Mühendislik Fakültesi
İnşaat Mühendisliği (Türkçe)

İnşaat Sektöründe Proje Yönetimi

INS0521 İnşaat Sektöründe Proje Yönetimi 2/2/0 SA Türkçe 4
İnşaat mühendisliğinde planlama ve programlama tekniklerinin edinilmesi.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar Dersin kontenjanı 20 öğrenci ile kısıtlıdır.
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi MEHMET UĞURAL
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu dönem açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri Ders bu dönem açılmamıştır.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Sözlü anlatım + uygulama
Temel Kaynaklar -
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Sınıflandırma yapıları, WBS, OBS, CBS sözlü anlatım + uygulama
2. Hafta Metraj hazırlama prensipleri sözlü anlatım + uygulama
3. Hafta Metraj hazırlama prensipleri sözlü anlatım + uygulama
4. Hafta Zaman yönetimi teknikleri sözlü anlatım + uygulama
5. Hafta MS-Project programına giriş sözlü anlatım + uygulama
6. Hafta Toprak işlerinin programlanması sözlü anlatım + uygulama
7. Hafta Kalıp işlerinin programlanması sözlü anlatım + uygulama
8. Hafta Beton İşlerinin programlanması sözlü anlatım + uygulama
9. Hafta Donatı işlerinin programlanması sözlü anlatım + uygulama
10. Hafta İnce işlerin programlanması sözlü anlatım + uygulama
11. Hafta İnce işlerin programlanması sözlü anlatım + uygulama
12. Hafta Nakit akış sözlü anlatım + uygulama
13. Hafta Nakit akışın programlanması sözlü anlatım + uygulama
14. Hafta Gecikme analizi sözlü anlatım + uygulama

ÖÇ-1Yapım projelerini programlar. (BECERİ)
ÖÇ-2Süre yönetimini anlar. (BİLGİ)
ÖÇ-3Nakit akışını anlar. (BİLGİ)
ÖÇ-4Bütçe takibini bilir. (BİLGİ)
ÖÇ-5Süre - bütçe ilişkisini tanımlar. (BİLGİ)
PÇ-1Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
PÇ-2Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
PÇ-6Disiplin için ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11