Lisansüstü

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Mühendislik Yönetimi Programı, mezunlarına planlama ve karar verme becerileri kazandırmaktadır. Öğrenciler, çeşitli sektörlerin gelişen alanları hakkında bilgi sahibi olurlar ve çok disiplinli mühendislik ekiplerinde çalışma becerisi kazanırlar. Olasılık ve istatistik, optimizasyon, operasyon yönetimi ve sosyal bilimler alanlarındaki konuları kapsayan dersler, mühendislik problemlerini çözmek için gerekli yöntemlerle ilgili bilgi ve uygulama becerilerini kazandırmaktadır. Program aynı zamanda akademik etik çerçevesinde bilimsel araştırma ve yayıncılık konusunda deneyim ve bilgi birikimi sağlamayı da amaçlamaktadır.

Kuruluş

Mühendislik Yönetimi Lisansüstü Programı, 1997 yılından beri eğitim veren Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün ev sahipliğinde, 2018-2019 Akademik Yılı Güz Yarıyılı’nda eğitime başlamıştır.

Kazanılan Derece

Programda yer alan bütün dersleri ve tezini başarı ile tamamlayan, en az 129 AKTS’ye sahip öğrencilere Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Yerleşme Şartları

Başvuru yapabilmek için; bir mühendislik derecesine sahip olmak, ALES sayısal  puan türünden en az 60 sayısal puan ve YDS’den en az 55 puan almak gerekmektedir. ALES puanın %50’si, Yabancı Dil Sınavı sonucunun %10’u, Lisans Not Ortalamasının %20’si ve Mülakat Puanı/Bilim Sınavının %20’si alınarak başvurular değerlendirilir.

Çift Anadal - Yandal

Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans Programında çift anadal ve yandal eğitimi bulunmamaktadır.

Staj

Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans Programında staj zorunluluğu bulunmamaktadır.

Mezuniyet Koşulları

Öğrencilerin minimum 129 AKTS kredilik dersleri ve tezlerini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Başarılı olmak ve programı tamamlamak için genel not ortalaması (GNO) 4.0 üzerinden minimum 2.7 olmalıdır.

Uluslararası İşbirliği

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Mezunların İstihdam Profilleri

Akademik ortamda araştırma görevlisi, sektörde mühendis, uzman ve yönetici olarak görev almaktadırlar.

Üst Derece Programlara Geçiş

Yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, doktora programlarına başvurabilirler.

Bölüm Sekreteri

Sibel ÇELEBİOĞLU

E-Posta

s.celebioglu@iku.edu.tr