Sanat ve Tasarım Fakültesi
İletişim Tasarımı (Multimedya)

Yetenek Yönlendirme ve Yönetme

ITM8506 Yetenek Yönlendirme ve Yönetme 2/0/0 SA Türkçe 4
Öğrencilerin gözlem ve görsel algılarının birleştirilmesi yöntemi ile multimedyanın yapı taşlarını oluşturan plastik sanatlar, sahne sanatları ve görsel sanatlar alanlarında ürün oluşturabilme yetilerini; bireysel yeteneklerini ve becerilerini geliştirilerek yaratıcı bir yön kazanmalarını sağlamak için çeşitli uygulama yöntemleriyle proje üretme ve kendilerini yeniden ifade edebilme gücü elde etmeleri amacını taşır.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar -
Öğretim Üyeleri Öğr. Gör. Aydın Ömer Kulen
Asistanlar -
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu dönem teklif edilmemiştir.
Görüşme Saatleri ve Yeri -
Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Bireysel ve grup uygulamaları, beyin fırtınası.

Temel Kaynaklar

-Server Tanilli, Yaratıcı Aklın Sentezi, Adam Yayınları, 1999.

-Serkan Özkaya, Sanatta Deha ve Yaratıcılık Schönberg, Adorno, Thomas Mann, Pan Yayıncılık, 2000.

-Jean Paul Weber, Sanat Psikolojisi, Ürün Yayınevi, 1995.

Diğer Kaynaklar

-Olcay Tekin Kırışoğlu,  Sanat Kültür Yaratıcılık , Pagem A Yayıncılık, 2009.

1. Hafta Tanışma, Dersi Tanıtma, Portfolyo Temel Kavramları , Öz farkındalık, başarı, yetenek, karakter, kişilik . Sözlü anlatım
2. Hafta Sanat, tasarım ve psikoloji, psikolojide kişilik envanterleri ve iş piyasaları, yaşam ve kendi amaçları arasında ilişki kurma teknikleri , Araştırma 1 Sözlü anlatım
3. Hafta Portfolyo Tanımı ve özellikleri, Portfolyo Türleri, Portfolyo Hazırlama Süreci, Ödev 1 Uygulama
4. Hafta Portfolyo Anlatım Biçimleri, Portfolyo Amacı , Portfolyo Opsiyonel ve Temel Elemanları Uygulama
5. Hafta Portfolyonun özellikleri, çalışma seçmede kriterler, Sunum Bilgisi ve sunum ve konuşmacı kavramı. Uygulama
6. Hafta Sunum Aşamaları, Sunum Konuşması, dinleyici ve ortam analizi, Sunum Teknikleri 1.bölüm Uygulama
7. Hafta Portfolyo görsel tasarım optimizasyonu ve portfolyo çalışmalarının düzenlenmesi için “Grafik Tasarım Kuramları” ve Portfolyoda Görsel İlkeler , Portfolyo Tasarım İpuçları, Uygulama
8. Hafta Vize / Yetenek, nitelik, iş tanımı kavramları , işe girdikten sonra oryantasyon, kariyer amacı dönüştürme. Uygulama
9. Hafta Dijital Görsel Tasarım Ortamı, Portfolyoyu kişiselleştirme ve Zihinsel Kavramlarla Tasarım Düşüncesi, Bilgi & Kavram Haritalama, Araştırma 2 Uygulama
10. Hafta Sunum Bilgisi ve Sunum Teknikleri 2.bölüm, Dijital Sunum araçları, portfolyo elemanlarının tasarımsal standartları Uygulama
11. Hafta Kariyer Bilinci, güncel iş alan ve ilanları, Mülakata Hazırlık ve Önyazı Özgeçmiş hazırlama, Özgeçmiş Tanım, Türleri ve Fonksiyonları. Ödev 2 Uygulama
12. Hafta Profesyonel çalışmaların tanıtımı için iletişim, Sunumlar ve kişisel iletişimde “Kendini Anlatma Penceresi” ve Kişilerarası iletişimde olumlu ve olumsuz durumlar. Uygulama
13. Hafta Profesyonel, Çözüm Odaklı İletişim, Proaktif bakış, Sorumluluk, Disiplin Mesleki Uzmanlık, Mesleki Trendler , Ödev 3 (Portfolyo Kontrol) Uygulama
14. Hafta Genel Tekrar, Öğrencilerin Final Ödev Sunumların Kontrolü Uygulama
15. Hafta Final
Derse Devam / Katılım 1 10

ÖÇ-1Özgün görsel anlatım becerisi ile kendini yeniden ifade edebilecek.
ÖÇ-2Sanatın çeşitli dallarında yeteneğini yönetme ve yönlendirme eylemlerini organize edebilecek.
ÖÇ-3Görsel algı ve sanat eseri arasındaki ilişkiyi sanatsal yapıtlara uyarlayabilecek.
ÖÇ-4Proje uygulamalarında yaratıcı fikir üretme becerisi ile sanatsal üretimlerini düzenleyebilecek.
ÖÇ-5Öğrendiği çeşitli teknik yöntemlerle özgün sanat eserleri ile kendini yeniden ifade edebilecek.
PÇ-1İletişim, sanat ve kültürle ilgili kavramlar öncelikli olmak üzere farklı alanlarla ilgili her türlü kavramı tanımlayabilecek.
PÇ-2Teknolojik gelişmeleri ve buna bağlı olarak değişen sanatsal ve kültürel algılama biçimlerini yorumlayabilecek
PÇ-3Çağdaş/güncel sanat pratiklerini anlayabilecek.
PÇ-4Sanat, iletişim ve toplum arasındaki organik ilişkileri çözümleyebilecek.
PÇ-5Alanlarında gerekli olan yaratıcı süreci öğrenecek ve yaratıcılığı ön plana çıkaran tasarımlar yapabilecek.
PÇ-6Disiplinli ve kendi yarattığı çizgide yaratıcı, esnek ve bağımsız bir şekilde çalışabilecek.
PÇ-7Mesleklerinde gerekli olan araçları ve donanımları doğru yer ve doğru zamanda kullanabilecek, projelerini belirlenen süre içinde uygulayabilecek.
PÇ-8Yaratıcı fikirlerini multimedya uygulamalarına dönüştürebilecek.
PÇ-9Animasyon, grafik sanatlar, fotoğraf, sinema, oyunculuk ve plastik sanatlar gibi farklı disiplinler arası alanlarda özgün ürünler verebilecek.
PÇ-10Film yönetimi, senaryo, görüntü yönetmenliği ve kurgu alanlarında deneyim sahibi alacak.
PÇ-11Bilgisayar tabanlı tasarım uzmanlığı edinecek , animasyon filmleri için iki ve üç boyutlu karakter ve sahne tasarımı becerisi kazanacak.
PÇ-12Sahne sanatları alanında (oyunculuk, mimik, modern dans, şan, dramatik doğaçlama) deneyim sahibi olacak.
PÇ-13Plastik sanatlar alanında (resim, seramik, heykel vb.) özgün yapıtlar üretebilecek.
PÇ-14Ulusal ve uluslararası alanlarda deneyimli uzmanlarla birlikte proje üretebilme yeteneği kazanmış olacak.
PÇ-15Ulusal ve uluslararası alanlarda yarışma, sergi, panel, çalıştay, seminer vb. etkinliklere katılmış olacak.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14PÇ 15