Program Amacı PROGRAM AMACI
Hızla değişim gösteren ve yaygınlaşan bilgi ve iletişim teknolojileri gündelik yaşam ve profesyonel yaşamın tüm alanlarında ve iletişim sistemlerinde köklü değişimleri beraberinde getirmiştir. Çağımızda geleneksel mecraların yanına eklenen dijital araçlar başta reklam, halkla ilişkiler, gazetecilik, radyo, televizyon ve sinema alanları olmak üzere iletişim sektörünü de büyük ölçüde dönüştürmüştür. Yeni Medya ve İletişim Bölümü, bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimine paralel olarak ortaya çıkan bir bölümdür. Dijitalleşen medya ortamı için içerik üretimi ve yönetimi konusu iletişim sektörünün her alanında öne çıkmaktadır.
Yeni Medya ve İletişim Bölümü, iletişim sektöründe hizmet verebilecek bilgi, beceri ve yeteneklerle donatılmış, etik değerlere bağlı, dijital dünyadaki yeniliklere hakim, yeni ve özgün düşünceler üretebilen “yeni medya uzmanları” yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm, öğrencilerini iletişim, medya, iletişim teknolojileri, dijital içerik üretimi ve yönetimi, dijital pazarlama, veri yönetimi, internet gazeteciliği, temel tasarım programları, kullanıcı deneyimi gibi konu başlıkları üzerine temel bilgi birikimine ve donanımına sahip bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde, kuramsal bilgilerin aktarılmasının yanında gerekli becerilerin kazandırılmasına yönelik uygulamalı dersler de programda yer almaktadır. Bölümde, medya alanında özgün ve yaratıcı projelerin oluşturulması ve dijitalleşen sektörünün gereksinim duyduğu yetkin iletişimcilerin yetişmesine katkıda bulunmak amaçlanmakta ve tüm çalışmalar bu amaç doğrultusunda yürütülmektedir.

Kuruluşİstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, 22 Mayıs 2001 tarih ve 24409 sayılı Resmi Gazete’de çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile açılmıştır. 28 Nisan 2016 tarihli yazı ile Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün açılmasına karar verilmiştir. Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde, 2016 yılı içinde kurulmuş olan Yeni Medya ve İletişim Bölümü, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır.

Kazanılan Derece4 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 240 AKTS’ye sahip öğrencilere Yeni Medya ve İletişim alanında lisans derecesi verilmektedir.

Öğretim Dili Bölümümüzün öğretim dili Türkçe'dir ve yabancı dil hazırlık sınıfı isteğe bağlı okutulmaktadır

Çalışma Şekli Tam Zamanlı
Yerleşme Şartları Yeni Medya Ve İletişim Bölümü , merkezi yerleştirme kapsamında TS-2 puan türüyle öğrenci almaktadır.
|
%100 Burslu
|
%75 Burslu
|
%50 Burslu
|
Toplam Kontenjan
|
2018 Kontenjanı
|
4
|
8
|
28
|
40
|
2017 Taban Başarı
Sırası
|
72.963
|
143.635
|
434.331
|
|
Çift Anadal - YandalÇift Anadal Uygulaması
Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde lisans öğrenimlerini sürdüren başarılı öğrenciler, üniversitemiz içinde bölümümüzün anlaşmalı olduğu diğer bölümlerden birinde eşzamanlı olarak ikinci lisans eğitimlerini alabilmektedirler. Çift Anadal Programı'nı başarı ile bitirip iki lisans derecesine hak kazanmış olan öğrencilerimize iki ayrı lisans diploması verilir.
Yan Dal Uygulaması
Öğrencilerimiz, öğrenimleri boyunca, asıl bölümlerine konu bakımından yakın olan başka bir bölümün lisans öğrenimine belirli bir program çerçevesinde en az 30 AKTS kredilik ders alarak kısmen katılabilirler. Anadal programı ile birlikte yandal programını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize bir lisans diploması ile birlikte bir yandal lisans sertifikası verilir.

StajÖğrenciler kurum içi ve 40 iş günü kurum dışı staj yapmaktadırlar.
Mezuniyet KoşullarıYeni Medya ve İletişim Bölümü’nde öğrenciler mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, 40 iş günü kurum dışı staj zorunluluğunu yerine getirmek ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmekle yükümlüdürler.

Uluslararası İşbirliği
Mezunların İstihdam ProfilleriYeni Medya ve İletişim Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz mezuniyetleri sonrasında, “Sosyal Medya Yöneticisi”, “Dijital Medya Programcısı”, “Dijital İçerik Yöneticisi” “Sosyal Medya Danışmanı”, “Portal Yöneticisi”, “Dijital Pazarlama Yöneticisi”, “Yeni Nesil İletişim Uzmanı”, “SEO (Arama Motorları Optimizasyonu) Uzmanı”, “SEM (Arama Motorları Reklam) Uzmanı”, “E-Ticaret Uzmanı”, “Dijital Yayın Direktörü”, “Yeni Medya Muhabiri”, “Yeni Medya Editörü”, “Yeni Medya Prodüktörü”, “Online Gazeteci”, olarak kariyerlerini sürdürebilirler.
Ayrıca mezun öğrenciler lisansüstü öğrenim görerek akademik kariyer de tercih edebilmektedirler.
Üst Derece Programlara Geçiş İstanbul Kültür Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nden başarı ile mezun olan öğrenciler, alanlarıyla ilgili herhangi bir kurumda yüksek lisans ve doktora yapma hakkına sahiptirler.

Sunulan OlanaklarÖğrenciler Çift Anadal, Yandal eğitimi alabilecekleri gibi Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nde, eğitimlerinin bir bölümünü Erasmus/Socrates programları kapsamında yurt dışında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden birinde sürdürme şansına sahiptirler. Ayrıca öğrencilerin eğitimleri süresince, yerleşke içerisinde sosyal yönlerini geliştirme fırsatı bulabilecekleri merkez, birim ve kulüpler bulunmaktadır.
Program Etkinlikleri Programda yıl boyunca çeşitli söyleşi, konferans ve atölyeler düzenlenmektedir. Öğrenciler, eğitimleri boyunca katılacakları yeni medya alanındaki seminer ve workshoplar sayesinde, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelerek profesyonel hayata ilişkin geniş bilgi sahibi olma şansını elde edebileceklerdir.
İletişim Bilgileri SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ, YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜM BAŞKANI
Doç. Dr. Öykü Ezgi Yıldız
e.yildiz@iku.edu.tr
Adres: Ataköy Yerleşkesi, Bakırköy 34156,İstanbul
Tel: 0(212) 498 41 36