Mühendislik Fakültesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Bitirme Projesi

EE0800 8 Bitirme Projesi 2/8/0 Z İngilizce 12
Bu dersin amacı dört yıl boyunca öğrenilen bilgileri ve becerileri kullanarak bir mühendislik problemini çözmek, ürün tasarlamak veya hizmet üretmektir.
Ön Koşullar 201 AKTS ders yükünü başarı ile tamamlamış öğrenciler bitirme projesi alabilir.
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Öğrenciler CATS ders yönetim sisteminde yer alan süreci ve bilgilendirmeleri takip etmelidirler. Dokümanlar CATS ders yönetim sisteminde yer almaktadır.
Öğretim Üyeleri Doç.Dr. Esra SAATÇİ, Dr.Öğr.Üyesi Ertuğrul SAATÇI, Dr.Öğr.Üyesi Berrak ÖZTÜRK ŞİMŞEK, Öğr.Gör. Basri ERDOĞAN, Prof. Dr. Metin ŞENGÜL, Prof.Dr. Oruç BİLGİÇ
Asistanlar Yok
Ders Gün,Saat ve Yeri Tez grupları belirleyecek
Görüşme Saatleri ve Yeri Tez grupları belirleyecek
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Haftalık görüşmeler, Proje Raporu, Sunum
Temel Kaynaklar Proje konusuna göre proje takımı tarafından belirlenir.
Diğer Kaynaklar J R Meredith and S J Mantel Jr (1995). Project Planning - a Managerial Approach. John Wiley and Sons. 9780470400265
1. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
2. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
3. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
4. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
5. Hafta İLK RAPOR Yazılı Anlatım
6. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
7. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
8. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
9. Hafta ARA RAPOR Yazılı Anlatım
10. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
11. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
12. Hafta Proje danışmanı ile görüşme Sözlü anlatım
13. Hafta TASLAK RAPOR Yazılı Anlatım
14. Hafta RAPOR Yazılı Anlatım
Projeler 1 100

ÖÇ-1Öğrenilen bilgileri ve becerileri kullanarak karmaşık (çok bileşenli) bir mühendislik problemini tanımlayabilecek ve formüle edebilecektir.
ÖÇ-2Karmaşık (çok bileşenli) bir mühendislik problemini gerçekçi kısıtlar (ekonomik, çevresel, sosyal, etik, sağlık ve güvenlik) ile birlikte çözebilmek için kazandıkları bilgi ve becerilerini kullanma deneyimi kazanacaklardır.
ÖÇ-3Mühendislik modern metod ve araçlarını kullanma yeteneği kazanacaklardır.
ÖÇ-4Mühendislik çözümlerinde proje yönetimi, risk yönetimi, değişim yönetimi ve hukuki sonuçlar konusunda bilgi edineceklerdir.
ÖÇ-5İnovasyon ve girişimcilik konularında bilinç kazanacaktır.
ÖÇ-6Raporlar ve sunumlar ile etkili iletişim konusunda yetenek kazanacaktır.
ÖÇ-7Çokdisiplinli takımlarda çalışma yeteneği kazanacaktır.
PÇ-1Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
PÇ-2Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
PÇ-3Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
PÇ-4Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
PÇ-5Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme veyorumlama becerisi.
PÇ-6Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
PÇ-7Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
PÇ-8Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
PÇ-9Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
PÇ-10Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
PÇ-11Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile çağın sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11