Lisansüstü
İç Mimarlık

Araştırma Proje

İÇMY0119 Araştırma Proje 3/0/0 SA Türkçe,İngilizce 12
Ders kapsamında iç mimarlık disiplini ile yakından ilişkili sanat, tarih, sosyoloji, felsefe, kültür gibi alanlarda  derinlemesine araştırma becerisini kazanmak ve iç mimarlık tasarım konusu ile ilişkilendirecek projeler üretmek. Öğrenciler öğretim üyesi ile belirledikleri konu / tema bağlamında derinlemesine araştırma ve inceleme yaptıktan sonra, bu araştırmadan edinilen bilgilerin seçilen somut- fiziki bir mekanda iç mekan tasarımına entegrasyonunu sağlamaları, bu yönde konsept geliştirmeleri beklenmektedir. Bu şekilde öğrencilerin kuramsal bilginin pratiğe aktarılması konusunda  deneyim kazanması hedeflenmektedir.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar Derse devam edip, ders kapsamındaki sorumlulukları yerine getirmek
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Dr. Vehbi Tosun
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı, Saat 9.00-12.00. Ders CATS üzerinden yürütülecektir. Öğrencilerin sömestr boyunca 1 veya 2 kez üniversitede yüz yüze eğitime çağrılmaları söz konusu olabilir.
Görüşme Saatleri ve Yeri Salı günleri, Saat 16.00-17.00 CATS üzerinden.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Çalışma konusunun seçiminin ardından  konuya ilişkin literatür araştırması, sunumlar, tartışma, öğrencilerin araştırmalarını sunumları ve kuramsal bilgi bağlamında tasarım önerileri geliştirmeleri

Temel Kaynaklar

Araştırma konusuna göre kaynaklar belirlenecektir.

Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Hafta Dersin işleyişi ile ilgili genel bilgi. Araştırma konusu hakkında tartışma Tartışma
2. Hafta Hafta Araştırma konusunun açıklanması, içeriğin sunumu Sunum
3. Hafta Hafta Araştırma konusuna ilişkin sunumlar, tartışma Sunum, tartışma
4. Hafta Hafta Ön araştırma Sunum, tartışma
5. Hafta Hafta Ön araştırma Sunum, tartışma
6. Hafta Hafta Ön araştırma Sunum, tartışma
7. Hafta Araştırma raporunun teslimi ve sunumu Anlatım- Çizim-Tartışma
8. Hafta Araştırma raporunun teslimi ve sunumu, ara değerlendirme Teslim, sunum, tartışma
9. Hafta İç mekan projesi (1/50) Teslim, sunum, tartışma
10. Hafta İç mekan tasarımı projesine yönelik analizler, tasarım kararları sunum, tartışma
11. Hafta İç mekan tasarımı projesine yönelik analizler, tasarım kararları sunum, tartışma
12. Hafta İç mekan tasarım projesine ilişkin konsept çalışmaları, mekana ilişkin iki- üç boyutlu görselleştirmeler sunum, tartışma
13. Hafta İç mekan tasarım projesine ilişkin konsept çalışmaları, mekana ilişkin iki- üç boyutlu görselleştirmeler sunum, tartışma
14. Hafta Değerlendirme Tartışma
15. Hafta Değerlendirme Tartışma
Derse Devam / Katılım 1 20
Araştırma Projesi Teslimi 1 50

ÖÇ-1Toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, ileri düzeyde sürdürülebilir tasarımlar gerçekleştirebilme
ÖÇ-2Etik ve mesleki hükümlere uygun olarak tasarım ve uygulamalarortaya koymak
ÖÇ-3Yapı sistemleri, metotları ve uygulamalarını analiz ederek gerekli iç mekan yapı kararlarını uyarlamak
ÖÇ-4Yasaları, tüzükleri ve yönergeleri sentezleyerek, tasarımı uygulayabilme
ÖÇ-5İç mekan tasarım ve uygulama süreçlerini yönetebilme ve maliyet analizlerini yapabilme
PÇ-1 Lisans düzeyinde kazanılan yetkinlikler temelinde mimarlık, planlama, tasarım temel alanında özgün çalışmalar için gerekli temeli sağlayan ileri düzeyde bilgi , yöntem ve teknikleri geliştirir ve derinleştirir.
PÇ-2 Bir akademik araştırmayı eleştirel olarak yürütür, akademik diyalogu eleştirel ve kategorik sonuçları için yürütür.
PÇ-3 Alanında akademik veya uygulama ortamlarında çalışan ekiplerin mesleki bilgi ve pratiğine katkıda bulunur ve sorumluluk üstlenir, disiplinlerarası etkileşimi kavrar.
PÇ-4 Alana özgü ileri düzeyde sanat kültürü ve estetik bilgisine sahiptir.
PÇ-5 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.
PÇ-6 Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde etkileşimli olarak kullanır.
PÇ-7 Bir akademik araştırmayı sistemli ve eleştirel olarak yürütür, akademik diyalogu eleştirel ve kategorik sonuçları için yürütür; ulusal ve uluslararası ortamlarda bildiri sunar ve yayın yapar.
PÇ-8Önceden edinilmiş bilgi ve beceriler doğrultusunda, kendi yaratıcılığı sonucu geliştirilen bir çalışmada kuram ve uygulama ilişkisi hakkında bilgi sahibidir.
PÇ-9 Üretime yön verebilecek sanat, estetik ve uygulama bilgisine sahiptir.
PÇ-10Proje /Sanatsal / bilimsel çalışmaların aşamalarını planlayıp yönetir.
PÇ-11 Sanat ve kültür ortamı içinde hedeflerini tanımlar.
PÇ-12 Alanı ile ilgili ve kişisel gelişiminde ulusal ve uluslararası kaynakları belirler.
PÇ-13 Kendi çalışmalarının amacını, değerini ve hedef kitlesi için anlamını tanımlayarak etkin biçimde ifade eder.
PÇ-14Alanında ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlik ilke ve standartlarını benimseyen çok boyutlu bakış açısına sahiptir.
PÇ-15 Kültürel değerlerin korunması ve tanıtılması konusunda toplumu bilinçlendirme sürecinde yer alır.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15