Lisansüstü

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Lisansüstü Geomatik programında, Lisans eğitim süresince edinilen temel bilgilerin üzerine daha özel konular derinlemesine incelenmekte, bilimsel düşünce ve araştırma yeteneğinin geliştirilmesine ve mesleki sorunların çözümüne yönelik eğitim verilmektedir.

Kuruluş

İKÜ Geomatik lisansüstü programları 1997 yılında yüksek lisans ve doktora düzeyinde açılmıştır.

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam zamanlı - Yarı zamanlı

Yerleşme Şartları

Başvuru yapabilmek için; bir lisans veya yükseklisans derecesine sahip olmak ve (ALES) Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan en az 55.00 Sayısal puan almak gerekmektedir. Programa girişte, Bilim Sınavı, İngilizce Seviye Belirleme Sınavı ve Mülakat yapılır. ALES %50, Bilim Sınavı % 10, Yabancı Dil Sınavı %10, Not Ortalaması %10 ve Mülakat %20 olarak değerlendirilir. Başvuru sırasında, en geç üç yıl önceki tarihli ALES sonuç belgesi, diploma, transkript, (erkek öğrenciler için) askerlik durum belgesi ile nüfus cüzdan fotokopisi, 2 adet fotoğraf ile kayıt harcı makbuzu alınır. Kesin kayıt sırasında bu belgelerin fotokopileri yerine asılları ve öğrenci katkı payı makbuzu istenir. Programa başvuru tarihleri üniversite tarafından ilan edilir

Çift Anadal - Yandal

Staj

Ölçme ve Değerlendirme

Öğrencilere, kayıtlı oldukları her ders için aşağıdaki harf notlarından ve/veya simgelerden biri, dersin öğretim elemanı tarafından verilir:

B+

Z: Yetersiz

T: Transfer

V:Dersten çekilmiş

Başarı notu olarak A, A-, B+, B,  notlarından birini alan öğrenci, o dersi başarmış sayılır. Herhangi bir dersten B- C+, C, C-, D, D-, FD ve FF notunu alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. Lisans ve önlisans düzeyinde yürütülen kayıt, eğitim ve öğretim ve sınavlarda uygulanacak usul ve esaslar Istanbul Kültür University Regulation of Graduate and Associate Degree Education and Tuition . ’nde belirlenmiştir.

Uluslararası İşbirliği

Mezunların İstihdam Profilleri

Üst Derece Programlara Geçiş

Sunulan Olanaklar