Hemşirelik

Eleştirel Düşünme

HEM4011 Eleştirel Düşünme 2/0/0 SA Türkçe 3
 Öğrencinin eleştirel düşünmenin tanımı yapabilmesi, eleştirel düşünmenin hemşirelikteki yeri ve önemini kavrayabilmesi, eleştirel düşünme yöntemlerini hemşirelik bakım sürecine entegre edebilmesi, eleştirel düşünme, dinleme, okuma ve yazmayı öğrenebilmesi amaçlanmaktadır.
Ön Koşullar -
Özel Koşullar Dersin alınabilmesi için öğrenciden beklenen asgari yeterlilikler.(Örnekler: Yabancı dil seviyesi, derse devam, önceden edindiği kurumsal yeterlilikler vs. gibi)
Öğretim Üyeleri Uzm. Hem. Figen Çalışkan
Ders Gün,Saat ve Yeri Ders bu dönem açılmamıştır.
Görüşme Saatleri ve Yeri
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Sözlü anlatım, soru - cevap yöntemi, tartışma, uygulama.
Temel Kaynaklar
Diğer Kaynaklar
1. Hafta Düşünme ve Eleştirel Düşünme Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi
2. Hafta Eleştirel Düşünme İle İlgili Temel Kavramlar Sözlü anlatım
3. Hafta Eleştirel Düşünme Süreci ve Özellikleri Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi
4. Hafta Eleştirel Dinleme Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi
5. Hafta Eleştirel Okuma Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi Uygulama
6. Hafta Eleştirel Düşünme Modelleri Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi Uygulama
7. Hafta Problem Çözme Teknikleri Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta Eleştirel Düşünmede Altı Şapka Düşünme Tekniği Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi Uygulama
10. Hafta Eleştirel Düşünmenin Bireysel Yaşamdaki Yeri ve Önemi Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi Uygulama
11. Hafta Hemşirelikte Eleştirel Düşünme Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi
12. Hafta Hemşirelikte Eleştirel Düşünme ve Karar Verme Süreci Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi
13. Hafta Hemşirelikte Eleştirel Düşünme ve Kanıta Dayalı Uygulamalar Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi Uygulama
14. Hafta Hemşirelikte Eleştirel Düşünme ile ilgili Yapılmış Yayınlar Sözlü anlatım Soru - cevap yöntemi Uygulama
15. Hafta Final Sınav Haftası
16. Hafta Final Sınav Haftası
17. Hafta Final Sınav Haftası

ÖÇ-1Eleştirel düşünme ile ilgili temel kavramları öğrenir ve bunları hemşirelik ile pekiştirebilir.
ÖÇ-2Eleştirel okuma, dinleme ve yazmayı kullanabilir.
ÖÇ-3Hemşirelik bakımında karar verme sürecini yönetebilir.
ÖÇ-4Eleştirel düşünmenin hemşirelik mesleğindeki yeri ve önemi hakkında tartışabilir.
ÖÇ-5Eleştirel düşünme sürecini açıklayabilir.
PÇ-1Hemşirelik mesleğinin gerektirdiği güncel teorik bilgiye sahiptir.
PÇ-2Birey, aile, grup ve toplumun sağlık gereksinimlerini bütüncül ve hümanistik yaklaşımla karşılayabilecek uygulama becerisine sahiptir.
PÇ-3Birey, aile, grup ve toplumun sağlık gereksinimlerini karşılarken kaliteli ve kanıta dayalı hemşirelik bakım sürecini uygular.
PÇ-4Hemşirelik bakımı, eğitimi, yönetimi ve araştırmalarında etik ilkeleri göz önünde bulundurur.
PÇ-5Hemşirelik yasa ve yönetmeliklerini takip eder ve uygun davranır.
PÇ-6Etkili iletişim becerilerini kullanır.
PÇ-7Birey, aile, grup ve topluma sağlık eğitimi ve danışmanlık hizmeti verir.
PÇ-8Sağlık ekibinin etkin bir üyesi olarak disiplin içi ve disiplinler arası işbirliği içinde rol ve işlevlerini yerine getirir.
PÇ-9Birey, aile, grup ve toplumun sağlığını etkileyebilecek her türlü değişime duyarlı bir şekilde empatik yaklaşım gösterir.
PÇ-10Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanır.
PÇ-11Toplumun sağlık gereksinimleri doğrultusunda güncel bakım teknolojilerini takip eder ve hemşirelik uygulamalarına yansıtır.
PÇ-12Mesleği uygularken meslektaşlarına rol model olur.
PÇ-13Kazandığı temel mesleki değerleri korur.
PÇ-14Sağlık ile ilgili kararlarda mesleki otonomiyi kullanır.
 PÇ 1PÇ 2PÇ 3PÇ 4PÇ 5PÇ 6PÇ 7PÇ 8PÇ 9PÇ 10PÇ 11PÇ 12PÇ 13PÇ 14