Önlisans
Meslek Yüksek Okulu
Çocuk Gelişimi

Çocuk Gelişimi Programı Ana Sayfası / Program Ders Planı / EĞİTİMDE ARAÇ GEREÇ GELİŞTİRME

EĞİTİMDE ARAÇ GEREÇ GELİŞTİRME

SCG3002 3 EĞİTİMDE ARAÇ GEREÇ GELİŞTİRME 4/2/0 Z TÜRKÇE 6
Bu ders sonunda öğrenciye özel gereksinimli çocuklara uygun araç-gereç yapabilme yeterliliği kazandırılacaktır.
Ön Koşullar YOK
Eş Koşullar YOK
Özel Koşullar ----------
Öğretim Üyeleri ÖGR. GÖR. EYLEM BAYRAM TUNCAY
Ders Gün,Saat ve Yeri ÇARŞAMBA, 09:00-15:00 Ataköy AK3B121416
Görüşme Saatleri ve Yeri PERŞEMBE,10:00-11:00
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Sözlü anlatım

-Eğitim materyellerinin tanıtımı.
Temel Kaynaklar -Ş .OĞUZKAN Yaratıcı Çocuk Etkinlikleri
KAĞIT VS DERGİLERİ

KIRTASİYE MALZEMELERİ, MONTESSORİ MATERYALLERİ, İNTERNET, DERGİLER vb.
Diğer Kaynaklar -
1. Hafta Görme engelli çocuğun gereksinimlerine uygun araç –gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
2. Hafta Görme engelli çocuğun gereksinimlerine uygun tasarlanan aracı hazırlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
3. Hafta İşitme engeli, dil ve konuşma güçlüğü olan çocuğun gereksinimlerine uygun araç –gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
4. Hafta İşitme engeli, dil ve konuşma güçlüğü olan çocuğun gereksinimlerine uygun araç –gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
5. Hafta Vize sınavı PROJE,SUNUM
6. Hafta İşitme engeli, dil ve konuşma güçlüğü olan çocuğun gereksinimlerine uygun araç –gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
7. Hafta Zihin engelli çocuğun gereksinimlerine uygun araç –gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
8. Hafta Zihin engelli çocuğun gereksinimlerine uygun araç –gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
9. Hafta Zihin engelli çocuğun gereksinimlerine uygun araç –gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
10. Hafta Bedensel engelli çocuğun gereksinimlerine uygun araç- gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
11. Hafta Bedensel engelli çocuğun gereksinimlerine uygun araç- gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
12. Hafta Bedensel engelli çocuğun gereksinimlerine uygun araç- gereç tasarlamak GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
13. Hafta Yaygın gelişim bozukluğu olan çocuğun gereksinimlerine uygun araç gereç tasarlama GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
14. Hafta Yaygın gelişim bozukluğu olan çocuğun gereksinimlerine uygun araç gereç tasarlama GÖSTERME, VİDEO, SÖZLÜ ANLATIM , DİGİTAL EĞİTİM
15. Hafta Final sınavı

ÖÇ-1Görme engelli çocuklara uygun araç hazırlamak öğrenilecektir.
ÖÇ-2İşitme engelli çocuklara uygun araç hazırlamak öğrenilecektir.
ÖÇ-3Zihinsel engelli çocuklara uygun araç hazırlamak öğrenilecektir.
ÖÇ-4Bedensel engelli çocuklara uygun araç hazırlamak öğrenilecektir.
ÖÇ-5Yaygın gelişim bozukluğu olan çocuklar için araç hazırlamak öğrenilecektir.
PÇ-1Bu programdan mezun olan öğrenciler, çocuk gelişiminin temel kavramlarına hakim olacaklardır.
PÇ-2Bu programdan mezun öğrenciler okul öncesi ve özel eğitim kurumlarında çalışabilecekyeterli teorik ve pratik eğitime sahip olacaklardır.
PÇ-3Bu programdan mezun öğrenciler gerek kurum içi gerekse de yaptıkları kurum dışı stajlarla 2 yıllık eğitimleri sonucu sahada çalışmaya hazır olacaklardır.
PÇ-4Bu programdan mezun olan olan öğrenciler çocuk psikolojisi ve ruh sağlığı, konularına temel konularara vakıf olacaklardır.
PÇ-5Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, dünyada kullanılan en modern öğrenme veöğretme tekniklerini ders programlarını dahilinde öğrenmiş olacaklardır.
PÇ-6Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, çocuklarla iletişim konusunda uzmanlaşmış olacaklardır.
PÇ-7Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, çocuk eğitiminin yanı sıra, aile eğitimi üzerinede eğitim alacak ve velileri profesyonel anlamda yönlendirebileceklerdir.
PÇ-8Bu programdan mezun olan olan öğrenciler davranış yönetimi konusunu teorik ve pratik alanlarda öğrenecekler, böylelikle hem öğrenciyi bireysel olarak hem de tüm sınıfı yönlendirecek bilgi ve beceriye sahip olacaklardır.
PÇ-9Bu programdan mezun olan olan öğrenciler meslek etiği kapsamlı bilgi sahibi olacaklardır.
PÇ-10Bu programdan mezun olan olan öğrenciler çocuk hakları konusunda dünyada ve Türkiye'de çıkan en son mevzuatı karşılaştırmalı olarak öğreneceklerdir.
PÇ-11Bu programdan mezun olan olan öğrenciler çocukların sanatsal yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi konularında yeterli eğitimi alacaklardır.
PÇ-12Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, çocuk ve sağlığı ve hastalıkları konularındatemel bilgi sahibi olacaklardır.
PÇ-13Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, aldıkları işletme ve kurumsal yönetim dersleriyle, çalışma alanında olan kurumların işleyişi ayrıntılı bir şekilde öğreneceklerdir.
PÇ-14Bu programdan mezun olan olan öğrenciler, etkili sunum tekniklerini öğrenecek ve mesleki stajını yaparken bunu uygulamalı olarak yapacaktır.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14