boya natürmort yorumları. Uygulama
4. Hafta Atölyeden yağlı boya natürmort yorumlarına devam edilmesi. Uygulama
5. Hafta Atölyeden yağlı boya natürmort yorumlarına devam edilmesi. Uygulama
6. Hafta Ara sınav
7. Hafta Portre çizim ve boyama. Uygulama
8. Hafta Portre çizim ve boyama çalışmalarına devam. Uygulama
9. Hafta Portre çizim ve boyama çalışmalarına devam. Uygulama
10. Hafta Portre çizim ve boyama çalışmalarına devam. Uygulama
11. Hafta İç mekan yağlıboya, pastel ya da karışık teknik uygulamaları. Uygulama
12. Hafta İç mekan yağlıboya, pastel ya da karışık teknik uygulamaları. Uygulama
13. Hafta İç mekan yağlıboya, pastel ya da karışık teknik uygulamaları. Uygulama
14. Hafta Manzara çalışmaları. Uygulama
15. Hafta Manzara çalışmaları. Uygulama
16. Hafta Final
Derse Devam / Katılım 1 40

ÖÇ-1Resim sanatının temel prensipleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi olacak.
ÖÇ-2Yağlı boya, sulu boya, pastel boya ve karışık teknikle oluşturulmuş özgün sanat yapıtları ortaya koyabilecek.
ÖÇ-3Kendine özgü yaratıcı ifade biçimleri geliştirecek.
ÖÇ-4Sanatsal gözlem ve yorum gücü edinecek.
ÖÇ-5Doğa ve insan figürünü desen ve boya resim olarak yorumlayabilecek.
ÖÇ-6Çağdaş sanat üzerine çözümleme becerisi edinecek.
PÇ-1İletişim, sanat ve kültürle ilgili kavramlar öncelikli olmak üzere farklı alanlarla ilgili her türlü kavramı tanımlayabilecek.
PÇ-2Teknolojik gelişmeleri ve buna bağlı olarak değişen sanatsal ve kültürel algılama biçimlerini yorumlayabilecek
PÇ-3Çağdaş/güncel sanat pratiklerini anlayabilecek.
PÇ-4Sanat, iletişim ve toplum arasındaki organik ilişkileri çözümleyebilecek.
PÇ-5Alanlarında gerekli olan yaratıcı süreci öğrenecek ve yaratıcılığı ön plana çıkaran tasarımlar yapabilecek.
PÇ-6Disiplinli ve kendi yarattığı çizgide yaratıcı, esnek ve bağımsız bir şekilde çalışabilecek.
PÇ-7Mesleklerinde gerekli olan araçları ve donanımları doğru yer ve doğru zamanda kullanabilecek, projelerini belirlenen süre içinde uygulayabilecek.
PÇ-8Yaratıcı fikirlerini multimedya uygulamalarına dönüştürebilecek.
PÇ-9Animasyon, grafik sanatlar, fotoğraf, sinema, oyunculuk ve plastik sanatlar gibi farklı disiplinler arası alanlarda özgün ürünler verebilecek.
PÇ-10Film yönetimi, senaryo, görüntü yönetmenliği ve kurgu alanlarında deneyim sahibi alacak.
PÇ-11Bilgisayar tabanlı tasarım uzmanlığı edinecek , animasyon filmleri için iki ve üç boyutlu karakter ve sahne tasarımı becerisi kazanacak.
PÇ-12Sahne sanatları alanında (oyunculuk, mimik, modern dans, şan, dramatik doğaçlama) deneyim sahibi olacak.
PÇ-13Plastik sanatlar alanında (resim, seramik, heykel vb.) özgün yapıtlar üretebilecek.
PÇ-14Ulusal ve uluslararası alanlarda deneyimli uzmanlarla birlikte proje üretebilme yeteneği kazanmış olacak.
PÇ-15Ulusal ve uluslararası alanlarda yarışma, sergi, panel, çalıştay, seminer vb. etkinliklere katılmış olacak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15