İnşaat Teknolojisi

İnşaat Teknolojisi Programı Ana Sayfası

İnşaat Teknolojisi

Ülkemizin inşaat sektöründe ihtiyacı olan; inşaatların projelendirme aşamasından teslim aşamasına kadar olan tüm süreçlerde gerekli malzeme, proje, keşif, metraj bilgileri ve uygulama becerileri ile donatılmış, bu bilgi ve becerilerin tasarımını, uygulamalarını, kontrolünü ve malzeme testlerini yaptırabilecek mesleki ve bilgisayar bilgisine sahip, iş hayatının gereği olan yabancı dil bilgisi, iletişim yaratıcılık ve girişimcilik gibi özelliklere sahip çağdaş inşaat teknikeri yetiştirmektir.

Program 2017 yılında Eğitim Öğretim hayatına başlamıştır.

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS'ye sahip öğrencilere İnşaat Teknolojisi alanında önlisans derecesi verilir.

* %40’a kadar Dijital Uzaktan Eğitim olarak planlanmış olup Güz Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek sektörel E-Webinarlar ile desteklenecektir.
** Örgün olarak planlanmış ancak pandemi sürecinde yaşanan gelişmeler sonrası YÖK tavsiye kararları çerçevesinde dersin Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle sürdürülmesine kara verilmiştir. Dersin teorik kısımı Güz Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek sektörel E-Webinarlar ile desteklenecektir. Dersin Uygumalı kısımlarından verilebilenlerin ise yine Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle verilecek, verilemeyen uygulamaların pandemi sürecinde yaşanan gelişmelere göre Güz Yarıyılı içerisinde Yarıyılın son döneminde CATs V3.0 sistemi üzerinden isteğe bağlı randevu yöntemi ile dönüşümlü seyretilmiş hibrit yöntem ile verilecektir.
**** Staj çalışmaları YÖK tavsiye kararları ve Senato kararı çerçevesinde ertelenmiştir. E-staj imkânı olan öğrencilerimiz Güz Yarıyılında %100 Asenkron ve Senkron olarak zenginleştirilmiş dijital yöntem ile CATs V3.0 arayüzüyle verilecek sektörel E-Webinarlar kullanılacaktır. Stajın Uygulamalı kısımlarından verilebilenlerin ise yine Dijital Uzaktan Eğitim yöntemiyle verilecek, verilemeyen uygulamaların pandemi sürecinde yaşanan gelişmelere göre Güz Yarıyılı içerisinde Yarıyılın son döneminde CATs V3.0 sistemi üzerinden isteğe bağlı randevu yöntemi ile dönüşümlü seyretilmiş hibrit yöntem ile İş yerinin gerekli koşulları sağlaması ile verilecektir.] gibi.

Program Adı Puan Türü Genel Kont. Genel Yerl. En Küçük Puan En Büyük Puan
İnşaat Teknolojisi (%50 İndirimli) TYT 35 35 221,24157 292,14826
İnşaat Teknolojisi (Burslu) TYT 5 5 323,12877 399,41496

Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar İnşaat Teknolojisi Programına,TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. İnşaat Teknolojisi Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

İnşaat teknolojisi programı öğrencilerinin diğer ön lisans programları ile Çift Anadal olanağı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için program başkanlığından bilgi alınabilir.
İnşaat Teknolojisi programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir.

Optisyenlik

Çocuk Gelişimi

İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi

Bilgisayar programcılığı

Radyo ve Televizyon Teknolojisi

Uçak Teknolojisi

Uçuş Harekât Yöneticiliği

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı

Dış Ticaret

Grafik Tasarımı

Lojistik

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi öğrencilerinin ilgili alanlarda 40 iş günü staj yapma zorunluluğu vardır.

Öğrencilerin, İnşaat Teknolojisi  Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.

Üniversitemizin ERASMUS ofisi vasıtasıyla, başarılı öğrencilerimizin Erasmus öğrenci hareketliliği ve Erasmus öğrenci staj hareketliliği programları ile yurtdışına gitmelerine fırsat verilmektedir.

Partner üniversiteler için tıklayınız.

Program mezunu öğrenciler; inşaat sektöründe alt yapı ve üst yapı şantiyelerinde, mimari, statik-betonarme bürolarında, malzeme üretim ve pazarlama alanlarında, beton santrallerinde, inşaat sektörü ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında görev almaktadırlar.

Mezun öğrenciler Mühendislik Fakültelerinin İnşaat Mühendisliği Bölümleri, Mimarlık fakültesine, dikey geçiş yapabilmektedirler.

İnşaat Teknolojisi programında derslerimiz en yeni teknolojilerle donatılmış laboratuarlarında, en güncel programlar kullanılarak, proje ve ödev uygulamaları ağırlıklı, sektör  deneyimi olan öğretim elemanı kadromuzla yapılmaktadır. Ayrıca 40 işgünü zorunlu staj uygulamamızla öğrencilerimiz okulda öğrendiklerinin  piyasalardaki  uygulamalarını öğrenme imkanı bulmaktadırlar.

İstanbul Kültür Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Programı'nda, alana yönelik mesleki dersler uzman öğretim kadrosu tarafından yürütülmekte, program öğrencileri, dönem içinde düzenlenen etkinlikler ile inşaat sektöründe alanında uzman kişiler ile tanışma fırsatı bulmaktadır.

Program Başkanı

Öğr. Gör. Ece Bayram  Coşkun