Sanat ve Tasarım Fakültesi
İletişim Tasarımı (Multimedya)

Dans ve Sahne Performansları II

ITM4005 Dans ve Sahne Performansları II 1/2/0 SA Türkçe 4
Öğrencinin hareketlerle kendilerini ve duygularını ifade etmelerini sağlayıp, estetik algılarını geliştirip, vücut koordinasyonlarını arttırarak sahne üzerindeki becerilerini geliştirmektir.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Hülya Aydın
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu dönem teklif edilmemiştir.
Görüşme Saatleri ve Yeri -
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Karşılıklı olarak dersin pratik uygulaması ve hareket analizleri.

Dersin anlatımı ve karşılıklı paylaşımlar.

Temel Kaynaklar Prof. Dr. Şebnem Selışık Aksan, Gurur Ertem.  Yirminci Yüzyılda Dans Sanatı: Kuram Ve Pratik.  2007.
Diğer Kaynaklar
1. Hafta Açılış dersi ve derse gelirken yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme. Dans tarihine kısaca giriş. Sözlü Anlatım
2. Hafta Pratik uygulama ve hareket analizleri. Modern dans tarihi ile ilgili detaylı paylaşımlar. Sözlü Anlatım
3. Hafta Pratik uygulama ve hareket analizleri. Modern dans tarihindeki yapıtaşları hakkında öğrenci paylaşımları. Sözlü Anlatım
4. Hafta Pratik uygulama ve hareket analizleri. Anatomik olarak insan bedenindeki detaylar hakkında bilgilendirme. Sözlü Anlatım
5. Hafta Pratik uygulama ve hareket analizleri. Anatomik bilgilendirme. Sözlü Anlatım
6. Hafta Ara sınav
7. Hafta La Triviata - Opera Sözlü Anlatım
8. Hafta Picasso İle Yaşamak - Film Sözlü Anlatım
9. Hafta Lüküs Hayat - Müzikal Sözlü Anlatım
10. Hafta Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısı - Film Sözlü Anlatım
11. Hafta Cats - Müzikal Sözlü Anlatım
12. Hafta Amadeus - Film Sözlü Anlatım
13. Hafta La Boheme - Opera Sözlü Anlatım
14. Hafta Final

ÖÇ-1Beden kullanımı ve koordinasyonu gelişecek.
ÖÇ-2Hareket yolu ile duygularını ifade etmenin yolunu öğrenecek.
ÖÇ-3Bireysel ve grup çalışmasının disiplini deneyimleyecek.
ÖÇ-4Mekan ve ışık kullanımı hakkında bilgi sahibi olacak.
ÖÇ-5Anatomik olarak beden kullanımındaki detayları öğrenecek.
ÖÇ-6Dansın tarihini ve felsefesini öğrenecek.
ÖÇ-7Kendisine ve çevresine olan farkındalığı artacak.
PÇ-1İletişim, sanat ve kültürle ilgili kavramlar öncelikli olmak üzere farklı alanlarla ilgili her türlü kavramı tanımlayabilecek.
PÇ-2Teknolojik gelişmeleri ve buna bağlı olarak değişen sanatsal ve kültürel algılama biçimlerini yorumlayabilecek
PÇ-3Çağdaş/güncel sanat pratiklerini anlayabilecek.
PÇ-4Sanat, iletişim ve toplum arasındaki organik ilişkileri çözümleyebilecek.
PÇ-5Alanlarında gerekli olan yaratıcı süreci öğrenecek ve yaratıcılığı ön plana çıkaran tasarımlar yapabilecek.
PÇ-6Disiplinli ve kendi yarattığı çizgide yaratıcı, esnek ve bağımsız bir şekilde çalışabilecek.
PÇ-7Mesleklerinde gerekli olan araçları ve donanımları doğru yer ve doğru zamanda kullanabilecek, projelerini belirlenen süre içinde uygulayabilecek.
PÇ-8Yaratıcı fikirlerini multimedya uygulamalarına dönüştürebilecek.
PÇ-9Animasyon, grafik sanatlar, fotoğraf, sinema, oyunculuk ve plastik sanatlar gibi farklı disiplinler arası alanlarda özgün ürünler verebilecek.
PÇ-10Film yönetimi, senaryo, görüntü yönetmenliği ve kurgu alanlarında deneyim sahibi alacak.
PÇ-11Bilgisayar tabanlı tasarım uzmanlığı edinecek , animasyon filmleri için iki ve üç boyutlu karakter ve sahne tasarımı becerisi kazanacak.
PÇ-12Sahne sanatları alanında (oyunculuk, mimik, modern dans, şan, dramatik doğaçlama) deneyim sahibi olacak.
PÇ-13Plastik sanatlar alanında (resim, seramik, heykel vb.) özgün yapıtlar üretebilecek.
PÇ-14Ulusal ve uluslararası alanlarda deneyimli uzmanlarla birlikte proje üretebilme yeteneği kazanmış olacak.
PÇ-15Ulusal ve uluslararası alanlarda yarışma, sergi, panel, çalıştay, seminer vb. etkinliklere katılmış olacak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15