Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

İstanbul Kültür Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu’nun kuruluş amacı, Adalet Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli ara insan gücünün yetiştirilmesi ve Bakanlık Teşkilatı’nda görev almış personele hizmet içi eğitim sağlanmasıdır.  Ülkemizde adliye teşkilatında çalışan, hakimlik ve savcılık birimlerinde “kalem” olarak adlandırılan birimlerde, hukuk eğitimi almış adalet meslek yüksek okulu mezunlarıyla işler daha çabuk, daha düzgün ilerleyecektir.  Adalet Meslek Yüksekokulumuz, çağdaş ve evrensel değerler ışığında, yargı örgütü başta olmak üzere tüm sektörlerin temel hukuk bilgisine sahip, teorik altyapısı olan, uygulamayı bilen, teknolojiyi takip eden, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinin gereği olan insan haklarına saygılı ve devletimizin temel değerlerini gözeterek hareket eden nitelikli bireyler yetiştirmek suretiyle ülkemizde adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Kuruluş

İstanbul  Kültür Üniversitesi Rektörlüğü'n bünyesinde konusunda teklif  26.06.2011 tarihli Yüksek Öğretim Genel Kurul Toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı kanunun 2880  sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca  Adallet Meslek Yüksekokulun açılması uygun görülmüştür.2011 yılında İstanbul kültür Üniversitesi'ne bağlı olarak açılan Adalet Meslek Yüksek Okulu 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren eğitim vermeye devam etmektedir.

Kazanılan Derece

Ön Lisans Mezunu

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Yerleşme Şartları

Adalet Meslek Yüksek Okulu'na ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sınavı ile   öğrenci alınır. Programa her yıl 88 öğrenci kabul edilmektedir.

Çift Anadal - Yandal

Staj

İstanbul Kültür Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencileri isteğe bağlı olarak İstanbul Kültür Üniversitesi Staj Yönergesi’nde öngörülen kurallara göre staj yapabilirler. Stajlar, Adalet Bakanlığı’nın adli, idari, askeri, yargı yerlerinin, bankaların ve noterlerin hukukla ilgili servislerinde yapılacaktır.

Mezuniyet Koşulları

Eğitim Öğretim dönemlerini en az 2.00 GNO  ve 120 AKTS'yi  tamamlayan öğrenciler Adalet Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olurlar.

Uluslararası İşbirliği

Mezunların İstihdam Profilleri

Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları Adalet Bakanlığı teşkilatında mahkeme yazı işleri müdürü, mahkeme katibi, kalem müdürü, icra memuru ya da müdürü ve cezaevlerinin idari kadrolarında müdür, gardiyan gibi görevlerde istihdam edilmektedir. Ayrıca, bankacılık ve finans sektöründe çeşitli kamu kurumları ve özel kuruluşların hukuk servislerinde de mezunlar iş olanağı bulabilmektedirler. Adalet meslek yüksekokulu mezunları ayrıca hukuk ofislerinde avukat yardımcısı ya da takip elemanı olarak çalışabilmektedirler. Sayılan iş alanları dışında Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarının KPSS’de başarı göstermek suretiyle birçok kamu kurum ve kuruluşlarında da görev almaları olanaklıdır

Üst Derece Programlara Geçiş

Adalet Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı ile Hukuk Fakültelerine girebilecekleri gibi Anadolu Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümün'e sınavsız geçme imkanına da kavuşacaklardır.

Sunulan Olanaklar

İstanbul Kültür Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Şirinevler Kampüsünde eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Kampüs içinde amfiler, derslikler, mahkeme salonu, bilgisayar laboratuarı, kütüphane ve modern eğitim için gerekli her türlü araç ve gereç mevcuttur.

Program Etkinlikleri

Adalet Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim ve öğretim sadece teoride kalmayıp kampüs içinde yer alan mahkeme salonunda kurgusal duruşma yarışmaları ile uygulamaya yönelik de bilgiler verilmektedir. Düzenlenen konferans ve seminerlerle öğrencilerle yargı mensupları yanyana getirilmektedir.

İletişim Bilgileri

Adalet Meslek Yüksekokul Sekreterliği

Telefon           : (0212) 498 45 15

Faks               : (0212) 452 44 86