Lisansüstü

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Söz konusu Program, Almanca ve Türkçe dillerinin her ikisini de konuşabilen ve Türk-Alman ilişkileri alanında uzmanlaşmak isteyen Türk ve Alman Hukukçulara özel bir imkan tanıyarak, ekonomi, hukuk, idare ve bilim alanlarında gelecekte Türk-Alman ilişkilerine yön verecek mezunlar ağı kurmayı hedeflemektedir.

Kuruluş

Kazanılan Derece

Öğretim Dili

Almanca - Türkçe

Çalışma Şekli

Konu Anlatımı, Seminer, Staj, Bitirme Projesi

Yerleşme Şartları

1-Almanya'da alınan 1.Hukuk Devlet Sınavı veya 1.Hukuk Sınavı diploması veya

2- Türkiye'de 4 yıllık hukuk lisans progrmaı mezunu oolmak ve Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen şartları veya

3- En az 240 kredi alınması ve bu eğitimin ana konusunun Alman veya Türk hukuku veya bu hukukların ekonomi hukukunun önemli bir alanı olması şartıyla bu diplomalaa eşdeğer olan bir mezuniyet ve

4- Alman ve Türk dili bilgisi

Çift Anadal - Yandal

Staj

Program Çerçevesinde Almanya'dan katılan öğrenciler için Türkiye'de, Türkiye'den katılan öğrenciler için Almanya'da staj imkanı sağlanacaktır.

Ölçme ve Değerlendirme

Öğrencilere, kayıtlı oldukları her ders için aşağıdaki harf notlarından ve/veya simgelerden biri, dersin öğretim elemanı tarafından verilir:

A-

Z: Yetersiz

T: Transfer

V:Dersten çekilmiş

Başarı notu olarak A, A-, B+, B, B-, notlarından birini alan öğrenci, o dersi başarmış sayılır. . Herhangi bir dersten B-'nin altında alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. FD notu derse devam etmiş, ancak basarı sağlayamamış olan öğrenciye, FF notu ise derse devam koşulunu yerine getirmemiş olan öğrenciye verilir. Lisans ve önlisans düzeyinde yürütülen kayıt, eğitim ve öğretim ve sınavlarda uygulanacak usul ve esaslar İstanbul Kültür Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde belirlenmiştir.

Mezuniyet Koşulları

Bütün ders birimleri başarılı olarak tamamlandığı, bitirme projesi yeterli olarak tamamlandığı ve stajın usule uygun olarak bitirildiği takdirde yüksek lisans programı başaralı olarak tamamlanmış olur.

Uluslararası İşbirliği

Bu proje Bochum Ruhr Üniversitesi ile İstanbul Kültür Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri

Üst Derece Programlara Geçiş