İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Uluslararası İlişkiler

A Visual Tour Around Turkey

IRD9200 A Visual Tour Around Turkey 3/0/0 SA İngilizce 2
Bu ders Türkiye'deki başlıca sorunların kısa bir hatırlatması olarak tasarlanmıştır. Öğrencileri Doğu Akdeniz'den başlayıp Ege'ye uzanan görsel-işitsel bir tura çıkarmayı hedeflemektedir. Kıbrıs'tan Dağlık Karabağ'a kadar sorunlar ele alınacak, Ukrayna ve diğer birçok sorunlu bölge ziyaret edilecektir.
Ön Koşullar -
Eş Koşullar .
Özel Koşullar .
Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mensur Akgün
Asistanlar Arş. Gör. Özgün Elif Çaldemir
Ders Gün,Saat ve Yeri Pazartesi, 16:00 - 18:50, A-201
Görüşme Saatleri ve Yeri Hergün mail üstünden ulaşılabilir. makgun@iku.edu.tr
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -
Temel Kaynaklar -
Diğer Kaynaklar -

ÖÇ-1Türk siyaseti hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olur.
ÖÇ-2Türkiye ve komşuları hakkında fikir sahibi olur.
ÖÇ-3Türk dış politikası kapsamında öne çıkan bölgesel aktörleri tanır.
ÖÇ-4Türkiye ve çevre ülkelerdeki sorunların tarihsel süreçlerini tanır.
ÖÇ-5Türkiye ve çevre ülkelerdeki sorunları analiz eder.
PÇ-1Uluslararası İlişkiler disiplinine ait teorik ve pratik bilgileri tanımlar ve kullanır.
PÇ-2Uluslararası İlişkiler ile ilgili tartışmalarda düşünce ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak ifade eder.
PÇ-3Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında sorumlu olduğu bilimsel ve etik değerleri bilir.
PÇ-4Alanında İngilizce yayınlanmış çalışmaları takip eder ve yorumlar.
PÇ-5İkinci bir yabancı dili orta düzeyde kullanır.
PÇ-6Yerel, bölgesel ve küresel gelişmeleri çözümler, karşılaştırır ve ilişkilendirir.
PÇ-7Uluslararası İlişkiler disipliniyle ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere dair temel teorik ve pratik bilgileri tanımlar, kullanır, bunları birbiriyle ilişkilendirir ve edindiği bilgilerle alana dair öneriler geliştirir.
PÇ-8Kariyerlerini kamu kuruluşları, özel sektör ve akademide devam ettirecek bilgi düzeyini edinir.
PÇ-9Öne çıkan bölgesel ve küresel aktörlerin ortaya çıkışlarını ve işleyişlerini çözümler ve bunların geleceğiyle ilgili tahminde bulunur.
PÇ-10Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika alanlarındaki olay ve olguları teorik ve pratik olaraksorgular, geçmişlerini, bugünlerini ve geleceklerini bilimsel bir perspektifle değerlendirir.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10