Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

İnşaat Teknolojisi programı, öğrencilere inşaat sektörünün dinamik ve sürekli gelişen gereksinimlerine uyum sağlayabilecek teorik bilgileri ve pratik becerileri kazandırmayı hedefler. Bu kapsamlı program, öğrencileri inşaat projelerinin planlanmasından uygulanmasına ve yönetimine kadar gereken tüm süreçlerde derinlemesine bilgilendirmeyi amaçlar. Program, sürdürülebilir inşaat pratikleri, yenilikçi malzeme bilimi, ileri yapısal analiz metodolojileri ve çağdaş inşaat yönetimi teknikleri gibi temel ve ileri düzey konularda eğitim vererek öğrencilerin sektörde lider olmalarını sağlamayı hedefler.İnşaat Teknolojisi programının ana hedefleri; öğrencilere, inşaat projelerinin tasarımından gerçekleştirilmesine kadar olan süreçlerde gerekli olan kapsamlı bilgi ve becerileri sağlamak, inşaat malzemeleri, yapısal sistemler ve modern inşaat yöntemleri üzerine detaylı bilgiler sunmak, ekolojik dengenin korunmasına katkıda bulunacak sürdürülebilir inşaat uygulamaları ve yeşil bina teknolojileri hakkında derinlemesine bilgi ve yetkinlik kazandırmaktır. Aynı zamanda, projelerin etkin yönetimi için gerekli olan proje yönetimi, maliyet analizi, risk yönetimi ve inşaat hukuku gibi kritik becerileri de içerir. Program, öğrencilerin karşılaşabilecekleri karmaşık gerçek dünya problemlerine yenilikçi çözümler üretebilmeleri için analitik düşünme, kritik değerlendirme ve yaratıcı problem çözme becerilerini geliştirme üzerine de odaklanır.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler; inşaat mühendisliği ve teknolojisi alanındaki en güncel teorik bilgilere ve pratik uygulama becerilerine sahip olacaklar. Bu, onların inşaat projeleriyle ilgili zorlukları etkin bir şekilde tanımlama, analiz etme ve çözme yeteneğini içerir. Mezunlar, projelerin planlanması, tasarımı ve uygulanmasında gerekli modern yöntem ve teknikleri uygulama konusunda uzmanlaşacaklar. Ayrıca, sürdürülebilir inşaat uygulamaları ve çevresel duyarlılık konularında yüksek bilinç ve yetkinlik sahibi olacaklar. Program, öğrencilere projeleri etkili bir şekilde yönetme ve koordine etme becerisi kazandırmanın yanı sıra, mesleki etik değerlere sıkı sıkıya bağlı kalarak toplumun ve çevrenin yararına hizmet etme bilinci de geliştirecektir.

Program 2017 yılında Eğitim Öğretim hayatına başlamıştır.

Kazanılan Derece

2 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 120 AKTS'ye sahip öğrencilere İnşaat Teknolojisi alanında önlisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam zamanlı

Yerleşme Şartları

Meslek Yüksekokulu programlarına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar İnşaat Teknolojisi Programı'na, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilir. İnşaat Teknolojisi Programı'na yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Çift Anadal - Yandal

İnşaat teknolojisi programı öğrencilerinin diğer ön lisans programları ile Çift Anadal olanağı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için program başkanlığından bilgi alınabilir.
İnşaat Teknolojisi programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir.

Alternatif Enerji Kaynakları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Staj

Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi öğrencilerinin ilgili alanlarda 40 iş günü staj yapma zorunluluğu vardır.

Mezuniyet Koşulları

Öğrencilerin, İnşaat Teknolojisi  Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir.

Uluslararası İşbirliği

Üniversitemizin ERASMUS ofisi vasıtasıyla, başarılı öğrencilerimizin Erasmus öğrenci hareketliliği ve Erasmus öğrenci staj hareketliliği programları ile yurtdışına gitmelerine fırsat verilmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri

Program mezunu öğrenciler; inşaat sektöründe alt yapı ve üst yapı şantiyelerinde, mimari, statik-betonarme bürolarında, malzeme üretim ve pazarlama alanlarında, beton santrallerinde, inşaat sektörü ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında görev almaktadırlar.

Üst Derece Programlara Geçiş

Mezun öğrenciler Mühendislik Fakültelerinin İnşaat Mühendisliği Bölümüne ve Mimarlık fakültesine dikey geçiş yapabilmektedirler.

Sunulan Olanaklar

İnşaat Teknolojisi programında derslerimiz en yeni teknolojilerle donatılmış laboratuarlarında, en güncel programlar kullanılarak, proje ve ödev uygulamaları ağırlıklı, sektör  deneyimi olan öğretim elemanı kadromuzla yapılmaktadır. Ayrıca 40 işgünü zorunlu staj uygulamamızla öğrencilerimiz okulda öğrendiklerinin  piyasalardaki  uygulamalarını öğrenme imkanı bulmaktadırlar.

Program Etkinlikleri

İstanbul Kültür Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Programı'nda, alana yönelik mesleki dersler uzman öğretim kadrosu tarafından yürütülmekte, program öğrencileri, dönem içinde düzenlenen etkinlikler ile inşaat sektöründe alanında uzman kişiler ile tanışma fırsatı bulmaktadır.

Program Başkanı/Program Danışmanı

Öğr. Gör. Elif AYDIN