Fen-Edebiyat Fakültesi
Moleküler Biyoloji ve Genetik

BİLGİSAYARA GİRİŞ I

BİL1001 - 3 BİLGİSAYARA GİRİŞ I 4/0/0 Z Türkçe 4
• Bilgisayarların gelişimi, bilgisayar ağları, bilgi işleme, CPU, bellek, bilgisayar giriş/çıkış ve saklama cihazları, yazılım, işletim sistemleri, kelime işlem programlarını anlatmak.

• Öğrencilerin Microsoft Office programlarından Microsoft Word ve Microsoft PowerPoint  ile uygulamalar yapmasını sağlamak.

• Öğrencilerin okul ve iş hayatında bilgisayarlardan, kelime işlemci yazılımlarından, sunum hazırlama yazılımlarından nasıl faydalanabilecekleri konusunda bilgilendirilmesini sağlamak.

Ön Koşullar YOK
Eş Koşullar YOK
Özel Koşullar - Giriş seviyesinde ingilizce - Giriş seviyesinde bilgisayar kullanıcılığı(bilgisayara aşinalık)
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Erdem Yücesan
Ders Gün,Saat ve Yeri Uzaktan Eğitim
Görüşme Saatleri ve Yeri Salı, 10:00-17:00, Meetings
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Teorik anlatım

- Bilgisayarda uygulama

- Gerçek işletme problemlerinin bilgisayarda oluşturularak çözümlenmesi

- Ders içeriğinde ders konularından seçilen zorunlu ödevler

Temel Kaynaklar - Bilgisayar Kurs Kitabı, Arkadaş Yayınları, 2.BASKI
Diğer Kaynaklar - Ders sırasında verilen sunum notları
- Microsoft Office uygulamaları için yazılmış herhangi bir kitap
1. Hafta Bilgisayarlara genel bakış Sözlü anlatım,Laboratuvar,
2. Hafta Uygulama yazılımları ve işletim sistemleri Sözlü anlatım,Laboratuvar,
3. Hafta Merkezi işlem birimi ( CPU ) ve bilgisayar giriş/çıkış cihazları Sözlü anlatım,Laboratuvar,
4. Hafta Bilgisayar dosyaları ve verilerin saklanması, bilgisayar ağları, internet, kullanım hakkı, virüsler, bilgisayar ve sağlık Sözlü anlatım,Laboratuvar,
5. Hafta MS Word’ün Temelleri Sözlü anlatım,Laboratuvar,
6. Hafta Yazma ve düzenleme araçları (MS Word) Sözlü anlatım,Laboratuvar,
7. Hafta Biçimlendirme Araçları (MS Word) Sözlü anlatım,Laboratuvar,
8. Hafta Çizimler ve sayfa tasarımı (MS Word) Sözlü anlatım,Laboratuvar,
9. Hafta Veri iş birliği (MS Word) Sözlü anlatım,Laboratuvar,
10. Hafta Yeni özellikler (MS Word) Sözlü anlatım,Laboratuvar,
11. Hafta Sunularla çalışmak (MS PowerPoint) Sözlü anlatım,Laboratuvar,
12. Hafta Sunu hazırlamak (MS PowerPoint) Sözlü anlatım,Laboratuvar,
13. Hafta Sunuyu özelleştirmek (MS PowerPoint) Sözlü anlatım,Laboratuvar,
14. Hafta Yazılım Terimleri Sözlü anlatım,Laboratuvar,
15. Hafta Final Sınavı Sınav
16. Hafta Final Sınavı Sınav
17. Hafta Final Sınavı Sınav
Kısa sınav(lar) 1 20
Derse Devam / Katılım 1 0

ÖÇ-1- Bilgisayarı oluşturan temel donanım bileşenlerini tanımak ve görevlerini açıklayabilmek
ÖÇ-2- Uygulama yazılımları ve sistem yazılımları arasındaki farkları açıklayabilmek
ÖÇ-3- Merkezi işlem birimi ( CPU ) ve bilgisayar giriş/çıkış cihazlarını tanımlayabilmek
ÖÇ-4- Bilgisayar dosyaları, verilerin saklanması, bilgisayar ağları, internet, kullanım hakkı, virüsler, bilgisayar ve sağlık konularında genel bilgiye sahip olmak
ÖÇ-5- Okul ve iş hayatında Microsoft Office yazılımlarının önemini açıklayabilmek ve faydalanabilmek
ÖÇ-6- Kelime işlem programlarını kullanarak yazı oluşturma, biçimleme, tablolar, şablonlar ve anahat kullanımı yeteneklerine sahip olmak
ÖÇ-7- Bilgisayarlı sunum tekniklerini öğrenerek, sunum hazırlama ve sunumu özelleştirme yeteneklerine sahip olmak
PÇ-1Matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimlerden elde edilen verileri moleküler biyoloji ve genetiğin kapsadığı tüm alanlarla ilgili problemlere uygulayabilme.
PÇ-2Moleküler biyoloji ve genetik ile ilgili tüm problemleri tanımlama, modelleme ve çözüm yolları üretme becerisi.
PÇ-3Tanımlanan problem doğrultusunda analitik yöntemlerle süreci başlatabilme, ilerletebilme ve sonuçlandırma yetisi.
PÇ-4Moleküler biyoloji ve genetik bölümünün başlıca çalışma alanı olan canlılar hakkında var olan tüm bilgileri genel anlamda kavrama yetisi.
PÇ-5Bilimsel gelişmelere araştırma ve geliştirme yetileri ile katkılarda bulunma.
PÇ-6Verileri çözümleme, deney yapma ve tasarlama, sonuçları yorumlama becerisi.
PÇ-7Moleküler biyoloji ve genetik alanındaki güncel teknikleri ve hesaplama yöntemlerini kullanabilme.
PÇ-8Ulusal veya uluslar arası toplumsal sorunlara çözüm odaklı, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışmasını uyumlu bir şekilde yapabilme ve en az bir yabancı dili mesleği ile ilgili kullanabilme yetisi
PÇ-9Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisi.
PÇ-10Bireysel çalışma becerisi ve bağımsız karar verebilme yetisine sahip olarak fikirlerini sözlü ve yazılı, açık ve öz bir şekilde ifade ederek iletişim kurabilme.
PÇ-11Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme.
PÇ-12Kalite konularında bilinç sahibi olabilme.
PÇ-13Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, alanı ve ilgili alanlara ilişkin güncel gelişmeleri takip ederek kendini geliştirebilme.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13