Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Dış Ticaret Programı, Küçük ve Orta Boy İşletmeler olmak üzere sanayinin ihracat hamlesine cevap verecek, gümrük mevzuatına hakim, çözüm odaklı dış ticaret uzmanları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Kuruluş

2008 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı,2008 yılında Şirinevler Yerleşkesi'nden sonra 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren İncirli Yerleşkesi'nde eğitim hayatına devam etmektedir.

Kazanılan Derece

Dış Ticaret alanında önlisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Teorik ve uygulamalı kısımları örgün öğretim olarak gerekli durumlarda %30 online şeklinde planlanmaktadır.

Yerleşme Şartları

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Çift Anadal - Yandal

Öğrenciler belirlenen şartları sağlamaları durumunda imkanları mevcuttur.

Staj

40 iş günü staj zorunluluğu mevcuttur.

Mezuniyet Koşulları

120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp, 4.00 üzerinden en az  2.00 ağırlıklı not ortalamasını ve 40 gün olan stajlarını da tamamlamaları gerekmektedir.

Uluslararası İşbirliği

Eğitimlerine yurt dışında devam etmek isteyen mezunlarımız,  Kanada'da Centennial College ve ABD'de Fort Hayes State University ile yaptığımız işbirliği doğrultusunda III. ve IV. yıl derslerini yurtdışında okuyarak lisans tamamlama programlarına katılabilmektedirler. Ayrıca öğrencilerin ERASMUS olanağına vardır.

Mezunların İstihdam Profilleri

Öğrenciler farklı alanlarda faaliyet gösteren işletmelerde iş bulabilecekleri gibi dış ticaretle uğraşan işletmelerde, bankaların kambiyo bölümlerinde, gümrük komisyoncuları yanında,  Maliye ve Gümrük Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda uluslararası lojstik firmalarında ve sınavlarda başarılı oldukları takdirde B Karnesi alarak “Gümrük Müşaviri Yardımcısı” unvanı ile çalışabilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş

Mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir. Dikey geçiş alanları; Bankacılık, bankacılık ve finans, bankacılık ve finansman,  çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonomi, iktisat, işletme, işletme bilgi yönetimi,  sermaye piyasası, uluslararası finans, uluslararası işletmecilik, uluslararası ticaret, uluslararası ticaret ve finansman, uluslararası ticaret ve işletmecilik.

Sunulan Olanaklar

Bilgisayar labratuarları ve amfiler.

Program Etkinlikleri

Gümrük bölgelerini ve dış ticaret şirketlerini ve fuar ziyaretleri yapmakta, mesleki yeteneklerini geliştirmek için seminerlere katılmaktadırlar.

İletişim Bilgileri

Program Başkanı: Öğr.Gör.Tülay Ölmez