Sanat ve Tasarım Fakültesi

Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

PROGRAM AMACI

Yeni Medya ve İletişim Bölümü, bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimiyle paralel olarak ortaya çıkan bir bölümdür. Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerini; iletişim, medya, iletişim teknolojileri, dijital içerik üretimi ve yönetimi, dijital pazarlama, veri yönetimi, internet gazeteciliği, temel tasarım programları ve kullanıcı deneyimi gibi konularda temel bilgi ve donanımla yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm, medya alanında orijinal ve yaratıcı projeler oluşturmayı ve dijitalleşen endüstride gereksinim duyulan yetkin iletişimcilerin yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nden mezun olan öğrencilerimiz, mezuniyet sonrasında "Sosyal Medya Yöneticisi", "Dijital Medya Programcısı", "Dijital İçerik Yöneticisi", "Sosyal Medya Danışmanı", "Dijital Pazarlama Yöneticisi", "Yeni Nesil İletişim Uzmanı", "SEO (Arama Motorları Optimizasyonu) Uzmanı".

Kuruluş

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, 22 Mayıs 2001 tarih ve 24409 sayılı Resmi Gazete’de çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile açılmıştır. 28 Nisan 2016 tarihli yazı ile Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün açılmasına karar verilmiştir. Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde, 2016 yılı içinde kurulmuş olan Yeni Medya ve İletişim Bölümü, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır.

Kazanılan Derece

4 yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 240 AKTS’ye sahip öğrencilere Yeni Medya ve İletişim alanında lisans derecesi verilmektedir.

Öğretim Dili

Bölümümüzün öğretim dili Türkçe'dir ve yabancı dil hazırlık sınıfı isteğe bağlı okutulmaktadır

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Yerleşme Şartları

Yeni Medya Ve İletişim Bölümü , merkezi yerleştirme kapsamında TS-2 puan türüyle öğrenci almaktadır.

%100 Burslu

%75 Burslu

%50 Burslu

Toplam Kontenjan

2018 Kontenjanı

2017 Taban Başarı

Sırası

Çift Anadal - Yandal

Çift  Anadal Uygulaması

Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde lisans öğrenimlerini sürdüren başarılı öğrenciler, üniversitemiz içinde bölümümüzün anlaşmalı olduğu diğer bölümlerden birinde eşzamanlı olarak ikinci lisans eğitimlerini alabilmektedirler. Çift Anadal Programı'nı başarı ile bitirip iki lisans derecesine hak kazanmış olan öğrencilerimize iki ayrı lisans diploması verilir.

Yan Dal Uygulaması

Öğrencilerimiz, öğrenimleri boyunca, asıl bölümlerine konu bakımından yakın olan başka bir bölümün lisans öğrenimine belirli bir program çerçevesinde en az 40 AKTS kredilik ders alarak kısmen katılabilirler. Anadal programı ile birlikte yandal programını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize bir lisans diploması ile birlikte bir yandal lisans sertifikası verilir.

Staj

Öğrenciler kurum içi ve 40 iş günü kurum dışı staj yapmaktadırlar.

Mezuniyet Koşulları

Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde öğrenciler mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, 40 iş günü kurum dışı staj zorunluluğunu yerine getirmek ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmekle yükümlüdürler.

Uluslararası İşbirliği

Sanat ve Tasarım Fakültesi ELIA (The European League of Institutes of the Arts) üyesidir.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, anlaşmalı olduğumuz aşağıdaki Üniversitelerde Erasmus kapsamında öğrenim görebilmektedirler:

PARTNER ÜNİVERSİTELER

ÜLKE

İzin Verilen Öğrenci Sayısı

Süre(ay)

Süre(ay)

Süre
(ay)

Fachhochschule Vorarlberg

Avusturya

Zeppelin University

Malmö University

İsveç

Academia di Belle Arti di Frosinone

Italya

National Academy for Theatre and Film Arts

Bulgaristan

Erasmushogeschool Brussel

Belçika

International Business School-Budapest (IBIS)

Macaristan

Karlshochschule International University

Facchoschule Kiel

University of Lower Silesia

Polonya

National University of Theatre and Film

Romanya

University of Zagreb, Academy of Dramatic Art

Hırvatistan

Polytechnic University of Valencia

İspanya

Detaylı bilgi için: uib.iku.edu.tr/tr/degisim-programlari/partner-universiteler

Mezunların İstihdam Profilleri

Yeni Medya ve İletişim Bölümü mezunları, dijital medya, reklamcılık, pazarlama ve prodüksiyon sektörlerinde Sosyal Medya Yöneticileri, Dijital İçerik Yöneticileri, Sosyal Medya Uzmanları, Dijital Pazarlama Yöneticileri, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Uzmanları, SEM (Arama Motorları Pazarlaması) Uzmanları, E-Ticaret Uzmanları, Dijital Yayıncılık Direktörleri, Dijital Yayıncılık Platformlarında Gazeteci ve Editörler, Kullanıcı Deneyimi Tasarımcıları, Dijital Platform ve Etkileşim Tasarımcıları olarak çalışabilirler. Ayrıca, lisans eğitimleri sırasında yan dal ve çift anadal program fırsatlarından faydalanarak kariyerlerini farklı bir yöne doğru yönlendirebilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş

İstanbul Kültür Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nden başarı ile mezun olan öğrenciler, alanlarıyla ilgili herhangi bir kurumda yüksek lisans ve doktora yapma hakkına sahiptirler.

Sunulan Olanaklar

Öğrenciler Çift Anadal, Yandal eğitimi alabilecekleri gibi Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nde, eğitimlerinin bir bölümünü Erasmus/Socrates programları kapsamında yurt dışında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden birinde sürdürme şansına sahiptirler. Ayrıca öğrencilerin eğitimleri süresince, yerleşke içerisinde sosyal yönlerini geliştirme fırsatı bulabilecekleri merkez, birim ve kulüpler bulunmaktadır.

Program Etkinlikleri

Programda yıl boyunca çeşitli söyleşi, konferans ve atölyeler düzenlenmektedir. Öğrenciler, eğitimleri boyunca katılacakları yeni medya alanındaki seminer ve workshoplar sayesinde, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelerek profesyonel hayata ilişkin geniş bilgi sahibi olma şansını elde edebileceklerdir.

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ, YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜM BAŞKANI

Prof. Dr. Öykü Ezgi Yıldız Balaban