Sanat ve Tasarım Fakültesi
İletişim Sanatları

İnternet Reklamcılığı I

ISN7202 İnternet Reklamcılığı I 1/2/0 SA Türkçe 3

Dersin temel amacı yeni iletişim teknolojilerinin ortaya çıkan gelişen internet reklamcılığını kapsamlı bir şekilde ele alarak, dijitalleşen reklamcılık olgusuna yönelik genel kavram ve yaklaşımların aktarılmasıdır.  Ders kapsamında öğrencilerin reklamcılık alanı ve teknolojideki gelişmelerle birlikte ortaya çıkan dijital ortamların reklamcılık açısından ne gibi değişimler ve yenilikler meydana getirdiği hakkında bilgi sahibi olmaları ve dijital reklam ortamlarının özelliklerini kavramaları hedeflenmektedir.

Ön Koşullar Yok.
Eş Koşullar Yok.
Özel Koşullar Yok.
Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Özge Özkök Şişman
Ders Gün,Saat ve Yeri Salı, 14:00-16:45, Ataköy Yerleşkesi, 4C-16-18
Görüşme Saatleri ve Yeri Perşembe, 10.00-11.00, Ataköy Yerleşkesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, 1D13
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Ders anlatımı, Örnek olaylar, Sınıf içi tartışma

Temel Kaynaklar

-Güçdemir, Y. (2017). Sosyal Medya: Halkla İlişkiler. Reklam ve Pazarlama, İstanbul: Derin Yayınları.

-Öcal, D. & Polat, H. (2020). Dijital Reklamcılık. Ankara: Nobel Yayınları

-Öztürk, G. (2020). Dijital Pazarlama İletişiminde Yeni Kavramlar: Akademi Ne Söyler? Sektör Nasıl

Uygular? Ankara: Nobel Yayınları.

Diğer Kaynaklar  Armstrong, S. (2001), Advertising on the Internet (2nd Ed.), Londan: Kogan Page.

Kocabaş, F., Elden, M. (2015), Reklamcılık Kavramlar, Kararlar ve Kurumlar, İstanbul: İletişim Yayıncılık.

McStay, A. (2016), Digital Advertising (2nd Ed.), London: Palgrave Macmillan.

Van Dyck, F. (2017), Yeni Nesil Reklamcılık (2. Baskı), (Çev. V. Eke), İstanbul: The Kitap

Yayınları.

-Saruhan, O. (2018). Sosyal Medya Canavarı Olmak İster misin? MediaCat Kitapları, İstanbul.
1. Hafta İnternet Reklamcılığı Kavramına Genel Bakış Ders anlatımı, örnek olaylar, sınıf iç tartışma
2. Hafta İnternetin Gelişimi: Web 1.0- Web 2.0- Web 3.0- Web 4.0 Sözlü Anlatım, Uygulama
3. Hafta Dijitalleşme, Toplum ve Dönüşen Reklam Pratikleri Sözlü Anlatım, Uygulama
4. Hafta İnternet Reklamcılığında alternatif kavramlar ve yeni eğilimler Sözlü Anlatım, Uygulama
5. Hafta İnternet Reklamcılığında alternatif kavramlar ve yeni eğilimler Sözlü Anlatım, Uygulama
6. Hafta İnternet Reklamcılığı, Transmedya ve Hikâye Anlatıcılığının Önemi Sözlü Anlatım, Uygulama
7. Hafta Ara sınav Ara sınav
8. Hafta Dijital Reklam türleri Sözlü Anlatım, Uygulama
9. Hafta Dijital Reklam türleri Sözlü Anlatım, Uygulama
10. Hafta Mobil İletişim Teknolojileri ve Sosyal Medya Reklamcılığı Sözlü Anlatım, Uygulama
11. Hafta İnternet Reklamcılığında Kullanıcı Alışkanlıkları ve Etkileşim Odaklı İçerik Sözlü Anlatım, Uygulama
12. Hafta Bölümleme, Hedefleme, Konumlandırma ve İnternette Reklam Hazırlama Süreci Sözlü anlatım, Uygulama
13. Hafta Bölümleme, Hedefleme, Konumlandırma ve İnternette Reklam Hazırlama Süreci Sözlü Anlatım, Uygulama
14. Hafta Proje Sunumları Sözlü Anlatım, Uygulama
15. Hafta Proje Sunumları Değerlendirme
16. Hafta Proje Sunumları Değerlendirme
17. Hafta Değerlendirme Değerlendirme

ÖÇ-1Bu dersi alan öğrenciler internet reklamcılığı terimlerini tanımlayabilecek.
ÖÇ-2Bu dersi alan öğrenciler internet reklamcılığıyla internet Pazarlama arasındaki bağlantıyı kurabilecek.
ÖÇ-3İnternet maliyet hesaplama çeşitlerini anlayıp raporlayabilecek.
ÖÇ-4İnternet reklam kampanyasını hazırlayabilecek.
ÖÇ-5İnternet reklam kampanyasını yönetebilecek.
ÖÇ-6İnternet medya planlama sürecinde oluşabilecek sorunları fark edebilecek.
ÖÇ-7Farklı medya planlama fiyatlarını karşılaştırabilecek.
PÇ-1Öğrenciler alanla ilgili iletişim, sanat, kültür ve diğer kavramları tanımlayabilecek ve edindiği teorik bilgileri sektördeki uygulamalarla ilişkilendirebilecektir.
PÇ-2Alanında başarıyı yakalamak için gerekli teorik kazanımları kazanacak, alanın niceliksel ve niteliksel yöntemlerini öğrenerek yaratıcı tasarımlar yapabilecektir.
PÇ-3Öğrenciler iletişim, medya, kültür ve sanat gibi konuların tarihsel süreçlerindeki gelişimini anlayarak kültürel, sosyal ve teknolojik gelişmelerle ilgili alanda meydana gelen değişimleri ve sonuçları değerlendirebilecektir.
PÇ-4Teknolojik, kültürel ve sosyal gelişmeleri gözlemleyecek ve bu değişiklikleri sahada uygulayabileceklerdir.
PÇ-5Okudukları, algıladıkları ve anladıkları konuları analiz edebileceklerdir.
PÇ-6Öğrenciler iletişim ve tasarım konularında çağdaş akademik ve profesyonel yaklaşımları benimseyecek ve çalışmalarına uyarlayabileceklerdir.
PÇ-7Öğrenciler araştırma becerilerini geliştirerek farklı bilgi kaynaklarını ve iletişim kanallarını bir araya getirebilecek, böylece yaratıcı plan ve özgün çözümlere yol açan iletişim stratejileri geliştirebileceklerdir.
PÇ-8Yönetim ve liderlik becerilerini geliştirerek zamanlarını ve kaynaklarını etkin bir şekilde organize edebileceklerdir.
PÇ-9Reklam yazarlığı, müşteri temsilcisi, marka yöneticisi, iletişim stratejisti ve iletişim danışmanlığı gibi temel mesleki alanlarda ayrıntılı ve zorunlu bilgi birikimini geliştireceklerdir.
PÇ-10Öğrenciler belirli konularda iletişim stratejisi oluşturacak ve ilgili her türlü çalışmayı gerçekleştireceklerdir.
PÇ-11Kişisel çizgilerinde yaratıcı, özgür ve esnek çalışacaklar.
PÇ-12Öğrenciler, projelerinin daha etkili ve inandırıcı bir yapıya kavuşturulması için gerekli fikir ve bilgileri yazılı, sözlü veya başka yollarla sağlayabilecek ve biriktirebileceklerdir.
PÇ-13Bir çalışmada hedef kitleyle ilişki sırasında ekip çalışmasını teşvik eden destekleyiciler olacaklardır.
PÇ-14Öğrenciler mesleğinin gerekli araç ve gereçlerini tam zamanında ve yerinde kullanabilecek, projelerini zamanında uygulayabilecektir.
PÇ-15İletişim sürecindeki sorunlara çözüm geliştirecek ve inisiyatiflerini kullanabileceklerdir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15