Uçak Teknolojisi

Uçak Teknolojisi Programı Ana Sayfası

Uçak Teknolojisi

İstanbul Kültür Üniversitesi Uçak Teknolojisi önlisans programı ile Uçak Teknolojisi alanında, havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yanıt veren, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gereken mesleki yetkinlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı, 2013-2014 Eğitim -Öğretim yılında eğitimine başlamıştır.

Önlisans,
120 AKTS yi tamamlayan öğrenci mezun olabilmektedir.
Uçak Bakım Teknisyeni

Tam Zamanlı

Uçak Teknolojisi  programına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile
71  öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Uçak Teknolojisi programına, TYT puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve
koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Uçak Teknolojisi programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Uçak Teknolojisi programı öğrencilerinin diğer önlisans programları ile Çift Anadal Olanağı bulunmaktadır. Detaylı bilgi için program başkanlığından bilgi alınabilir.

Uçak Teknolojisi programı öğrencileri aşağıdaki programlarda çift anadal yapabilir.

Optisyenlik

Çocuk Gelişimi

İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi

İnşaat Teknolojisi

Radyo ve Televizyon Teknolojisi

Bilgisayar Programcılığı

Uçuş Harekât Yöneticiliği

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı

Dış Ticaret

Grafik Tasarımı

Lojistik

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Her öğrenci, 8 AKTS (ECTS) kredilik Endüstriye Dayalı Eğitim dersi kapsamında 40 günlük staj zorunluğunu yerine getirmelidir. Uçak Teknolojisi öğrencilerinin, stajlarını kurumsal firmalarda yapmaktadırlar.

Programın her öğrencisi 120 AKTS(ECTS) kredi tamamlamayarak 40 günlük zorunlu staj yapmalı ve en az GNO (Genel Not Ortalaması) 2.00/4.00 yaparak mezun olmaktadır.

Üniversitemizin ERASMUS ofisi vasıtasıyla, başarılı öğrencilerimizin Erasmus öğrenci hareketliliği ve Erasmus öğrenci staj hareketliliği programları ile yurtdışına gitmelerine fırsat verilmektedir.

Uçak Teknolojisi  Önlisans Programı mezunları, “Uçak Bakım Teknikeri” unvanını almaktadır. Mezunlar; Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkezleri, özel havayolu işletmeleri ve havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerin teknik bölümlerinde çalışmaktadır.

Mezunlarımız, dikey geçiş sınavı (DGS) ile aşağıdaki lisans programlarını seçebilirler

Elektrik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Enerji Yönetimi

Havacılık ve Uzay Mühendisliği

Havacılık Elektrik ve Elektroniği

Makine Mühendisliği

Otomotiv Mühendisliği

Pilotaj

Uçak Bakım ve Onarım

Uçak Elektrik ve Elektronik

Uçak Gövde ve Motor Bakım

Uçak Mühendisliği

Uzay Mühendisliği

Uçak Teknlojisi  programında, derslerimiz sektör  deneyimi olan öğretim elemanı kadromuzla yapılmaktadır.

Uçak Teknolojisi programı öğrencileri için bir çok program aktiviteleri yapılır.
1. Endüstri bölgelerini ziyaret etmek

2. Sektörle ilgili seminer/konferans organizasyonlarını izlemek

3. Staj faaliyetlerini kontrol ve takip etmek

Program Başkanı: Öğr.Gör. Tuncay Dil

Tel     : 90 (212) 498 49 73

e-mail: t.dil@iku.edu.tr

Program danışmanı: Öğr.Gör. Gizem Yavuz

Tel     : 90 (212) 498 41 41

e-mail: g.yavuz@iku.edu.tr

Fax     :90 (212) 561 33 28
E-Mail :myo@iku.edu.tr
Adres  :İstanbul Kültür Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, İncirli Yerleşkesi, Yolbaşı S., 34147 Bakırköy/İstanbul.